Onomastica care este

Geoana e mai prost ca Vanghelie la limba romana

Domnul Geoană şi cu domnul Vanghelie, care sunt, au fost aseara la „o onomastică”, după cum a declarat domnul Geoană. El a răspuns astfel cu indignare la insinuările făcute de un ziar, şi probate cu poze, cum să s-ar fi dus la cârciumă împreună cu cercetatul penal Voicu şi cu alţi PSD-işti încă necercetaţi, chiar dacă bănuiţi a fi penali. De supărare domnul Geoană a spus că a stat şi el jumătate de oră la cârciuma cu pricina, „la o onomastică”. Mai corect, neaşteptat, s-a adresat ziariştilor domnul Vanghelie, spunând că a fost acolo „la ziua domnului Ciocan, şeful de organizaţie de la Satu Mare”.

Poate ca pe domnul ăsta Ciocan îl mai cheamă şi „10 martie”, că altfel nu-mi imaginez care ar fi fost onomastica din capul lui Geoană. Nu că ar fi singurul care face această confuzie, preferând să folosească un cuvânt pe care nu-l cunoaşte, în loc să zică neaoş: am fost la ziua de naştere a lu cutare. Asta cu „onomastica” probabil sună mai preţios în capul ăstora de vorbesc la televizor, precum e expresia cu „servitul mesei”. Parcă mi-e dor de Tăriceanu şi teama lui de acuzativ.

ONOMÁSTIC, -Ă, onomastici, -ce, adj., s.f. 1. Adj. Privitor la nume proprii, în special la nume de persoane. ♢ Zi onomastică (adesea substantivat, f.) = zi în care cineva își serbează numele; ziua numelui.2. S.f. Disciplină lingvistică al cărei obiect de studiu este originea, formarea și evoluția numelor proprii. 3. S.f. Totalitatea numelor proprii dintr-o limbă, dintr-o regiune, dintr-o epocă etc. – Din fr.onomastique.
Sursa:
DEX ’98

Nu găsesc o poză mai sugestivă pentru acest scurt text explicativ despre semnificaţia cuvântului „onomastică”, decât poza  noului magazin deschis de curând lângă casa mea.

Tags: , , , , ,

8 Responses to “Onomastica care este” Subscribe

  1. Monica 11/03/2010 at 20:52 #

    Hai ma, nu-l mai suspecta pe Geoana saracu'. Uite, am cautat in calendar si pe ”sarbatorit” putea sa-l cheme Codrat, Ciprian, Dionisie, Pavel, Anecton sau Crescent.

    Mai ales ultimul nume pare potrivit 😀

    • Dollo 11/03/2010 at 20:56 #

      Hi, hi Anecton Ciocan pare mai misto :)) Oricum, Crescent pare mai adecvat pentru şeful conservatorilor 😉

  2. George Lacatus 12/03/2010 at 03:02 #

    :)) Dvs ce vreti sa mai scoata pe gura un prostanac??? eu zic sa-i lasam slobozi, la gura mai ales, ca sa ne minunam de perlele lor.

    Legat de poza, e vorba despre Societatea pe Actiuni (SA adica) DESCHIS. Ce n-ati inteles???

    • Dollo 12/03/2010 at 03:13 #

      🙂 Da, uite la societatea pe actiuni nu ma gandisem. societatea pe actiuni a cepelor degerate

  3. Stefan 12/03/2010 at 20:58 #

    Foarte tare blogul.subiectele interesante bine conturate…ai talent poate faci cariera pe la un ziar ceva.sa ne dai autografe:d.si in incheiere…la cat mai multe articole.

    .stefan

    • Dollo 12/03/2010 at 22:56 #

      multumesc, poate ma remarca vreun mogul 🙂

  4. Stefan 13/03/2010 at 08:23 #

    Da poate acum primavara adie un*vant(u)*pe aici,si te duce pe aripile vantului la casa presei sau la ziarul gandul:))…

  5. cris 15/03/2010 at 13:47 #

    super tare! am chicotit si eu azi cu intarziere!

Leave a Reply

Oldies but goldies

Fatalismul mioritic se tratează cu drujba

diana

Vă mai amintiți că în Drumul Taberei începuse construcția unei noi linii de metrou? Asta e povestea oamenilor care i-au împins liniile și peroanele mai pe mijlocul bulevardului, ca să nu le afecteze pomii.

Nu sunt dezamăgit de România, pentru că nu m-am lăsat amăgit

Camil Petrescu fiul

Camil Petrescu fiul, despre cum se vede România de peste ocean și din mijlocul Bucureștiului. De ce a plecat acum 43 de ani, de ce s-a întors azi și de ce ar mai pleca o dată, dacă ar avea iar 22 de ani. Despre salamul cu soia de New York.

„Căpșunarii” care construiesc metroul din Drumul Taberei

Faur, Gheorghe și Vișovan în fața scutului cu care vor săpa tunelul de metrou

Au plecat de 10-20 de ani din țară, s-au specializat în săpat tuneluri în Spania sau Italia, și acum vin ca specialiști „străini”. Vestea proastă e că vor să plece înapoi. Sunt dezamăgiți că România nu a ajuns Europa din urmă cât timp ei au fost plecați.

Ziua presei: Cum pui pe butuci o publicație

free press

Îi interzici secțiunea cea mai profitabilă, sub pretextul săvârșirii unei infracțiuni, apoi tărăgănezi ancheta penală și procesul până când concurența îi ia locul. La final nici nu mai contează verdictul judecătorului. Se întâmplă în România.

Învățăm greu, mimăm mult și uităm repede

iohannis

Săptămâna trecută, după 25 de ani de tergiversări, dosarul Revoluției s-a închis, fără să fie cineva pedepsit și fără să știm vinovații. Dar asta e deja istorie, acum ne arde incendiul din club, de data asta va fi altfel, acum au murit tineri nevinovați pentru profitul unora, nu pentru democrație și alte abureli.

Miron Radu Paraschivescu, jurnalul unui comunist fără partid

Miron Radu Paraschivescu

Cine ar ști să se roage cu adevărat pentru sufletul meu decât o curvă – însemnările unui ratat oarecare din România secolului trecut. Miron Radu Paraschivescu, Jurnalul unui cobai