Ce vor bărbații?

Niște fete de 20+ au nevoie de răspunsurile voastre, ajutați-le să-și găsească drumul spre inimile bărbaților, nu numai spre paturile lor ;)

Ce vor bărbații? mă întrebau deunăzi două prietene, exasperate de lipsa de succes pe care o tot înregistrează la regnul masculin, în ciuda faptului că sunt cât se poate de frumușele, tinere și disponibile. Later edit: e vorba de succes la acei bărbați dezirabili, ca să fim mai precise.

Ce vor angajatorii? se întreba retoric o prietenă care caută de câteva luni un job și constată că din păcate e prea calificată pentru multe dintre ofertele de pe piață. Tot ea a făcut și alăturarea dintre cele două căutări, spunându-mi că a ajuns la concluzia că obsesia de a-și găsi un job e similară cu aia de a-și găsi un bărbat, diferența fiind că totuși fără un bărbat mai trăiești, dar fără un loc de muncă nu prea ai cum.

Cele două exemple acoperă două categorii importante de vârstă la femei: cele preocupate să-și găsească un iubit sunt din categoria 20+. Cea cu job-ul este din categoria 40+. Dar obsesiile sunt comune pentru ambele categorii de vârstă. Depinde ce are fiecare, ca să-i rămână să-și dorească ce nu are.

De ce s-au transformat în obsesii și disperări niște dorințe firești, până la urmă pentru oricine? Prietena căutătoare de job crede că părinții noștri nu erau așa de disperați la vremea lor, și că de vină pentru disperările noastre este însăși societatea, care ar avea un interes în a ne ține așa. Din disperarea de a avea cât mai multe și cât mai repede se nasc toate comportamentele compulsive care … motorizează economia, nu? 🙂

Am întrebat-o pe mama dacă ea era disperată, când era tânără, pentru ceva anume. S-a gândit un pic și mi-a spus că nu avea de ce să fie, pentru că pe vremea ei serviciul era garantat. „Nu ne dădea nimeni afară, mamă”. Apoi dorința de a avea un televizor color a avut-o și ea, dar știa că nu se poate mai repede decât avansează lista pe care era trecută la fabrică. La fel și frigiderul cumpărat tot pe listă de la magazinul universal, mașina de spălat sau alte obiecte de uz casnic. „Știam că nu se poate mai repede. Nu aveam nici bani, dar nici relații. Chiar dacă mi-ar fi plăcut și mie să am ce aveau alții, nici nu le vedeam așa expuse ca acuma peste tot. Eram bucuroși cu ce aveam”, zice mama.

Nici după bărbați, zice ea, nu era disperată. Chiar dacă, la fel ca și cu televizorul color, i-ar fi plăcut să aibă unul. Avea colege, însă, care erau disperate și făceau tot ce le sta în puteri ca să-l găsească. Deci asta nu ar fi o noutate. Noutatea democratică ar fi că oferta de femei acum este atât de variată pentru bărbați încât pare că îi favorizează mai mult pe ei decât pe noi. În plus, emanciparea femeii a săpat și ea la temelia familiei tradiționale, dar emancipată așa cum e, tot disperată să aibă un bărbat alături a rămas biata femeie.

Numeric vorbind probabil nu sunt diferențe majore, dar paradoxal, în epoca în care comunicarea virtuală dizolvă distanțe și aduce alături oameni care altfel poate nu s-ar fi întâlnit niciodată, conexiunea reală, sentimentală între doi oameni pare mai dificilă ca oricând. Pare că tocmai această facilă comunicare este de fapt cauza lipsei realei comunicări.

Fata din fața ta poate fi tânără, frumoasă, deșteaptă, devreme acasă, dar când știi că la un click distanță se află zeci, sute de alte fete cel puțin la fel de frumoase și apetisante, te face mai selectiv. Să aștepți sau să cauți ceva mai bun. Să te întrebi întotdeauna dacă nu cumva există ceva și mai bun decât ce ai și asta să te împiedice să alegi una. La asta se adaugă uneori faptul că multe fete continuă să rămână tributare unei educații care nu mai ține pasul cu vremurile și cu cerințele pieței, și asta le transformă mai degrabă în marfă pe stoc deși au toate atributele unor produse căutate.

Desigur și reciproca este valabilă, nici ele nu sunt mai breze când e vorba să aleagă unul, dar șansele ca odată găsit „un băiat bun, de casă” femeia să-i dea drumul din mână sunt aritmetic mai mici. Și așa ajungem la cel puțin un triunghi sau un dreptunghi amoros de genul Ion o iubește pe Maria care îl iubește pe Vasile, care o iubește pe Vetuța. În care toți sunt de fapt deprimați pentru că nu au ce-și doresc, deși n-ar recunoaște ce-și doresc nici măcar dacă le-ar bate la ușă. „Triunghiurile astea or să ne omoare în cele din urmă”, îmi zicea cu năduf o altă prietenă, de 30+, aflată într-o astfel de combinație „mortală”. Bine măcar că din când în când iese câte un sex extraordinar din asta 🙂

Cred că nu există o rețetă universal valabilă pentru a avea succes, nici cu bărbații, nici în carieră. Rezolvarea zace ascunsă în noi înșine, dar este atât de greu de găsit încât unii dintre noi pierdem toată viața disperând după ceva, în loc s-o trăim așa cum ni se oferă. Citisem zilele trecute 20 dintre motivele de îngrijorare ale oamenilor și am găsit că mai mult de jumătate dintre ele au potențial de disperare. Toți avem cel puțin una din 20. Ne ajută mult și contextul în care trăim. Insecuritatea financiară, socială erodează și ea relațiile umane. Instinctele sexuale și reproductive ce mai salvează rasa umană…

Am văzut anul trecut la Belgrad un film foarte bun făcut pe tema asta de un coleg jurnalist grec. Love in the time of crisis. Poate fi închiriat online contra unei sume modice, urmând link-ul. Vi-l recomand. O să recunoașteți probabil multe din realitățile românești în angoasele grecilor.

Eu nu am un răspuns la multele întrebări din jurul acestui subiect, chiar dacă prin multe am trecut și eu. Pe unele mi le-am rezolvat singură, cu altele încă mai lupt, dar pentru că nu-mi propun să rezolv complexitatea economico-socială a problemei, aș aprecia dacă bărbații care citesc acest blog le-ar răspunde măcar fetelor care încă se întreabă, la orice vârstă: ce vor bărbații? Știu că și voi vă întrebați ce vor femeile, dar după cum se vede treaba, e mai arzătoare întrebarea noastră, că noi părem mai dispuse spre compromis decât voi 🙂 Nu vreau răspunsuri generice, ci punctual și concret, ce vreți voi, fiecare, de la o femeie: vreți să fie independentă sau dependentă, să fie îndrăzneață sau timidă, să ia inițiativă sau să aștepte, să spună adevărul sau să vă mintă frumos, ce să facă să vă sară în ochi, dacă voi nu ați remarcat-o …? Poate reușim din acest puzzle să formăm o imagine din care cine vrea să poată trage niște învățăminte. Hai că e pentru o cauză nobilă, niște fete de 20+ au nevoie să vadă luminița de la capătul tunelului 😉

*Poza e de pe Facebook

Etichete: , , , , , , , ,

65 comentarii la “Ce vor bărbații?” Subscribe

  1. Marius Georgescu 25/01/2015 at 17:18 #

    Poate ca vor fete care sa aprecieze si altceva in afara de bani,masina si bicepsi.
    Poate ca vor fete cu rabdarea de a accepta sa fie (si ele) modelate intr-o relatie,inainte de a intreba,inocente:TU CUM VEZI RELATIA NOASTRA?

    • Dollo 25/01/2015 at 20:18 #

      chestia e că fetele vor o relație, au nevoie de sfaturi ca să ajungă acolo. după aia punem alte întrebări 🙂 oricum, modelarea asta e un mit. oamenii nu prea se schimbă pe termen lung…

      • mihai 26/01/2015 at 10:07 #

        Ei, nu e chiar mit, atata doar ca nu e in totalitate adevarat! 🙂

        Depinde la ce fel de schimbare te astepti. In principiu, schimbarea de tipul „las’ ca-l/o iau asa, cu cusur, si pe urma o sa-l/o schimb pe parcurs” nu se intampla. Apar insa schimbari de genul gusturilor modificate, pe parcursul anilor. Iar schimbarea gusturilor modifica subtil comportamentul. Marius se refera la incapatanarea de a rezista prosteste influentelor partenerului.

  2. ddr 25/01/2015 at 17:49 #

    Majoritatea relatiilor ratate pleaca de la aceeasi problema: alegeri neinspirate.

    Daca tipul e foarte ingrijit si in ton cu ultima moda sunt sanse mari sa petreaca mai mult timp in fata oglinzii decat cu ea. Ce spune asta? Cel mai probabil ca e egoist si nu va oferi sentimente in relatie.

    Camasa sta sa plesneasca pe el de „lucrat” ce e? Pai s-ar putea sa petreaca mai mult timp la sala decat cu ea.

    E boem desi are 30+? Ori e Tudor Chirila ori e man-child si nu o sa aiba niciodata sanse la a tine o relatie mai lunga de 1 an cu el.

    A mai fost cuplat cu alte 2 tipe doar anul acesta? Cu siguranta ea va fi cea care il va schimba si nu va avea aceeasi soarta precum celelalte.

    Semnele se vad tot timpul, dar majoritatea femeilor prefera sa le ignore.

    Alternativa la a fi atente la semne ar fi asta: http://vechiul-regat.blogspot.ro/2013/06/vino-sa-ti-ghicesc-cartile-vorbesc-si.html

    • Dollo 25/01/2015 at 20:22 #

      Poate n-a avut noroc 😉

      • ddr 25/01/2015 at 21:14 #

        Norocul ti-l mai faci si cu mana ta 😉

  3. Ioan S. 25/01/2015 at 18:33 #

    Toate femeile sunt frumoase… îmi asum riscul de a fi catalogat afemeiat! Dar nu sunt afemeiat! 🙂

    • Dollo 25/01/2015 at 20:18 #

      Asta nu prea ajută, dar mulțumim 🙂

    • mihai 26/01/2015 at 10:11 #

      E offtopic, dar am doua variante la asta:

      1) Nu exista femei urate, ci doar barbati care n-au baut destul (banc, dar in mod surprinzator s-a facut un studiu care demonstreaza reducerea acuitatii vizuale sub influenta alcoolului, nu stau sa caut linkul)
      2) Nu exista femei urate, ci doar femei care nu zambesc. (panseul meu)

  4. Cristian 25/01/2015 at 19:24 #

    Nimic special…
    Mai suntem unii ce ne incapatanam ,in „naivitatea” noastra, sa il citim pe Mircea Cartarescu … Si sa ni se para ca intelegem … Doamnele si Domnisoarele…

    Prea multi au impresia ca suntem diferiti, politicienii, oamenii bisericii…

    Keep calm and always appreciate little things…

  5. DanielP 25/01/2015 at 20:02 #

    Ia sa-si faca fetele alea de 20+ profile pe niste site-uri de dating si sa scrie acolo ca sunt virgine si nu le place sa cheltuie banii aiurea ci sa-i stranga sa vezi atunci ce se „bat” barbatii pe ele.

    • Dollo 25/01/2015 at 20:19 #

      Ziceam să nu generalizăm. Apreciem informațiile la obiect nu la mișto.

      • DanielP 25/01/2015 at 22:10 #

        Eu am vorbit serios, nu mi se pare normal sa indrepte unii barbati ce-au stricat altii.Cu cat fata isi incepe viata sexuala mai devreme, cu atat sunt sansele mai mari ca ea sa faca o alegere gresita.Eu am respectat femeile cu care am fost intr-o relatie dar ele au preferat sa ma dezamageasca si sa fuga la alti derbedei care probabil ca le-au mintit mai frumos, sau le-au tratat nu asa bine ca mine, bineinteles ca s-a ales praful de acele fete iar eu am ajuns bine iar in vreo 2-3 ani voi fi superbine..Sunt singur si cred ca e cea mai buna cale de a evolua.

        • mihai 26/01/2015 at 10:17 #

          Partial bati campii. O persoana care n-a avut de-a face cu sexul opus (virgina, in conceptia ta) va avea sanse mult mai mari sa aiba conceptiile parintilor sai, decat pe ale sale proprii. Si s-ar putea ca dupa rodajul cu tine sa descopere ca poate mai sunt si alti barbati prin preajma. Deci, tot ghinion o sa ai 🙂

    • mihai 26/01/2015 at 10:52 #

      Eu mi-am cunoscut sotia pe un site d-asta 🙂 Si ea mi-a scris intai!!!

  6. zomby 25/01/2015 at 20:55 #

    mi am intrebat sotul ce si doreste de la o femeie,cum sa fie….,,proasta si sa taca”….eu acum ce sa inteleg??

  7. Marius 25/01/2015 at 21:30 #

    uite, raspuns de la un barbat de 30+ care cauta partenera si nu gaseste :

    apreciez femeile independente, care spun adevarul. pot fi indraznete sau timide, insa cred ca asta depinde de conjunctura mai mult. pentru mine este foarte important ca o femeie sa stie ce vrea, adica sa aiba un scop si sa il urmareasca. si sa reuseasca sa se puna si in situatia celuilalt, deci sa dea dovada de empatie atunci cand e cazul.

    altfel, vorbind de lipsa de succes la regnul opus : te rog sa ma crezi, Dollo, de multe ori am senzatia ca sunt invizibil pentru femei, de ajung sa ma intreb ce nu e OK cu mine 🙂

    • Dollo 25/01/2015 at 22:19 #

      Asta e o întrebare care ne doare pe mulți:)

  8. Xanaxdoo 25/01/2015 at 21:36 #

    Dar totusi, ce vor angajatorii? Daca sint la fel de clari in cerinte ca barbatii, ramine cum am stabilit.

    • mihai 28/01/2015 at 10:07 #

      Dupa 3 zile se vede treaba ca nu-i pasa nimanui de angajatori pe aici! :)))))))

  9. Motanul 25/01/2015 at 21:47 #

    Stiu dar nu va spun. Ar fi nedrept pentru femeile care nu citesc blogul asta! 🙂

    • Dollo 25/01/2015 at 22:16 #

      În viață trebuie să existe niște învingători, Motane

  10. Barbarossa 25/01/2015 at 22:07 #

    Nişte poze cu respectivele prietene n-ai pune pe aici să vedem şi noi marfa. Altfel se poate considera un articol de trolling 🙂

    Prietena disperată după job ar trebui să-şi facă un CV pentru fiecare firmă la care aplică şi să pună în el doar intersecţia dintre experienţa/şcoala ei şi ceea ce caută firma în cauză. Chiar dacă are n mastere/doctorate/cursuri de specializare de care e foarte mândră (are tot dreptul să fie aşa dacă sunt luate pe merit)!

    Prietenele care caută relaţii long term ar trebui să înceteze să ofere short term tot ce au la dispoziţie! Sunt o pradă uşoară atâta timp cât sunt disperate după un El. Oamenii nu sunt fiinţe monogame în ciuda a ce ne învaţă media, iar bărbatul e printre singurele animale care se reproduce în captivitate. Deci dacă îi zici că vrei relaţie de lungă durată şanse sunt să fugă văzând cu ochii.

    • Dollo 25/01/2015 at 22:15 #

      Realitatea e întotdeauna mai bună decât orice poză. Trimte-mi un CV și o să fac să-l vadă fetele 🙂
      Sunt de acord cu partea a doua a comentariului tău.

    • mihai 26/01/2015 at 10:26 #

      Eu nu sunt de acord. Sunt de parere ca o femeie care cauta o relatie long term trebuie sa fie suficient de stapana pe sexualitatea ei incat sa nu faca din ea asa o mare scofala. Sexul e un mijloc de distractie atat pentru barbati cat si pentru femei, relativ ieftin (daca ai in prealabil un loc pentru practicat), si a carui lipsa nu trebuie sa se manifeste in niciun moment. Logica mea e „daca se lasa greu inca de acum, cand se presupune ca incearca sa ma cucereasca, oare cum o fi mai incolo, dupa casatorie?” Si-asa, in casnicie apar multe momente fara sex din motive obiective (sarcina cu probleme, noptile nedormite din cauza bebelusului), nu e cazul sa pornesti cu deficit de sex din capul locului.

Lasă un comentariu

Oldies but goldies

Pedeapsa norvegiană, cum s-a ajuns la ajutor și n-au rămas la răzbunare

opera2

Zicătoare norvegiană: cu ce fel de fost deținut ai vrea să te întâlnești seara, pe o alee pustie? Aplicată în România, zicătoarea ar suna așa: cu ce fel de ziarist sau politician ai vrea să ai de-a face într-o campanie electorală?

Dubița albă din Vitan, monumentul neputinței poliției și Primăriei sectorului 3

Celebra dubiță abandonată în fața Poștei Vitan

O dubiță zace de câteva luni încurcând traficul din Vitan. Poliția locală știe, dar nu are platformă de ridicat, Poliția rutieră o filmează și-l amendează pe proprietar, Primăria Capitalei zice să apelăm la țiganii care fură fier vechi, să fure și mașina abandonată.

Și ce ne-a dat nouă UE? Mai mult ne-a luat!

dabuleni

Cum se vede Uniunea Europeană de la margine, de pe malul românesc și mai prost al Dunării – de la Cazane până la Dăbuleni.

Cum le iertăm greşiţilor noştri

Roland Jahn, intre dosarele Stasi

Şeful arhivelor Stasi din Berlin a aflat, când şi-a văzut dosarul, că avocatul care-l apăra era informatorul securităţii. Acum le predă lecţii de organizare şi de iertare trimişilor din ţările arabe care s-au trezit că au eliberat arhivele şi nu ştiu cum să le mânuiască

Skopje, Macedonia: sărăcie și statui pe datorie

Prometeu, turiștii și clădirea parlamentului în plan secund

Premierul macedonean ia credite externe ca să clădească identitatea națională cu statui și clădiri impozante, în timp ce țara are 30% șomeri, iar oamenii emigrează ca să trăiască mai bine.

Depre ziduri

pano

și oamenii care se încăpățânează să le construiască și să repete istorii de care omenirea ar trebui să se rușineze.