Şmecherii care depăşesc coloana prin parcare

P e Bulevardul Timişoara în fiecare zi, cam de la 9 dimineaţa până târziu seara, se face coadă la semaforul de la intersecţia cu Lujerului. Maşinile stau pe două rânduri la stop, preţ de aproape două staţii de tramvai. În dreptul Mall Plaza, adică pe la jumătatea cozii, nişte şoferi mai deştepţi fac repede dreapta, ca şi când ar vrea să intre în parcarea Mall-ului, dar ies pe partea cealaltă, adică drept în faţa coloanei, aproape de semafor. Politicoşi, cei din faţă le dau prioritate ca să iasă din parcare, neştiind că de fapt ăia le-au tăiat faţa cu tupeu.

Mârlănia se petrece şi pe podul peste Herăstrău, de pe DN1, când se face coadă înainte de ieşirea spre Băneasa. Adică zilnic. Şmecherii fac dreapta şi intră in benzinăria de dincolo de pod şi ies apoi din benzinărie, tăind astfel jumătate de coloană.

La fel am pătit pe strada Radu Vodă, în zona Unirii, unde fraierii stau la coadă civilizat pe străduţa care-i scoate din Pasajul Mărăşeşti direct In Piaţa Unirii. Străduţa cu pricina are formă de semicerc, iar şmecherii se fac că intră în parcarea blocului ce mărgineşte strada, dar de fapt traversează parcarea şi ies în faţa coloanei, unde, firesc, li se dă prioritate, din galanterie.

E o formă de tupeu mascat. Nu egalează performanţele nesimţiţilor care depăşesc coloana la semafor şi se bagă în faţă (chiar dacă nu mai văd astfel când se face verde si trebuie sa-i claxonezi…), dar tot din tagma aia face parte. Poate că ăştia care depăşesc coloana prin parcare nu au tupeul s-o facă la vedere, şi au impresia că astfel nu-i vede nimeni, şi că numai ei şunt deştepţi, iar restul sunt fraierii care stau blocaţi în trafic.

Ei bine, am un mesaj pentru nesimtiti: v-am vazut, baaa!

Etichete: , , ,

4 comentarii la “Şmecherii care depăşesc coloana prin parcare” Subscribe

  1. Iulia 17/09/2009 at 00:10 #

    Important este ca macar unul sa citeasca mesajul tau 🙂

    • Dollo 17/09/2009 at 11:28 #

      Daa, crek de aia se si grabesc sa taie coada, ca sa intre pe net si pe blogul meu 😉

  2. Raluca 17/09/2009 at 03:50 #

    Dar "organul" unde e ca sa faca putina ordine…? Sigur ca totul tine de bun simt, dar cineva trebuie sa-i "dreseze" (folosesc un termen care se potriveste cu jungla traficului bucurestean). Si poate cel mai elocvent exemplu de "dresaj" si disciplina este cand mergi pe drumurile europene, pornind din Romania. In Romania, toti "tir"-istii si "Fitipaldii" cu masini second-hand aduse din Germania merg cu 90 in localitate si se depasesc unii pe altii intr-o incrancenare frenetica si cu o sfidare ostentativa…. in schimb, cum au trecut de vama Nadlac, in Ungaria, se aliniaza frumos unul in spatele celuilalt si ruleaza "malc"….este o un reflex aproape pavlovian…. si am gasit si explicatia… din 10 in 10 km intalnesti echipaje de politie cu cate 3-4 politisti pandind ca vulturii de prada… iti ingheata sangele in vine numai cand ii privesti fugar….In Austria nici macar nu mai au nevoie de echipaje de politie… sistemul de supraveghere video computerizat stie pana si la ce ora si de unde ai cumparat "vigneta"… Romania n-o sa ajunga aici nici in era glaciara…. Poate dupa era glaciara, cand o sa dispara toate artefactele… 😀

    • Dollo 17/09/2009 at 11:30 #

      Ai ajuns la vorba mea, asadar, ca noi astia de traim acum nu mai prindem era glaciara 🙁 La noi militia exceleaza intr-o calitate: nu e niciodata acolo unde ar fi nevoie.

Lasă un comentariu

Oldies but goldies

De ce a fost mai bine în iarna lui 54

București în iarna din 1954

Pe vremea aia oamenii știau să-și facă provizii pentru iarnă, să se scoată singuri din rahatul alb și reușeau să îndeplinească și planul în uzină. Acum avem televiziuni de știri al căror unic rol educativ e ăla de a perpetua mentalitatea asistată a cetățeanului care în curând va aștepta să fie șters și la cur de către autoritățile incompetente.

Pur și simplu Norvegia

16

Impresii de călătorie din Norvegia, încă o țară care nu suferă vreo comparație cu România.

Sărăcia se învață în familie și e ocrotită de stat

teclas

În Deltă oamenii se zbat ca peștii pe uscat: nu au de lucru, dar fac copii ca să trăiască din alocații. Copiii lor le vor călca pe urme. Needucați, necalificați, vor fi următoarele generații de votanți cu sacoșa.

Cum le iertăm greşiţilor noştri

Roland Jahn, intre dosarele Stasi

Şeful arhivelor Stasi din Berlin a aflat, când şi-a văzut dosarul, că avocatul care-l apăra era informatorul securităţii. Acum le predă lecţii de organizare şi de iertare trimişilor din ţările arabe care s-au trezit că au eliberat arhivele şi nu ştiu cum să le mânuiască

Ziua 4: Și chinez, și ateu, și friguros

Cica daca Adam si Eva ar fi fost chinezi

Azi am explicat unui conclocuitor chinez cum funcționează termoficarea românească; i-am băgat mințile în cap recenzoarei care voia să mă înregistreze doar pentru că trecusem pe la mama, și apoi am bârfit copios cu niște recenzoare bătrâne și puțin ciupite de molii, ca mine 😛

Suntem mai proști decât ne credem, dar ne și cam place

ignoranta

Oamenii sunt mai puțin înclinați să caute informații după ce află că se înșală, deoarece le place să se simtă bine, nu incompetenți. În plus, când li se confirmă părerile, chiar false, creierul lor secretă dopamină și se simt ca atunci când fac sex sau mănâncă ciocolată.