Jocuri erotice pe bătătură

Femeia îngroapă toamna sticlele prin curte, bărbatul se chinuie tot anul să le găsească și să le golească - viața la țară e sexy ;)

capra

spritzGazda noastră masculină își odihnea ochii, în camera din fund, când am ajuns pe bătătura lor. Nevastă-sa bufnea ca o oală sub presiune, din cauza asta, prin șopronul care ține loc și de bucătărie. Niculae dăduse dis de dimineață peste încă un filon de aur în fundul curții și se trotilase înainte de amiază, lăsând treaba nefăcută pentru musafiri.

– Dar de unde a mai avut vin Niculae? întreb eu cu mirare, știind că nevastă-sa i l-a cam împărțit prin rude, prieteni și copii încă din toamnă, doar-doar i-o rămâne lui mai puțin de supt peste an.

– Păi l-a mai găsit îngropat pe undeva, nu asta face tot anul? Mia îl îngroapă prin diverse locuri prin curte, iar el încearcă să-l găsească peste an. Azi a mai găsit niște sticle și nu s-a lăsat până nu le-a terminat, îmi povestește mama ritualul erotico-conjugal al gazdelor  noastre. Așa se ține treaz interesul bărbatului pentru gospodărie.

Când s-a trezit Niculae, Mia mi-a zis să i-l pozez și să i-l dau pe Internet, ca să-l vază toată lumea ce bărbat frumos are ea 😉 Râdea a nervi.

ridichi

 

mama2

Niculae s-a urnit, totuși, din pat ca să ne arate ultimele realizări ale familiei: doi ieduți, două ieduțe, o grămadă nenumărabilă de pui de găină scoși de o curcă într-un țarc la soare, alte 12 curci aflate încă pe ouă în coșar, răsadurile de roșii și castraveți din solar și grădina din spate, cu ridichi, salată, spanac, cartofi și încă mult prea mult pământ ce se cere lucrat, cultivat, îngrijit. Dar Niculae nu are decât două mâini, și cu ele mai duce și paharul la gură când are noroc și i se înfige cazmaua în ceva tare. Fata îi e profesoară la oraș, băiatul a plecat și el să se facă altceva, cu facultate sau nu, la Capitală. Nu se știe ce, dar oricum nu le place să trăiască în bătătura lui. Deși mâncarea aici e cea mai bună, dar munca e prea grea.

niculae

Bărbatul slab, cu un surâs șugubăț în ochii albaștri, de om crescut la Dunăre, se leagănă înaintea mea, arătându-mi drumul spre terenul din spatele casei. Bolborosește ceva neinteligibil, pe post de scuze că l-am găsit așa obosit, dar se mai întâmplă, zice, ca și când vinul ăla ar fi fost o mâncare stricată care i-a picat greu la stomac. Îl ține legat pe Patraulea până trec și eu de postul lui de pază, apoi pășim amândoi pe ditamaia tarlaua de pământ. Ici-colo, mici parcele sunt defrișate de bălării, săpate și însămânțate. În rest, pârloagă. Niculae povestește că de la ultima vizită, de astă iarnă, s-a mai pricopsit cu încă o curte lungă și lată, pe care poate să cultive ce vrea el. I-a dat-o un prieten/vecin care a moștenit casa părintească cu tot cu curte, dar n-are ce face cu ea, că el e vaporean. Practic Niculae are acum de trei ori tarlaua lui din spatele casei, și zice că-i e necaz că n-are capacitate s-o muncească. Ce nu s-ar face aici?!

Femeile și puii

Într-un colț, între niște pruni înfloriți, sunt câțiva stupi. Grosul stupilor sunt, însă, în altă curte, mai la marginea satului, unde Niculae ține și remorca cu care-i mai duce din când în când la câmp, pentru polenizare. Dar nici cu stupii ăia nu face mare brânză, că nici mierea nu-i suficientă pentru întreținerea familiei și a celor doi copii la oraș.

capre

Niculae a mai muncit la viața lui ca paznic pe la diverse firme din zonă, dar slujbele lui au fluctuat precum promisiunile electorale. Azi s-a închis o firmă, s-a mai deschis un punct de lucru, a mai venit un an electoral, s-au mai găsit niscai slujbe, apoi s-au desființat la loc. De bază a rămas tot ce produce familia în bătătură: găini, curci, rațe, gâște, capre, porci și leguminoasele. Chiar și via, pe care o au undeva în câmp, și care le-a fost decimată de hoți astă toamnă, înainte s-apuce s-o culeagă, le-a rodit suficient cât să mai bea și gura lu Niculae ceva, uite și acum, înainte de Paște. Și cine știe câte sticle s-or mai afla ascunse în pământul ăsta care așteaptă sapa mai ceva ca apa?!

maternitate cresa gaina-pe-scara dialog

Bărbații

cravataDe când îl știu eu, Niculae e liberal. N-a votat niciodată cu PSD-ul, în ciuda consătenilor lui. Acum câțiva ani, când ne-am cunoscut, mă tot provoca la discuții politice, mă chestiona ce cred eu despre politicienii ăștia de la centru și îmi povestea despre ce nenorociri au mai făcut ăia de la ei din sat. De ceva vreme cred că s-a lămurit și el că toți sunt la fel și nici măcar nu se mai obosește să deschidă discuția. Pentru prima dată în istorie, liberalii țintesc la primăria comunei lui Niculae cu o femeie. Cine știe, poate va fi o mână potrivită pentru atâția bărbați aflați în derivă din partea asta uitată de țară! Deși o cheamă Pârlea. Aurica Pârlea.

cocos2

 

 

cocos

 

 

Puteți prelua maximum 500 de caractere din acest articol dacă precizați sursa și dacă inserați link către articol. Pentru mai mult vă rog să accesați butonul de like-uri în euro, amplasat imediat pe coloana din dreapta. Vă mulțumesc. 

Etichete: , , , , , , , , , , , , , ,

2 comentarii la “Jocuri erotice pe bătătură” Subscribe

  1. VASILIU MIRCEA PAUL 25/04/2016 at 09:57 #

    Pârlea ? Ce mare lucru să te cheme ”Pârlea” ? Ia priviți la țîfna (infatuarea analfabetă) SAU umorul de latrină al românilor DIN TOATE TIMPURILE:

    Struţ Modest Rândunel Pisică
    Supplexa Memoranda Onac (…pe veci aici stăpîni etc.)
    Întuneric Steluţa Luminiţa
    Triţă Făniţă
    Artaxerxe Bubulac (nici armenii – locali – nu-s mai breji)
    Sava Superman
    Duru Marin Cervantes
    Venera Baltă
    Leopoldina Bălănuţă (elevată rău și unică, cf. Al. Graur)
    Ilegitim Vasile
    Ilegitim Silviu Adrian
    Turicea Bactelius
    Culiţă Tărâţă
    Epsică Chiru
    Giurgea Căcărează (”boier” din vremea lui Fane Babanu zis Ștefan cel Mare)
    Israela Vodovoz
    Laura Maria Bijboacă (pentru ”suavul” Bijboacă vezi DEX)

    Și, în fine, maximum-maximorum:
    CĂCAT ION (patron de bordel – analfabet – București Anno Domini 1900).

    Se pare că stră-străbunicul meu, care nu a suportat să-l cheme ”Brînză” optînd pentru slavo-grecizatul ”Vasiliu”, a exagerat în sens invers. În fond de ce ar fi ”Cheese” mai puțin ”onorabil” decît ”Bush”. Doar sîntem neam de ciobani, nu ?

    La ”alții” e și mai rău:
    Nikolai Serghei Zabenkin-Xenofontov
    Amfiteatrov
    Palimpsestov (din memoriile Contelui Witte, era profesor de teologie)
    Tufan Imamutdinov

    ș.a.m.d.

  2. o femeie 11/05/2016 at 13:38 #

    cand nu am mai facut fata ca timp la cultivat, am inceput sa citesc. Permacultura e o solutie. Paharul nu :).

Lasă un comentariu

Oldies but goldies

De ce a fost mai bine în iarna lui 54

București în iarna din 1954

Pe vremea aia oamenii știau să-și facă provizii pentru iarnă, să se scoată singuri din rahatul alb și reușeau să îndeplinească și planul în uzină. Acum avem televiziuni de știri al căror unic rol educativ e ăla de a perpetua mentalitatea asistată a cetățeanului care în curând va aștepta să fie șters și la cur de către autoritățile incompetente.

Strâns uniți în jurul SRI, întru salvarea planetară a Internetului

dumbrava-cosmoiu

Cum se derulează o ședință în Parlamentul României, în care SRI încearcă și reușește să impună o lege abuzivă, iar deputații se fac că se opun.

Dacă Traian ar fi vrut să cucerească Dacia în 2013…

turnulete

… l-ar fi oprit jandarmii să urce la cetatea Sarmizegetusa Regia, pe motiv că e închisă între decembrie și februarie, și astfel geneza poporului român ar fi așteptat primăvara

De ce nu plecăm din România

Mâini de români - copiii culegători de afine din Pasul Prislop

Dacă despre curajul și nerăbdarea celor care pleacă s-a tot scris, teama, lenea, sentimentalismul și, de ce nu, curajul de a rămâne al celorlalți a fost lăsat în umbră.

Ice age cu comision bancar argentinian

perrito moreno

Trecerea granițelor din Argentina în Chile și retur sau comisioanele bancare nesimțite l-ar face și pe un eurosceptic să iubească UE.

Mama mi-a zis să nu mă duc, dar eu nu și nu…

parapanta3

Cu parapanta e ca și cu un bărbat, prima dată nu e bine, dar ceva te face să mai vrei măcar o dată 😉