Chiftele umplute cu masline

Daca v-ati saturat de salate de vara e timpul sa va coaceti un pic in bucatarie, ca sa gustati ceva interesant: chiftelute umplute cu masline.

Daca v-ati saturat de salate de vara e timpul sa va coaceti un pic in bucatarie, ca sa gustati ceva interesant: chiftelute umplute cu masline. Mama a facut asa: a cumparat carne de porc, a tocat-o, si a facut din ea mai multe chestii inrudite: chiftelute, sarmalute in foi de vita (cu iaurt rece…), ardei umpluti si ciorba cu perisoare.

Dar, ca sa nu exageram cu gatitul, va propun azi doar reteta de chiftelute.

Asadar, o jumatate de kg de carne tocata, se amesteca cu sare, piper, o ceapa mare tocata marunt sau data prin masina de tocat (dupa carne), un cartof crud dat pe razatoarea mica si stors bine de apa, un ou crud, verdeata (marar, patrunjel, cimbru, oregano), miezul unei felii groase de paine inmuiat in lapte si doua capatani de usturoi pisate.

Pont: mama caleste un pic ceapa tocata, ca sa faca astfel amestecul de carne mai pufos

Se omogenizeaza aceasta compozitie apoi se pregateste pentru prajit. Se face o turtita de carne in mijlocul careia se pune maslina, se infasoara, se da prin faina si se prajeste ca orice chiftea.

Reteta mamei a fost cu masline negre, din care a scos samburii, iar in locul lor, in mijlocul maslinei a bagat o bucatica mica de cascaval (care la prajire s-a topit, evident). Se pot face, insa, si cu masline verzi umplute cu migdale. Le gasiti gata umplute in comert, nu va mai chinuiti sa scoateti samburii, iar cand muscati din chiftea veti descoperi cu placere si maslina si migdala.

Sper ca v-am facut pofta! 🙂

Etichete: , ,

2 comentarii la “Chiftele umplute cu masline” Subscribe

  1. Adrian 20/07/2010 at 19:26 #

    Dollo, pe cand retetele facute de tine? 😛

    P.S. De unde ne putem procura si noi o mama ca a ta? 🙂

    • Dollo 21/07/2010 at 01:51 #

      Ehe, mamele ca a mea vin la pachet si cu alte „accesorii”, asa ca gatitul asta special e asa, un bonus 🙂

Lasă un comentariu

Oldies but goldies

Și nevaccinați, și cu sănătatea garantată de stat

vaccinare2

Dialog între doi medici la Comisia de Sănătate din Senat:
– Niciun guvern nu poate impune ca în corpul supușilor săi să fie inoculate cu forța anumite medicamente.
– Dar de ce obligăm bolnavii de sifilis să se trateze?
– Da, îi tratăm cu forța pentru că sifilisul se transmite pe cale sexuală, dar SIDA și minoritățile sunt libere…

Megastructuri și mini-popoare

catedrala2

Cum ne privesc turiștii care ne vizitează Casa Poporului. Ce diferență e între uimirea lor și a noastră când le vizităm catedralele lor, vechi de secole. Și la ce ne ajută clădirile astea impunătoare pe noi, oamenii de rând.

De ce nu plecăm din România

Mâini de români - copiii culegători de afine din Pasul Prislop

Dacă despre curajul și nerăbdarea celor care pleacă s-a tot scris, teama, lenea, sentimentalismul și, de ce nu, curajul de a rămâne al celorlalți a fost lăsat în umbră.

Nostalgii maso-comuniste de 1 Mai

steaguri

O frântură dintr-o zi grea, muncitorească, a unui chelner hâtru de la Restaurantul Riviera din Parcul 23 August.

De ce ea?

tarau-victoriei-an

Povestea neromanțată a unei românce care a făcut pușcărie nevinovată, ca urmare a unui lanț de erori judiciare, deschis în 2000 de o anchetă a procurorului Cristian Panait, închis abia după 15 ani de procese

Viața și moartea într-un sat românesc. În 2012

Ale lor mâini bătrâne

Despre mutarea clasei muncitoare de la oraș la sat, înmormântarea organizată de firma de pompe funebre a preotului, despre UE care ne obligă să nu mai ținem mortul în casă, dar noi vrem să facem economie. Și despre politicieni.