Alunițele care omoară bărbații

Nu e vorba de alunițele femeilor după care se omoară bărbații, ci de acele pete maronii de pe piele pe care le expuneți la soare, le ignorați dimensiunile și în final ajung să vă omoare. Pe voi, bărbații, mai mult decât pe femei. Așa zic cercetătorii britanici, firește

Nu e vorba de alunițele femeilor după care se omoară bărbații, ci de acele pete maronii de pe piele pe care le expuneți la soare, le ignorați dimensiunile și în final ajung să vă omoare. Pe voi, bărbații, mai mult decât pe femei. Așa zic cercetătorii britanici, firește.

Rata mortalității în cancerul de piele aproape s-a triplat la bărbați în ultimii 30 de ani. Cifrele date publicității de Cancer Research UK , preluate de BBC News, arată o creștere a numărului de decese cauzate de melanom (alunițe), în special la bărbații în vârstă. În anii 70, mai puțin de 400 de bărbați (1,5 la 100.000) mureau din cauza melanomului. Acum aceste cifre au ajuns la peste 1.100 de morți (3,1 la 100.000). Asta în ciuda faptului că acest gen de cancer poate fi prevenit și tratat, dacă se evită expunerea la soare, iar alunițele sunt ținute sub supraveghere de medicul dermatolog. La femei rata mortalității a crescut, în aceeași perioadă de la 1,5 la 2,2 la 100.000 de cazuri.

Studiul britanicilor mai arată că deși în general sunt diagnosticate mai multe femei cu cancer de piele, bărbații sunt cei care mor mai des. La bărbații de peste 65 de ani mortalitatea cauzată de cancerul de piele a crescut în ultimii 30 de ani de la 4,5 la 15,2 la 100.000 de cazuri. Caroline Cerny, de la Cancer Research UK, spune că bărbații trebuie să fie mai atenți cu pielea lor: „Prea des ei se lasă în seama partenerelor sau a mamelor să le amintească să-și dea cu o cremă de protecție solară la plajă sau să se acopere cu ceva când soarele e prea puternic. Acelasi lucru se întâmplă și cu vizita la doctor pentru analiza unor alunițe îngrijorătoare”. Cerny spune că cifrele arată fie că  bărbații sunt mai inconștienți în privința simptomelor cancerului de piele, fie că pur și simplu le ignoră.

Dacă aveți o aluniță care-și mărește dimensiunile în timp mergeți să vă consulte un dermatolog. Acum există și în România aparatură specială pentru analiza alunițelor. Și oricum nu vă mai desconsiderați iubita care se năclăiește cu cremă de protecție la plajă, că iată, zic și cercetătorii britanici că știe ea ce știe.

Etichete: , ,

No comments yet.

Lasă un comentariu

Oldies but goldies

Pedeapsa norvegiană, cum s-a ajuns la ajutor și n-au rămas la răzbunare

opera2

Zicătoare norvegiană: cu ce fel de fost deținut ai vrea să te întâlnești seara, pe o alee pustie? Aplicată în România, zicătoarea ar suna așa: cu ce fel de ziarist sau politician ai vrea să ai de-a face într-o campanie electorală?

Ziua 7: Facerea de bine e ca recensământul fără CNP

Cuvantul recenzorului de la blocul meu

Azi am recenzat prin telefon o persoană care se afla la coadă la moaștele sfântului x. CNP-ul încă era facultativ.

Pe barba mea, poliția face ce vrea

barba

În era datelor biometrice, în care computerul face recunoașteri faciale chiar și sub burka, poliția română îi refuză unui bucureștean înnoirea permisului de conducere pentru că nu vrea să-și radă barba

Biblioteca națională s-a deschis, dar nu funcționează

Biblioteca Națională Samsung

Biblioteca te păcălește că-ți face legitimație online, dar nu ți-o face decât la sediu, îți zice pe site că are anumite cărți, dar în depozit ele nu există, și nu împrumută cărți acasă. Niciodată. Avem un sediu ultracentral și modern de 100 de milioane de euro, doar ca suport pentru o reclamă Samsung deocamdată.

Epoca post adevăr, UE ține presa de mână și o încurajează să meargă spre lumină

eu-oficials

Jurnaliști europeni cer Comisiei Europene să-i apere de bogați, de politicieni și de ura cititorilor. UE știe că moartea presei = sfârșitul democrației, dar habar n-are ce e de făcut nici pentru salvarea uniunii, nici a presei.

Cum s-a făcut de am aflat povestea Amitei Bhose

AmitaBhose_Vaideeni1980

Fascinanta istorie a unei indience care s-a îndrăgostit de România citindu-l pe Eminescu, a lăsat familie și avere în urmă și a venit să trăiască în comunismul fără apă caldă și curent în căminele din Regie.