Sfântul care n-a fost tata

Nu știu dacă am a-i mulțumi tatei pentru ceva, rămâne valabil ce am scris despre el acum doi ani. Iar la cum a trăit el, sigur ar fi apreciat mai mult, ca pomenire, un pahar cu vin și eventual un sex după, decât o lumânare ;)

– Mâine e sfântul Ion, să te duci și tu la biserică să aprinzi o lumânare pentru tac-tu, îmi zice mama la telefon.

– Eh, de lumânarea mea are el nevoie…

– Păi da, că ți-a lăsat o casă. De fapt jumate…

Chiar și acum, când mă îndeamnă serios să-i aprind o lumânare bărbatului cu care a fost căsătorită 13 ani, mama păstrează tot tonul ăla sarcastic pe care l-a folosit mereu când mi-a vorbit despre el. Tata nu mi-a lăsat de fapt nimic, jumătatea aia de casă de care zice mama e apartamentul în care stă ea și tot ea l-a cumpărat, dar dintr-o complicație birocratică a trebuit să-l înjumătățim printr-o procedură greoaie de succesiune care a durat vreo trei ani și care, slavă notarului, s-a încheiat anul trecut. Acum sunt eu stăpână pe jumătate din casa mamei, deși nu am niciun merit în asta.

Nu știu dacă am a-i mulțumi tatei pentru ceva, rămâne valabil ce am scris despre el acum doi ani. A fost mai simțit decât orice lumânare. Iar la cum a trăit el, sigur ar fi apreciat mai mult, ca pomenire, un pahar cu vin și eventual un sex după, decât o lumânare 😉

 

Etichete: , , , ,

8 comentarii la “Sfântul care n-a fost tata” Subscribe

  1. mihai 08/01/2016 at 16:43 #

    Dollo, dar jumatatea lui nu ar fi trebuit impartita intre tine si mama ta, ca mostenitori? Sau ea a pierdut dreptul la mostenire dupa divort?

    • Dollo 08/01/2016 at 19:48 #

      Da, divorțații nu se mai moștenesc.

      • mihai 12/01/2016 at 11:43 #

        Mai, ce sa zic… Tot e ieftin ce ai patimit tu cu succesiunea asta, ca uite saracu’ dom’ Presedinte ce patimeste cu casa pe care a pierdut-o in instanta, tot din cauza unei succesiuni cu cantec din anii ’70…

  2. o femeie 08/01/2016 at 19:17 #

    daca nu simti ca merita lumanarea, nu i-o du. Aceste gesturi se fac din suflet, cand o sa simti ca merita atunci vei gasi un om in nevoie sa ii donezi un blid de mancare.

  3. zoltybogata 11/01/2016 at 15:15 #

    Acuma nu mai contează nimic, nici lumânarea. Multă sănătate

  4. purcelul fericit 13/01/2016 at 23:48 #

    ,,caci morti sunt cei muriti ” ,vorba unui mort celebru. nimic nu-i mai ajuta pe morti. recent mi-a murit mama si n-o sa aprind lumanari pt ea, n-o sa dau de pomana, ptr ca sunt lucruri fara sens. nu mai exista nimic dincolo, asta e ceea ce cred eu.

    • mihail 19/01/2016 at 13:39 #

      V-am dat un minus, si iata de ce: semnalata chiar de nickname-ul ales, aveti atata autosuficienta incat ma cutremur. Chiar sa nu merite mama dumneavoastra atata efort din partea fiului ei, sa-i aprinda o lumanare? V-as recomanda sa cititi articolul: „Omul fara dileme” – al lui Andrei Plesu.
      Si, apropo: stiti de ce este considerat porcul animal necurat de catre unele religii? Este singurul animal care nu poate privi spre cer.

      • mihai 19/01/2016 at 15:43 #

        Inteleg ca omul fara dileme sunteti dvs 🙂 Sa stiti ca porcul poate privi spre cer, intrucat are ochii plasati in partea de sus a capului. Dar daca preferati sa credeti orice zvon in loc sa cercetati cu mintea dvs…

Lasă un comentariu

Oldies but goldies

Raiul există și e în patrimoniul UNESCO

plitivice19

… sub numele de Parcul natural Plitvice, din Croația

Eu sunt lucrător sexual, legea e o curvă

sexworker

Interviu în 3 episoade cu „Profesoara”, una dintre cele mai vechi prostituate din București. Azi, începuturile – „Epoca de aur”, când comunismul tolera prostituția, marca era mai tare ca dolarul iar clientul era domn.

Discuție cu o viitoare ziarizdă/piarizdă. Trizdă!

A fost odata copiutza - sursa foto: http://www.cheatingculture.com

Pentru cine zicea că presa e plină de ingineri, făcuți ziariști de ocazie, am un mesaj încurajator: vine tare din urmă generația copy/paste. Hold your breath!

Maidanezul antrenat să fie Saint Bernard

Codruț și nepotul lui, Vasile

Codruț a fost cules de pe străzile din Craiova, în 2004, și a devenit azi unicul maidanez cu atestat de câine de căutare și salvare din dărâmături. O performanță la care ajung maximum 10% din câinii de rasă la nivel internațional.

Cu prejudecățile la Roma

Vaticanul după ploaie

Cum am cheltuit pensia pe o lună a mamei la o masă de fițe la Pierluigi în Roma

Casa Becali, fostă Groza, fostă Auschnit, fostă Manu

casa becali

“Intrați, bey, fotografiați ce vreți voi, vizitați tot, mi se rupe! O să văd eu ce-o să scrieți după aia, dacă sunteți cu sufletul curat… Intrați, faceți ce vreți, numa’ să nu furați!”. Așa ne-a primit Gigi Becali în curtea casei sale din Aleea Alexandru nr.1