Votați ce cărți vreți să citim iarna asta

Dacă vreți să mai bem pe undeva până la primăvară trebuie să ne găsim niște pretexte literare, așa că votați și voi ce cărți vă plac de aici:

Știu că toată lumea se teme zilele astea de ce vom alege în 11 decembrie, dar înainte de a vedea pe cine o să înjurăm în Parlament, începând de la anul, pe mine mă roade grija de ce vom citi începând de luna viitoare, la clubul de carte. Și știu eu de ce mă roade, n-aveți voi treabă 😉

Luna asta se împlinesc fix cinci ani de când am propus aici, pe blog, să facem un club de carte. Nu știam prea bine atunci cu ce se mănâncă practic o astfel de organizație, între timp cred că ne-am dat seama, și eu și alții, fideli conceptului. Ușor nu e, dar ceva, ceva pesemne că ne place, de am împlinit 5 ani. La anul mergem la școală, în sistem mai degrabă cârciumă-schooling 😉 Dar până atunci trebuie să ne alegem singuri „manualele”.

Sâmbătă ne întâlnim ca să discutăm ultima carte din seria de club care tocmai s-a încheiat – Stoner, de John Williams – și poate să bem și ceva așa de aniversare (nu că alfel am fi prea timizi cu băutura). Așa că până sâmbătă vă rog să votați (care aveți acest privilegiu) ce cărți vreți să citim mai departe. Aveți dreptul să alegeți 12 litri, pardon titluri din cele 55 propuse aici, așa că informați-vă despre cărți, citiți de se zice despre ele, ca să nu avem vorbe după aia, că nu mi-a plăcut, că cine a votat-o pe asta, că ce naiba a vrut să zică poetul?!

Urnele se închid, așadar, vineri noapte, 23 septembrie. Votează numai cine vine la club, da?

Ce cărți vreți să citim până la primăvară?

Vezi Rezultatele

Etichete: , ,

9 comentarii la “Votați ce cărți vreți să citim iarna asta” Subscribe

  1. doarlegumă 21/09/2016 at 10:04 #

    Carnetul auriu e trecut de două ori.

    • Dollo 21/09/2016 at 12:47 #

      Dap, mulțumesc pentru observație, a fost scăparea mea, am corectat. N-am observat că fusese propusă de două ori. Oricum, carnetul auriu a fost propus și runda trecută, o fi ceva cu el, de se tot insinuează. Poate trebuie votat 🙂

      • doarlegumă 21/09/2016 at 13:30 #

        Da, ar trebui să-l citesc și eu. 🙂

  2. Beatrix 21/09/2016 at 10:10 #

    Cineva e fan infocat Doris Lessing. A intercalat-o de doua ori. 🙂

  3. Flori 21/09/2016 at 14:46 #

    Cormac McCarthy – Drumul e o carte senzationala. Si depresiva in aceeasi masura.
    Chiar daca nu particip la clubul de aici, o recomand cu mare drag.

  4. Ștefan Brăgărea 22/09/2016 at 09:12 #

    Am fost încântat să găsesc pe lista dnei Benezic ”Harfa de iarbă” – de fapt și altele.
    Mult succes

  5. Ștefan Brăgărea 22/09/2016 at 14:52 #

    By the way – Ken Follet nimic, nimic în listele dnei Benezic?
    Regret că vârsta, dificultățile de deplasare și lipsa de timp mă împiedică să fiu participant activ la Clubul de Carte, dar vă rog să mă considerați aproape de dvs. cu inima.
    Mult succes!

    • Dollo 23/09/2016 at 09:41 #

      Domnule Brăgarea, a fost o lună de trimis propuneri, la liber, inclusiv dumneavoastră puteați să propuneți și atunci s-ar fi regăsit pe listă.

  6. gheo 23/09/2016 at 17:47 #

    Sabina Fati – Singură pe drumul mătăsii. Chiar daca nu am participat la intinlirile clubului cu toate ca as vrea, imi plac cartile de calatorie. Si calatoriile!

Lasă un comentariu

Oldies but goldies

Fiecare moment dificil din istoria unei țări are nevoie de victime

mineriada

Ce or mai face oamenii ăia care au bătut la Mineriadă? Or fi bine, sănătoși, or avea copii, planuri, or fi mulțumiți de viața lor, de deciziile pe care le-au luat, or dormi liniștiți? Or face politică?

Cât ne costă să „stârpim” prostituția și cât am câștiga dacă am legaliza-o

ashley

Statul a cheltuit un milion de lei și doi ani de anchete ca să descopere că prostituția se face și prin mica publicitate. Printre „proxeneți” – o femeie de serviciu care cumpăra prezervative la un salon de masaj, o studentă care-i organiza agenda unei fete, un ziar de mică publicitate…

Construcția unei case în România, când nu ai bani, dar ai pretenții (I)

trasare

Arhitectul și proiectul – România geme de Gaudi nedescoperiți; 12 arhitecți în doi ani și al 13-lea care ne-a pus capac; Care e treaba cu proiectul casei – diferența dintre DTAC și PTh

Cum s-a făcut de am aflat povestea Amitei Bhose

AmitaBhose_Vaideeni1980

Fascinanta istorie a unei indience care s-a îndrăgostit de România citindu-l pe Eminescu, a lăsat familie și avere în urmă și a venit să trăiască în comunismul fără apă caldă și curent în căminele din Regie.

Dubița albă din Vitan, monumentul neputinței poliției și Primăriei sectorului 3

Celebra dubiță abandonată în fața Poștei Vitan

O dubiță zace de câteva luni încurcând traficul din Vitan. Poliția locală știe, dar nu are platformă de ridicat, Poliția rutieră o filmează și-l amendează pe proprietar, Primăria Capitalei zice să apelăm la țiganii care fură fier vechi, să fure și mașina abandonată.

Primăria Capitalei cumpără lumina soarelui la suprapreț

panouri

Aministrația parcurilor București a cârpit sistemul de iluminat din Parcul Tineretului cu niște panouri fotovoltaice pe care le-a cumpărat cu de patru ori prețul pieței, de la o firmă care a făcut în viața ei o singură afacere: asta.