„La Pedale” – primul bike-sharing gratuit din România

M -am trezit cu bicicleta in cap. Aseara m-am ratoit la toti mergatorii din calea mea, pe pistele din Parcul Tineretului si, la intoarcere acasa, am luat cea mai curajoasa decizie din viata mea : D

Asta: bicicletele-noastre-fara-aparare

Am lasat bicicletele in scara blocului, la etajul 5, dar legate de balustrada. Cainele blocului le pazea aseara, azi o sa ma duc sa vad ce mai gasesc din ele. Consolarea (daca nu vom mai gasi decat cadrul) e o chestie de care ma apucasem sa va povestesc ieri, in avanpremiera. Primul „bike-sharing” gratuit din Romania care se lanseaza azi, incepand de la 10.00, in niste parcuri din sectorul 1. Aveti mai jos comunicatul celor de la Green Revolution, despre proiectul lor si ce vrea sa zica el.

Pentru prima oară în istoria oraşului lor, mersul pe bicicletă este gratuit pentru bucureşteni! „La Pedale” – este primul sistem gratuit de bike-sharing din România organizat de Asociaţia Green Revolution şi Primăria Sectorul 1. Programul „La Pedale” pune la dispoziţia publicului de toate vârstele 150 de biciclete verzi, în parcurile Kiseleff şi Bazilescu.

Centrele de închiriere „La Pedale” sunt deschise publicului de luni până vineri, de la 10.00 la 18.00, şi în week-end, de la 09.00 la 19.00. Bicicletele sunt disponibile în trei modele – pentru copii, adolescenţi şi adulţi.

Bicicleta  – doar cu buletinul !

Închirierea unei biciclete verzi nu costă nimic şi se face pe baza buletinului şi a unui contract de dare în folosinţă semnat la centrele „La Pedale”. Bucureştenii se pot plimba timp de maximum două ore în perimetrul parcurilor de unde au închiriat bicicleta.

„Unii interzic mersul pe bicicletă în parcuri, noi îl încurajăm. Proiectul este o premieră pentru Bucureşti şi reprezintă un îndemn la mişcare, la un stil de viaţă sănătos. De aceea, invit locuitorii Sectorului 1 – copii şi adulţi, deopotrivă – în parcurile noastre, unde, pe lângă un ambient plăcut, pot să facă mişcare cu bicicletele puse la dispoziţia lor gratuit de către Primăria Sectorului 1”, a declarat primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman.
„ Proiectul „La Pedale” este unul foarte ambiţios pentru Asociaţia Green Revolution dar în aceeaşi măsură şi pentru locuitorii capitalei. Este o probă de civilizaţie pe care eu sper să o trecem cu bine, este o dovadă a faptului că Bucureştiul poate evolua şi se poate transforma într-o capitală europeană”, a declarat Raluca Fişer, preşedintele Asociaţiei Green Revolution care a avut iniţiativa proiectului „La Pedale”.

Proiectul are şi o componenţă socială importantă. „Realizarea acestui proiect va face cu siguranţă mulţi bunici, părinţi , tineri şi copii fericiţi. În această toamnă vor putea să se bucure de o plimbare gratuită cu bicicleta. Dar ce este mai important este că am reuşit să realizăm, într-o perioadă de criză economică, 8 locuri noi de muncă pentru studenţi. Şi poate lucrul acesta contează la fel de mult ca întregul proiect” – a mai precizat Raluca Fişer.

Strategia Green Revolution de promovare a bicicletei

Proiectul face parte din strategia pe termen lung a Asociaţiei Green Revolution de promovare a bicicletei în oraş. În cadrul proiectului Capitala creşte Verde desfăşurat în primăvara lui 2009, Green Revolution a distribuit gratuit  500 de biciclete noi pentru bucureşteni. Proiectul „Treci pe verde cu bicicleta roşie” a fost realizat cu sprijinul Coca-Cola HBC România şi Primăria Generală a Capitalei.

Green Revolution este o asociaţie de ecologie urbană care îşi propune să creeze o comunitate ecologică activă. Green Revolution a luat naştere dintr-o initiativă a  grupului media Green Report.

Tags: , , ,

No comments yet.

Leave a Reply

Oldies but goldies

Scrisoarea pe care n-a mai primit-o Eugen Ionescu

dosarul-profesorul

Povestea profesorului Ion Nițulescu – un „element dușmănos” față de orânduirea socialistă – și a delatorilor săi, dintre care numai securistul șef mai trăiește azi bine mersi, măncându-și pensia într-o vilă somptuoasă chiar în satul natal al victimei sale

Pur și simplu Norvegia

16

Impresii de călătorie din Norvegia, încă o țară care nu suferă vreo comparație cu România.

Nu există o legătură între creșterea avuției bisericii și calitatea vieții enoriașilor

oti

Interviu cu fondatorul Asociației Secular Umaniste din România, Atila Nyerges, despre religie, credință, știință și imoralitatea legăturii dintre biserică și politicieni, pe la spatele poporului prezumat credincios.

Cum stăm cu moralitatea, noi ăștia educați în comunism

pionieri

Dacă e adevărat că predarea religiei în școli are rol de moralizare a maselor, atunci noi decrețeii, pionierii, șoimii patriei, de unde am învățat onoarea și moralitatea?

Rulată Germania

marcela

Cum mi-am înscris mașina nemțească în România și am trăit să povestesc despre asta

De ce ea? (3)

tarau-victoriei

Viața de după: reabilitarea, mai grea decât pușcăria, a muncit la negru pentru că nu o angaja nimeni, victoria de la CEDO și rejudecarea procesului în țară, pierderea și regăsirea dosarului, apariția unor „victime” noi atrase de ideea de potențial câștig, facultatea de drept, doctoratul și victoria finală.