Oprescu vrea sa ne ridice masinile

C e n-a reusit Videanu s-ar putea sa-i iasa lui Oprescu in chestiunea ridicarii masinilor stationate neregulamentar. De azi primaria a pus pe site-ul propriu, aici , un proiect de hotarare de consiliu prin care se va institui ridicarea masinilor in tot orasul, nu numai in sectoarele 2,3 si 6, unde primarii de sector au avut deja aceasta grija. Proiectul e in dezbatere publica pana pe 9 septembrie si poate fi imbunatatit cu propuneri. Teoretic.

Tariful pe care-l va practica Oprescu la ridicare, prin Administratia strazilor, va fi de 700 de lei (200 ridicarea, 200 transportul si 300 depozitarea 24 de ore), si in proiectul postat pe site nu se spune clar daca Primaria Capitalei va ridica si masinile din sectoarele in care actioneaza Ciuclea (Supercom), Prigoana (Rosal) sau Poteras (firma obscura care actioneaza in sectorul 6) sau numai pe cele parcate aiurea in sectoarele 1, 4 si 5.

Oricum, ramane in continuare nereglementata situatia rablelor care zac in parcari sau pe marginea drumului, si pe care nu le mai vede decat rugina. Precum si a masinilor mari de serviciu (gen dube, camioane etc) pe care stimatii vecini simt nevoia sa le parcheze seara de seara in fata blocului, desi locul lor nu e acolo. Pe astea nu le ridica nimeni, pentru ca nu incurca circulatia, ci doar invrajbesc locatarii care oricum se lupta pentru putinele locuri de parcare.

Fir-ar ei de primari, niste locuri de parcare n-ar face vreunul….

Etichete: , ,

No comments yet.

Lasă un comentariu

Oldies but goldies

Pentru Dan. Și pentru toți cei care au murit „ca fraierii” la Revoluție

O bunică de pe strada care-i poartă numele lui Dan

Azi e doar un nume de stradă în Berceni. Pe ea locuiesc oameni. Probabil unii dintre ei s-au enervat acum câțiva ani când au fost nevoiți să-și schimbe buletinele pentru că primăria le schimbase numele străzii.

Când religia contrazice nevoile societății – eșecul german

biserica catolica

Biserica are monopol pe protecția socială în anumite zone din Germania, așa cum vrea și România să facă. Nemții își dau seama, după 50 de ani, că au greșit.

Cum le iertăm greşiţilor noştri

Roland Jahn, intre dosarele Stasi

Şeful arhivelor Stasi din Berlin a aflat, când şi-a văzut dosarul, că avocatul care-l apăra era informatorul securităţii. Acum le predă lecţii de organizare şi de iertare trimişilor din ţările arabe care s-au trezit că au eliberat arhivele şi nu ştiu cum să le mânuiască

USR, mai bine nu se poate

candidati-scena

Am fost la congresul USR ca să-i cunosc mai bine pe oamenii pe care-i susțin. Am vrut să înțeleg de ce Nicușor Dan ține cu dinții și de progresiști și de conservatori, și cum s-a tranșat soarta partidului prin alegerea celor mai buni 21 de oameni care să-l conducă.

Nu sunt dezamăgit de România, pentru că nu m-am lăsat amăgit

Camil Petrescu fiul

Camil Petrescu fiul, despre cum se vede România de peste ocean și din mijlocul Bucureștiului. De ce a plecat acum 43 de ani, de ce s-a întors azi și de ce ar mai pleca o dată, dacă ar avea iar 22 de ani. Despre salamul cu soia de New York.

Peru: buricul incașilor, capcana turiștilor

machupicchu12

Ca să vizitezi Machu Picchu – casa de vacanță a lui Pachacuti, omorât de spanioli cu varicelă, descoperită 500 de ani mai târziu de un american – trebuie să bagi 140 de dolari în pușculița din Bermude a vreunui politician peruan, pe cel mai scump bilet de tren din lume.