Onomastica care este

Geoana e mai prost ca Vanghelie la limba romana

Domnul Geoană şi cu domnul Vanghelie, care sunt, au fost aseara la „o onomastică”, după cum a declarat domnul Geoană. El a răspuns astfel cu indignare la insinuările făcute de un ziar, şi probate cu poze, cum să s-ar fi dus la cârciumă împreună cu cercetatul penal Voicu şi cu alţi PSD-işti încă necercetaţi, chiar dacă bănuiţi a fi penali. De supărare domnul Geoană a spus că a stat şi el jumătate de oră la cârciuma cu pricina, „la o onomastică”. Mai corect, neaşteptat, s-a adresat ziariştilor domnul Vanghelie, spunând că a fost acolo „la ziua domnului Ciocan, şeful de organizaţie de la Satu Mare”.

Poate ca pe domnul ăsta Ciocan îl mai cheamă şi „10 martie”, că altfel nu-mi imaginez care ar fi fost onomastica din capul lui Geoană. Nu că ar fi singurul care face această confuzie, preferând să folosească un cuvânt pe care nu-l cunoaşte, în loc să zică neaoş: am fost la ziua de naştere a lu cutare. Asta cu „onomastica” probabil sună mai preţios în capul ăstora de vorbesc la televizor, precum e expresia cu „servitul mesei”. Parcă mi-e dor de Tăriceanu şi teama lui de acuzativ.

ONOMÁSTIC, -Ă, onomastici, -ce, adj., s.f. 1. Adj. Privitor la nume proprii, în special la nume de persoane. ♢ Zi onomastică (adesea substantivat, f.) = zi în care cineva își serbează numele; ziua numelui.2. S.f. Disciplină lingvistică al cărei obiect de studiu este originea, formarea și evoluția numelor proprii. 3. S.f. Totalitatea numelor proprii dintr-o limbă, dintr-o regiune, dintr-o epocă etc. – Din fr.onomastique.
Sursa:
DEX ’98

Nu găsesc o poză mai sugestivă pentru acest scurt text explicativ despre semnificaţia cuvântului „onomastică”, decât poza  noului magazin deschis de curând lângă casa mea.

Etichete: , , , , ,

8 comentarii la “Onomastica care este” Subscribe

  1. Monica 11/03/2010 at 20:52 #

    Hai ma, nu-l mai suspecta pe Geoana saracu'. Uite, am cautat in calendar si pe ”sarbatorit” putea sa-l cheme Codrat, Ciprian, Dionisie, Pavel, Anecton sau Crescent.

    Mai ales ultimul nume pare potrivit 😀

    • Dollo 11/03/2010 at 20:56 #

      Hi, hi Anecton Ciocan pare mai misto :)) Oricum, Crescent pare mai adecvat pentru şeful conservatorilor 😉

  2. George Lacatus 12/03/2010 at 03:02 #

    :)) Dvs ce vreti sa mai scoata pe gura un prostanac??? eu zic sa-i lasam slobozi, la gura mai ales, ca sa ne minunam de perlele lor.

    Legat de poza, e vorba despre Societatea pe Actiuni (SA adica) DESCHIS. Ce n-ati inteles???

    • Dollo 12/03/2010 at 03:13 #

      🙂 Da, uite la societatea pe actiuni nu ma gandisem. societatea pe actiuni a cepelor degerate

  3. Stefan 12/03/2010 at 20:58 #

    Foarte tare blogul.subiectele interesante bine conturate…ai talent poate faci cariera pe la un ziar ceva.sa ne dai autografe:d.si in incheiere…la cat mai multe articole.

    .stefan

    • Dollo 12/03/2010 at 22:56 #

      multumesc, poate ma remarca vreun mogul 🙂

  4. Stefan 13/03/2010 at 08:23 #

    Da poate acum primavara adie un*vant(u)*pe aici,si te duce pe aripile vantului la casa presei sau la ziarul gandul:))…

  5. cris 15/03/2010 at 13:47 #

    super tare! am chicotit si eu azi cu intarziere!

Lasă un comentariu

Oldies but goldies

Cum s-a „optat” pentru ora de religie

scoala

Curtea Constituțională îți dă, dar nu-ți bagă și-n traistă. Motive pentru care peste 90% dintre părinți au făcut cereri ca să-și înscrie copiii la ora de religie.

Parcul meu IOR

Parcul IOR

Mi-a fost alături 40 de ani, m-a crescut și relaxat. Acum e rândul meu să-l apăr de șmecheri. Dacă sunteți din sectorul 3, veniți mâine la Titan ca să ne păstrăm parcul.

Respect pentru sfânta prostie națională

prostie

Senatorii Ficățel și Miki Șpagă vor să ne oblige să le arătăm respect, printr-o lege care ne va măsura sentimentele și va sancționa prompt abaterile de la sentimentele sănătoase, naționale, de iubire și respect față de tot ce e românesc, creștin și … tricolor

Visiting Transilvania: “Traditional roma people on the left!”

Port traditional la un copil care cersea in Sighisoara

Turul bisericilor fortificate săseşti din Transilvania a fost, pentru cei şase ziarişti, o ocazie să cunoască România reală, cu drumuri proaste, cu monumente dărăpănate, cu prea mulţi “roma people” în locuri în care li se spunea că au trăit “the saxons”, dar şi cu oameni ospitalieri şi calzi, cu mâncare multă şi gustoasă, şi cu peisaje fabuloase.

Pentru Dan. Și pentru toți cei care au murit „ca fraierii” la Revoluție

O bunică de pe strada care-i poartă numele lui Dan

Azi e doar un nume de stradă în Berceni. Pe ea locuiesc oameni. Probabil unii dintre ei s-au enervat acum câțiva ani când au fost nevoiți să-și schimbe buletinele pentru că primăria le schimbase numele străzii.

O zi la probațiune

alb-negru

Ce face un VIP condamnat cu suspendare, când ajunge în biroul consilierului de probațiune, unde trebuie să-și demonstreze îndreptarea: răspunde la telefon cu „dragă, sunt în oraș, la un interviu, vorbim mai târziu” 😉