In cautarea oierului de munte

Pe dealurile Branului

Ieri am fost toata ziua pe urmele Mioritei. M-am trezit de la 5 dimineata si am ajuns inapoi in minunatul Bucuresti pe la 21.00. Niste drumuri infernale, de Romania, te duc spre niste peisaje superbe, stricate din loc in loc doar de gunoaie si de mana omului. Am fost la o intrunire a oierilor de munte, la Moeciu, si am aflat ca „cioban” e peiorativ, si nici nu figureaza in nomenclatorul de meserii, si ca in realitate cine le vine de hac baciului moldovean, aluia ungurean si aluia vrancean nu e o combinatie dintre ceilalti doi, ci politicianul de la Bucuresti, care habar n-are cata urda iese dintr-un kilogram de zer. Adevaratele povesti ale oierilor de munte o sa vi le spun cat de curand, pana atunci va momesc doar cu niste poze 🙂

Unul din drumurile bune ale patriei Un magar civilizat se grabea spre trecerea de pietoni Acarul Paun si cainele lui dintre sine Intrarea la Castelul Bran, de cand "s-a privatizat" costa cat nu face - 20 de lei Un munte Alt munte Luna rasarita deasupra conurilor spanzurate-n brazi

Etichete: , , , ,

2 comentarii la “In cautarea oierului de munte” Subscribe

  1. cris 25/02/2010 at 18:40 #

    pozele sunt superbe, d-abia astept povestile cu iz de zer!

  2. online 22/03/2010 at 21:04 #

    nevoia de a verifica:)

Lasă un comentariu

Oldies but goldies

„Bună, ce faci?!” – varianta nipono-americană cu happy end

gene-hitaki

Epstein și Kobayashi – Ce șanse erau ca un evreu și o japoneză, el economist, ea pictoriță, ambii trecuți de 60 de ani, să se întâlnească și să se iubească, în ditamai New York-ul?

Ce zice FMI de finanțarea găurii negre „biserica”, de la buget?

prefericitul Daniel arata calea

Biserica Ortodoxă Română nu vrea concurență pe piața lumânărilor și a locurilor de veci, dar vrea bani de la buget pentru salarii și catedrale. Oare FMI știe?

Cum s-a făcut de am aflat povestea Amitei Bhose

AmitaBhose_Vaideeni1980

Fascinanta istorie a unei indience care s-a îndrăgostit de România citindu-l pe Eminescu, a lăsat familie și avere în urmă și a venit să trăiască în comunismul fără apă caldă și curent în căminele din Regie.

Românul s-a născut poet, de aia e mai lent

casca

Când o lucrare unică intră pe mâinile unor muncitori români termenele contractuale devin opționale. Totul în România durează mai mult, zice spaniolul șef de șantier. Dar la final iese o operă brâncușiană, zice inginerul român

Cine-l bate pe prinţul Charles, la popularitate, în Viscri

Patul care asteapta musafiri in casa Gerdei din Viscri

Transilvania li s-a arătat străinilor exact aşa cum este. Un ţinut minunat, locuit de oameni în esenţă buni, dar inconştienţi de valoarea moştenirii pe care o au în bătătură.

De ce a fost mai bine în iarna lui 54

București în iarna din 1954

Pe vremea aia oamenii știau să-și facă provizii pentru iarnă, să se scoată singuri din rahatul alb și reușeau să îndeplinească și planul în uzină. Acum avem televiziuni de știri al căror unic rol educativ e ăla de a perpetua mentalitatea asistată a cetățeanului care în curând va aștepta să fie șters și la cur de către autoritățile incompetente.