Unde Becali e parlamentar, Vanghele e colonel

Vanghele a ajuns nume de strada La Bruxelles

Da, a fost greu, chiar enervant pe alocuri, dar am ajuns direct de pe plaiuri mioritice (la propriu – vezi postarile precedente ) pe plaiuri belgiene. Adica unde se duce tot romanul cand n-are treaba sau cand isi cauta de treaba sau cand e invitat de vreun europarlamentar roman pe banii Europei sau cand pur si simplu vrea sa vada buricu’ lu’ UE, dom’le. Ultima varianta e cazul meu, pentru aia care inca mai cred ca am venit aici pe banii altcuiva decat ai mei.

Cum spuneam, nu e usor sa treci de la cacarezele de oaie la trufele belgiene, dar asa se calesc caracterele puternice. O sa va povestesc mai multe zilele astea, cand o sa ma lase sa respir peisajul si numeroasele provocari pe care mi le asterne Europa la picioare. Pentru inceput va arata  o poza, ca sa vedeti si voi carevasazica ce inseamna soarta si destinul, si cat de mica e lumea asta si cum incap in ea toti romanii, de mai dau si unii peste altii. Pe ce strada credeti ca sta prietena mea, la care dorm eu in acest mic sejur belgian? Pe strada Colonel Vanghele, dom’le!

Acum sa va mai arat si alte poze, calde precum gaufre de Liege:

P.S. Da, m-am intalnit la aeroport, la Baneasa cu un grup numeros de romani stipendiati de eurodeputata Norica Nicolai, grup venit sa vada daca lucrurile merg bine aici la Parlamentul European sau daca mai e nevoie de ceva ca sa mearga perfect.

Etichete: , , , , , ,

3 comentarii la “Unde Becali e parlamentar, Vanghele e colonel” Subscribe

  1. George Lacatus 26/03/2010 at 02:49 #

    Mda… ati ales o bere proasta, din ce vad in poza aia, la masa. Jupiler la belgieni e un fel de bere Noroc la noi. Cu precizarea ca aia e mai scumpa si mai proasta. Incercati Leffe, cea mai tare bere belgiana. Leffe e, cum sa va zic ca sa intelegeti, ca un Fanta in comparatie cu un suc natural de portocale. dvs ati baut fanta.

    A, mergeti sa mancati la restaurantul Comisiei Delegatiei Europene. Sa vedeti acolo preturi. La CDE, de exemplu, Leffe e 0,9 euro. Adica, asa era in 2007. La CDE, preturile sunt mult mai subventionate decat la restaurantul parlamentului de la Casa Poporului.

    Sa aveti pofta! La bere, la trufe, la gofre…

    • Dollo 26/03/2010 at 04:09 #

      Bine, ma, ca esti tu destept:P La restaurantul ala Leffe costa 10 euro jumatea. Tocmai ce scrisesem ca nu m-a subventionat niciun europarlamentar 😉 Iar Jupiler e o bere foarte buna. Intre timp am mai degustat si altele, mai mult sau mai putin … "suc de portocale". Oricum Leffe nu e printre preferatele mele.

  2. Alin 30/10/2011 at 01:39 #

    am baut Leffe. Mii se pare o bere jalnica. Nu am putut sa termin nici macar o sticla mica de 0.330. Gustul acela de la sfarsit iti taie orice pofta de bere…. tin sa apreciez ca numai bere beau.Nu poti compara Leffe cu Ursus sau Ciuc, ale noastre sunt net superioare acestei beri belgiene.

Lasă un comentariu

Oldies but goldies

Cum se aproba un film pe vremea lui Ceaușescu

gabriela petre

Povestește Mihai Constantinescu, regizor care și-a început cariera cu niște pușcărie pentru delict de opinie, a stat pe bară zece ani după asta, fiindu-i interzis să lucreze în branșă, apoi a făcut un balet ideologic ca să nu-i fie rușine azi cu filmele semnate în vremea aia

Și ce ne-a dat nouă UE? Mai mult ne-a luat!

dabuleni

Cum se vede Uniunea Europeană de la margine, de pe malul românesc și mai prost al Dunării – de la Cazane până la Dăbuleni.

O masă cinstită la cea mai umană închisoare din lume

curte

Halden este cea mai nouă închisoare din Norvegia, a costat 250 de milioane de dolari și le oferă deținuților condiții de viață ca în libertate

Cum a salvat Vodafone caii din Deltă

Cai din Letea

Ca un violator care promite să ia fata de nevastă, ca să nu facă pușcărie, Vodafone promite să hrănească cu 20.000 de euro caii salvați de alții anul trecut. După ce le-a folosit imaginea fără să-i întrebe, ca să-și facă publicitate.

Nu sunt dezamăgit de România, pentru că nu m-am lăsat amăgit

Camil Petrescu fiul

Camil Petrescu fiul, despre cum se vede România de peste ocean și din mijlocul Bucureștiului. De ce a plecat acum 43 de ani, de ce s-a întors azi și de ce ar mai pleca o dată, dacă ar avea iar 22 de ani. Despre salamul cu soia de New York.

De ce a fost mai bine în iarna lui 54

București în iarna din 1954

Pe vremea aia oamenii știau să-și facă provizii pentru iarnă, să se scoată singuri din rahatul alb și reușeau să îndeplinească și planul în uzină. Acum avem televiziuni de știri al căror unic rol educativ e ăla de a perpetua mentalitatea asistată a cetățeanului care în curând va aștepta să fie șters și la cur de către autoritățile incompetente.