Ciocoii noi pe stil vechi

România a intrat în UE, dar trăiește încă desculță într-o perpetuă țiganiadă.

D ouă știri din România de azi, 30 mai 2014:

1. Cel mai bogat om din România, Ioan Niculae, își întreține uriașul imperiu agricol pe care l-a dezvoltat în sudul țării prin munca a mii de țărani săraci pe care nu-i plătește cu lunile. O investigație incognito a României libere a scos la iveală faptul că zilierii care lucrează pe terenurile latifundiarului primesc, după 12 ore de trudă, în cel mai bun caz o pâine sau o mână de făină. Acest fapt a fost recunoscut chiar de șefii unor ferme din holdingul InterAgro, deținut de Ioan Niculae, care au refuzat să-i primească la muncă pe reporterii sub acoperire de teamă că aceștia ar putea face scandal la finalul zilei dacă nu primesc banii promiși.

și

2. Huiduieli, îmbrânceli şi poliţie la capul unui mort. Preasfinţitul Ioachim Băcăuanul a sfidat un sat de creştini dintr-un bolid cu geamuri fumurii Preasfinţitul Ioachim Băcăuanul, pe numele său de mirean Ilie Giosanu, însoţit de alţi trei clerici de la Arhiepiscopia Romanului şi Bacăului, a „descins” astăzi, în urmă cu câteva ore, dintr-un luxos Audi A8 în mijlocul sătenilor din Cernu, comuna băcăuană Poduri.

Noi nu avem nici ce mânca, suntem nişte oameni săraci. De unde are Ioachim atâţia bani pentru o asemenea maşină? Ia şpăgi! Ne sfidează cu luxul ăsta!

 a strigat din mulţime Maria Amariei (68 de ani).

În timpul ăsta, politicienii – celălalt pol de putere din această sfântă treime care ne stăpânește – fac calcule pentru alegerea viitorului „domn”.

Am senzația tot mai des, în ultima vreme, citind presa cotidiană de la noi, că de fapt recitesc literatura obligatorie de la școală, despre o Românie din secolul trecut, încălecată de boierime și cler. Azi, de exemplu, au fost „Desculț” de Zaharia Stancu, și „Țiganiada”, de Ioan Budai Deleanu. Dar, desigur, aia era catalogată drept literatură proletcultistă, acum suntem democrați și mai ales creștin ortodocși până-n măduva sărăciei. Pare că nici poporul, nici păstorii lui nu au învățat nimic din istoria ultimelor secole, de aia suntem condamnați s-o repetăm, ca într-o lungă zi a cârtiței, până când ne-o veni dracului mintea la cap.

P.S. Îmi place cum le răspunde un „înduhovnicit” sătenilor revoltați dintr-unul din clipurile de pe Adevărul:

Mântuitorul a spus: să topiți cuțitele să vă faceți fiare de plug din ele!

Varianta 2014 a preafericiților ar fi

să topiți cuțitele să vă faceți Audi din ele!

Etichete: , , , , ,

6 comentarii la “Ciocoii noi pe stil vechi” Subscribe

  1. Fluieratorul 30/05/2014 at 13:24 #

    Asadar, marele latifundiar isi face averea si prin jefuirea celor care muncesc pentru el, pentru ca onor statul roman isi intoarce fata de la ei, in mod convenabil. Nu reporterii sub acoperire, ci niste agentii si ministere ar avea ceva de facut aici, ca pun pariu ca situatia le e cunoscuta.

    Cit despre cler, cu banii de la stat si de la prostimea care moare de frica vietii de apoi, ce sa zic… N-are flacaul gusturi proaste la masini.

    Viata e ca pe vremea „descultului” pentru ca oamenii sint la fel de lipsiti de educatie si de orizont ca si atunci, si n-au alte asteptari. Si lucrul asta ma mira, pentru ca acum informatia circula in multe feluri, si nu mai e nimeni cu capul in traista, ca acum 100 de ani. Nu inteleg cum de nu-si dau seama ca nimeni nu-i va putea scoate din rahat daca ei nu vor sa iasa de acolo.

  2. VASILIU MIRCEA PAUL 30/05/2014 at 16:13 #

    CE mai e nevoie ca să lămurim, o dată pentru totdeauna, că și capitalismul și CREȘTINISMUL românesc (și tot restul) sînt doar niște… FORME FĂRĂ FOND. Bietul Maiorescu ! El chiar era convins că într-un termen rezonabil formele goale vor căpăta conținut.

    • geo 02/06/2014 at 06:55 #

      Maitre, te rog nu generaliza/parafraza!
      Maiorescu nu vorbea despre formele bisericii!

  3. che 30/05/2014 at 18:33 #

    how about this?
    http://www.hotnews.ro/stiri-esential-17388239-ministerul-educatiei-biserica-ortodoxa-incheiat-protocol-privind-predarea-religiei-scoli-protocolul-nu-public.htm

    • che 30/05/2014 at 18:49 #

      http://basilica.ro/_upload/img/17484_p18p4i8huvb0kq0pga8sr0kj4c.jpg
      imi vine sa vomit vazandu-i atat de (prea)fericiti

  4. o femeie 03/06/2014 at 09:03 #

    au uitat ce a fost in 1907, cand moldovenii, considerati oameni blajini si toleranti s-au ridicat.

Lasă un comentariu

Oldies but goldies

De ce a fost mai bine în iarna lui 54

București în iarna din 1954

Pe vremea aia oamenii știau să-și facă provizii pentru iarnă, să se scoată singuri din rahatul alb și reușeau să îndeplinească și planul în uzină. Acum avem televiziuni de știri al căror unic rol educativ e ăla de a perpetua mentalitatea asistată a cetățeanului care în curând va aștepta să fie șters și la cur de către autoritățile incompetente.

Cu cât ne-a botezat Samsung Biblioteca Națională

Biblioteca Națională Samsung

Statul român plătește un credit de 104 milioane de euro pentru clădirea Bibliotecii Naționale, iar firma Samsung și-a pus numele pe ea, cu câteva televizoare în valoare de 300.000 de euro. O afacere marca Ministerul Culturii și Patrimoniului Național.

Românul s-a născut poet, de aia e mai lent

casca

Când o lucrare unică intră pe mâinile unor muncitori români termenele contractuale devin opționale. Totul în România durează mai mult, zice spaniolul șef de șantier. Dar la final iese o operă brâncușiană, zice inginerul român

Dacă Traian ar fi vrut să cucerească Dacia în 2013…

turnulete

… l-ar fi oprit jandarmii să urce la cetatea Sarmizegetusa Regia, pe motiv că e închisă între decembrie și februarie, și astfel geneza poporului român ar fi așteptat primăvara

Cu prejudecățile la Roma

Vaticanul după ploaie

Cum am cheltuit pensia pe o lună a mamei la o masă de fițe la Pierluigi în Roma

Cât ne costă să „stârpim” prostituția și cât am câștiga dacă am legaliza-o

ashley

Statul a cheltuit un milion de lei și doi ani de anchete ca să descopere că prostituția se face și prin mica publicitate. Printre „proxeneți” – o femeie de serviciu care cumpăra prezervative la un salon de masaj, o studentă care-i organiza agenda unei fete, un ziar de mică publicitate…