Ce mai citim iarna asta?

Aștept propuneri pentru următoarele lecturi de la clubul de carte.

clubul de carteȘase luni au trecut ca gândul și odată cu ele ne-am învrednicit să citim (acuși-acuși) și cele șase cărți pe care le-am votat astă vară pentru clubul de carte. Cel puțin ăi mai perseverenți dintre noi 😉 Ca bilanț al ultimelor șase luni aș zice că „Fiicele Chinei” mi-au rămas cel mai mult la inimă, dar și „Jacob se hotărăște să iubească” a fost bun. Ca să nu mai zic de Cimitirul lui Teleșpan, a treia carte despre cimitire citită în cei trei ani de club de carte 😀

Urmează să ne vedem sâmbătă, 15 noiembrie, ca să dezbatem ultima carte din seria asta – Prizonierul cerului, de Carlos Ruiz Zafon – și apoi intrăm în anul al patrulea de club. În pregătire lansez azi invitația pentru cine se simte capabil să propună ce cărți vrea să citim în următoarele luni, adică din decembrie încolo. Gândiți-vă că vine iarna, frig, gura sobei (cine n-are calorifer), vreme nasoală, mâncare multă, dar și beutură, sărbători, rezoluții de an nou, sfârșituri și începuturi … deci lecturile ar trebui să compenseze neajunsurile astea.

Vă aștept propunerile prin comentarii la acest post, în următoarele două săptămâni, după care votăm care pe care. Ca de obicei, propunerile sunt la liber, votul e numai pentru membrii clubului, adică acei oameni care vin la club. Pentru că tot m-au întrebat diverși în ultima vreme, participarea nu presupune vreo condiție obligatorie, în afara faptului de a citi respectiva carte din lună, dar e o condiție de bun simț să vii la club dacă vrei să ai drept de vot și decizie asupra lecturilor celorlalți.

Deci, recapitulare: oricine poate propune cărți, numai membrii clubului votează, rezultatul se publică pe blog și citește cine vrea, vine la club cine poate și uite așa mai traversăm o iarnă. Puteți propune cărți pe care le-ați citit sau pe care vreți să le citiți. Apoi urmăriți rubrica „ce citim luna asta” de pe coloana din dreapta a blogului și veți ști care e cartea „curentă” și eventual locul de întâlnire pentru fiecare club.

Etichete: , ,

14 comentarii la “Ce mai citim iarna asta?” Subscribe

  1. Roxana 31/10/2014 at 18:35 #

    Oscar si Tanti Roz de E. Schmitt. Cum devii membru al clubului? Roxana

    • Dollo 31/10/2014 at 18:45 #

      Citind cărțile de la club și venind să le discuți cu noi

  2. Dalia 25/12/2014 at 10:33 #

    Abia le-am terminat si merg bine cu sezonul rece:

    „Cartea rasului si a uitarii” Milan Kundera
    „Casa somnului” Johnatan Coe
    „Iarna vrajbei noastre” Steinbeck
    Piero Chiara ” Paltonul de astrahan” si ‘Un ghimpe in inima”

Lasă un comentariu

Oldies but goldies

Ce bucurie aș vrea eu să-mi facă Volksbank

bucurie

Banca pe care au dat-o mii de clienți în judecată oferă trei „lozuri” de câte 1000 de euro pentru satisfacerea unor bucurii omenești. Bucuria mea de client ar fi să-mi achit mai repede creditul la ei și să nu-i mai calc pragul niciodată.

Când Manhattanu era un soi de Ferentari…

Martha-Cooper-Kids

… iar Martha Cooper, prima femeie fotograf de la New York Post. Azi e septuagenară, dar se aleargă cu poliția și grafferii prin Brazilia ca la tinerețe. Și vine la București în 13-15 octombrie la Make a Point

Ice age cu comision bancar argentinian

perrito moreno

Trecerea granițelor din Argentina în Chile și retur sau comisioanele bancare nesimțite l-ar face și pe un eurosceptic să iubească UE.

Skopje, Macedonia: sărăcie și statui pe datorie

Prometeu, turiștii și clădirea parlamentului în plan secund

Premierul macedonean ia credite externe ca să clădească identitatea națională cu statui și clădiri impozante, în timp ce țara are 30% șomeri, iar oamenii emigrează ca să trăiască mai bine.

Respect pentru sfânta prostie națională

prostie

Senatorii Ficățel și Miki Șpagă vor să ne oblige să le arătăm respect, printr-o lege care ne va măsura sentimentele și va sancționa prompt abaterile de la sentimentele sănătoase, naționale, de iubire și respect față de tot ce e românesc, creștin și … tricolor

Eu sunt lucrător sexual, legea e o curvă

sexworker

Interviu în 3 episoade cu „Profesoara”, una dintre cele mai vechi prostituate din București. Azi, începuturile – „Epoca de aur”, când comunismul tolera prostituția, marca era mai tare ca dolarul iar clientul era domn.