Roșii de la CAP-ul de pe Facebook

Mama, față cu roșiile de la CAP Gurbănești, în supermarketul Auchan

rosii-gurbanesti2

Am mâncat azi cele mai bune roșii din vara asta. Roșii de la CAP Gurbănești, de care auzisem doar pe Facebook. Asta a făcut-o sceptică și pe mama, care în fața prețului a dat înapoi:

– Sunt bune, măi mamă, am citit io pe Facebook…

– Or fi, mamă, dar 9 lei?

– Da, dar sunt naturale…

– Păi nu vezi că scrie CAP pe ele? Ce CAP e ăla?

– Sunt unii de pe Facebook, mă…

20150715_rosiiAm luat o cutie cu mix de roșii, 6 lei și ceva kilul, și o cutie cu Black Cherry, de 8.50 lei – 600 de grame. Acasă am văzut că alea cherry erau expirate, conform etichetei fuseseră ambalate pe 29 iunie și erau valabile doar 10 zile. Azi suntem în 15 iulie. Supermarketul Auchan nu a binevoit să le semnalizeze ca atare, așa că ne-am trezit abia acasă. Oricum, roșiile din cutie erau doar puțin moi, ceea ce le-a făcut și mai zemoase în salată.

Culmea e că la fața locului am fost mai atente când le-am ales pe alea din cutiile cu mix, pentru că erau multe caserole cu roșii gata mucegăite înăuntru. Chiar și așa se vindeau la același preț.

E drept că mucegaiul e semn de naturalețe, dar prețul…

rosii-gurbanesti

Dar, trecând peste aspectele astea, care cred că țin de relația producătorului cu supermarketul, și foarte probabil de reținerea cumpărătorului în fața prețului (unii ar zice că e vorba de lipsa de educație, care ne face să mâncăm mult și prost, dar asta e altă discuție) trebuie să admit că roșiile astea au făcut toți banii.

Am încropit acasă o salată cu câteva back cherry, plus roșia aia mai mult verde din caserola cu mix, câteva prunișoare din alea mici și roșii, câteva rondele de ceapă, busuioc și ulei de măsline și… moamă, cu baghetă proaspătă și crocantă a fost o nebunie.

Scumpe, un pic expirate, dar bune, ceea ce vă recomand, dacă aveți ocazia să dați de ele. Știu că e greu să alegi o caserolă cu juma de kilogram de roșii la un preț cu care cumperi două kile din celelalte, dar dacă nu-ți propui să faci bulion sau salată pentru vreo colectivitate, eu zic că merită papilele tale gustative o roșie de soi tradițional, crescută ca la mamaie în bătătură.

 

Etichete: , , , , ,

7 comentarii la “Roșii de la CAP-ul de pe Facebook” Subscribe

  1. g 16/07/2015 at 08:07 #

    Un pic de mix amestecat:
    Tot la Auchan, langa o movila cu rosii cherry „la un pret special” era un panou cu „retete pentru preparate cu rosii cherry”. Prima reteta se numea „salata de varza rosie”. Mai departe n-am mai citit. Prea obositor. Cum bine zicea mamaie, „facebook rulez”.
    Acum aflu ca la mamaie in batatura se mai coceau si traditionalele rosii Black Cherry. Ba chiar si Pink Brandywine, cele carora tataie le zicea „rosii beefsteak”. Traditionale, naturale, biologice, ecologice, gata mucegaite, paradaise all in one. „Mancare ca pe vremuri”
    Gata, ma duc pe Facebook, cica s-au copt watermelonii.
    Cer scuze pentru deranj!

    • Dollo 16/07/2015 at 09:18 #

      Da, domnule, niște ghilimele (sau lipsa lor) n-au făcut rău la nimeni, ba dimpotrivă, pe unii i-au făcut doctori 😛

      • g 16/07/2015 at 10:55 #

        Ghilimele? Iaca pozna! Nu era vorba de social media si afacerile cu potential de succes?
        Am auzit ca la Lidl au bagat rubarba. Soiul din care mananca si printul Charles. Cea cultivata in lanul cu fructe de padure.

  2. un om 16/07/2015 at 09:12 #

    „Black Cherry” sunt soi traditional?

    • Dollo 16/07/2015 at 09:17 #

      așa zice pe site la CAP 😉

  3. Florin Cojocariu 16/07/2015 at 11:29 #

    Suntem sincer dezolați de situația cu roșiile expirate. Cred ca e pur si simplu o scăpare, nu un gest deliberat, relația noastră cu Auchan e foarte buna si suntem siguri de profesionalismul echipei.

    Exista un motiv obiectiv pentru care sunt scumpe, productivitatea soiurilor tradiționale (sau heirloom, pentru ca traditional nu inseamna românesc.) e jumătate pana la o treime din cea a soiurilor hibride care sunt 99% din piata.

    Dar gustul face diferența.

    PS: Roșia „românească” e un mit frumos. In lume exista peste 7000 de soiuri si o parte din cele populare au fost cultivate in gospodarii la noi. Dar ele se regăsesc, uneori sub același nume, in toată lumea. „Inima de bou” e „Coeur de boeuf” la francezi si „Oxheart” la englezi. Roșiile trebuie sa fie bune, fructate si curate, nu romanești 🙂

  4. Fluieratorul 16/07/2015 at 20:18 #

    Rosiile bune costa si in Germanica, da’ntr-adevar fac toti banii…

Lasă un comentariu

Anunță-mă prin email când apar comentarii noi.
Te poti abona si fara sa comentezi.

Oldies but goldies

Nu există o legătură între creșterea avuției bisericii și calitatea vieții enoriașilor

oti

Interviu cu fondatorul Asociației Secular Umaniste din România, Atila Nyerges, despre religie, credință, știință și imoralitatea legăturii dintre biserică și politicieni, pe la spatele poporului prezumat credincios.

Doctorul cu 2000 de pacienţi şi 350 de oi

doctorul

Medicul Emil Crişan a făcut medicina de drag, dar a moştenit şi dragostea de animale de la strămoşii săi, aşa că azi îşi împarte priceperea între oameni şi animale.

Stăm prost cu nervii

sacrificat

O jumătate de oră într-un autobuz Mercedes, în cel mai bogat oraș al țării.

O masă cinstită la cea mai umană închisoare din lume

curte

Halden este cea mai nouă închisoare din Norvegia, a costat 250 de milioane de dolari și le oferă deținuților condiții de viață ca în libertate

Parcul meu IOR

Parcul IOR

Mi-a fost alături 40 de ani, m-a crescut și relaxat. Acum e rândul meu să-l apăr de șmecheri. Dacă sunteți din sectorul 3, veniți mâine la Titan ca să ne păstrăm parcul.

Prezență inedită a lui Budha la răstignirea lui Iisus la București

soldati-jandarmi

Un Pilat din Pont grăsuț și chel a stârnit polemici în rândul audienței de la răstignirea lui Iisus – ediția 2014