Şmecherii care depăşesc coloana prin parcare

P e Bulevardul Timişoara în fiecare zi, cam de la 9 dimineaţa până târziu seara, se face coadă la semaforul de la intersecţia cu Lujerului. Maşinile stau pe două rânduri la stop, preţ de aproape două staţii de tramvai. În dreptul Mall Plaza, adică pe la jumătatea cozii, nişte şoferi mai deştepţi fac repede dreapta, ca şi când ar vrea să intre în parcarea Mall-ului, dar ies pe partea cealaltă, adică drept în faţa coloanei, aproape de semafor. Politicoşi, cei din faţă le dau prioritate ca să iasă din parcare, neştiind că de fapt ăia le-au tăiat faţa cu tupeu.

Mârlănia se petrece şi pe podul peste Herăstrău, de pe DN1, când se face coadă înainte de ieşirea spre Băneasa. Adică zilnic. Şmecherii fac dreapta şi intră in benzinăria de dincolo de pod şi ies apoi din benzinărie, tăind astfel jumătate de coloană.

La fel am pătit pe strada Radu Vodă, în zona Unirii, unde fraierii stau la coadă civilizat pe străduţa care-i scoate din Pasajul Mărăşeşti direct In Piaţa Unirii. Străduţa cu pricina are formă de semicerc, iar şmecherii se fac că intră în parcarea blocului ce mărgineşte strada, dar de fapt traversează parcarea şi ies în faţa coloanei, unde, firesc, li se dă prioritate, din galanterie.

E o formă de tupeu mascat. Nu egalează performanţele nesimţiţilor care depăşesc coloana la semafor şi se bagă în faţă (chiar dacă nu mai văd astfel când se face verde si trebuie sa-i claxonezi…), dar tot din tagma aia face parte. Poate că ăştia care depăşesc coloana prin parcare nu au tupeul s-o facă la vedere, şi au impresia că astfel nu-i vede nimeni, şi că numai ei şunt deştepţi, iar restul sunt fraierii care stau blocaţi în trafic.

Ei bine, am un mesaj pentru nesimtiti: v-am vazut, baaa!

Etichete: , , ,

4 comentarii la “Şmecherii care depăşesc coloana prin parcare” Subscribe

  1. Iulia 17/09/2009 at 00:10 #

    Important este ca macar unul sa citeasca mesajul tau 🙂

    • Dollo 17/09/2009 at 11:28 #

      Daa, crek de aia se si grabesc sa taie coada, ca sa intre pe net si pe blogul meu 😉

  2. Raluca 17/09/2009 at 03:50 #

    Dar "organul" unde e ca sa faca putina ordine…? Sigur ca totul tine de bun simt, dar cineva trebuie sa-i "dreseze" (folosesc un termen care se potriveste cu jungla traficului bucurestean). Si poate cel mai elocvent exemplu de "dresaj" si disciplina este cand mergi pe drumurile europene, pornind din Romania. In Romania, toti "tir"-istii si "Fitipaldii" cu masini second-hand aduse din Germania merg cu 90 in localitate si se depasesc unii pe altii intr-o incrancenare frenetica si cu o sfidare ostentativa…. in schimb, cum au trecut de vama Nadlac, in Ungaria, se aliniaza frumos unul in spatele celuilalt si ruleaza "malc"….este o un reflex aproape pavlovian…. si am gasit si explicatia… din 10 in 10 km intalnesti echipaje de politie cu cate 3-4 politisti pandind ca vulturii de prada… iti ingheata sangele in vine numai cand ii privesti fugar….In Austria nici macar nu mai au nevoie de echipaje de politie… sistemul de supraveghere video computerizat stie pana si la ce ora si de unde ai cumparat "vigneta"… Romania n-o sa ajunga aici nici in era glaciara…. Poate dupa era glaciara, cand o sa dispara toate artefactele… 😀

    • Dollo 17/09/2009 at 11:30 #

      Ai ajuns la vorba mea, asadar, ca noi astia de traim acum nu mai prindem era glaciara 🙁 La noi militia exceleaza intr-o calitate: nu e niciodata acolo unde ar fi nevoie.

Lasă un comentariu

Oldies but goldies

Bolivia: cocaleros, cholitas, sărăcie și frumusețe cât cuprinde

20180320_141433

Frunze de coca amare și politică dulce, socialistă. Bolivia și oamenii ei.

De ce nu-i prieşte Mioriţei iarba din UE

turma-alergand

Oieritul românesc supravieţuieşte cu greu, între subvenţia europeană care vine târziu, dezinteresul tineretului pentru meseria de cioban, şi supremaţia supermarketurilor care ne bagă pe gât brânză de import.

Cât ne-a costat înflorirea sectorului 3, în campania electorală 2016

begonia1

Primarul Negoiță a cumpărat gazon la preț dublu față de piață, apoi l-a tăiat și aruncat ca să planteze în loc begonii. Cât au costat ele și de ce primarul refuză să spună?

Moarte chiaburilor din sănătate!

Rares Nechifor, embolizare uterina

Care n-a plecat din țară până acum – ca să se trateze sau să profeseze într-un sistem civilizat – e invitat s-o facă de la 1 martie 2013. România nu-și permite să mai încurajeze existența unei alternative private în sănătate.

De ce ea?

tarau-victoriei-an

Povestea neromanțată a unei românce care a făcut pușcărie nevinovată, ca urmare a unui lanț de erori judiciare, deschis în 2000 de o anchetă a procurorului Cristian Panait, închis abia după 15 ani de procese

Pur și simplu Norvegia

16

Impresii de călătorie din Norvegia, încă o țară care nu suferă vreo comparație cu România.