Cat castiga Blaga si ai lui

Vasile Blaga castiga, ca ministru, jumatate din cat a incasat in luna aprilie unul dintre cei sase secretari de stat din MAI. Saracul!

Ministrul administratiei si internelor, Vasile Blaga, raspunde in bascalie la comanda sefului statului, care le-a cerut tututor demnitarilor sa publice pe site numele si veniturile cu tot cu sporuri ale angajatilor. MAI afiseaza azi pe site-ul institutiei veniturile nete ale subordonatilor, insa o face intr-o maniera militieneasca, adica spune cat castiga un secretar de stat, de exemplu, dar nu si care-i secretarul ala. Pentru ca, dupa cum arata pdf-ul anexat, Blaga are sase secretari de stat, care au incasat in aprilie 2010 sume intre 4.693 de lei (cel mai putin) si 11.188 (cel mai mult). De asemenea ministrul mai are la dispozitie doi subsecretari de stat – platiti cu 3.961 si 9.415 lei, vreo 14 consilieri personali – ai lui sau ai secretarilor de stat – platiti cu 3.012 lei pana la 5.798 lei, si nenumarati directori de cabinet, asistenti de directori si tot asa. Cel mai bine platit dintre directorii de cabinet pare a fi unul care a primit 7.976 de lei. O fi al ministrului, care, saracul, castiga cel mai putin dintre toti subordonatii sai de prim rang: 5.361 de lei.

Lista continua pana la pozitia 1412, cu salariile agentilor, sefilor de servicii sau ofiterilor din diverse esaloane ale structurilor politienesti centrale. Cel mai mic venit pare a fi unul de 1.188 de lei. Vorbim doar despre castigurile nete salariale ale angajatilor Ministerului Administratiei si Internelor in luna aprilie.

Ma gandesc ca motivul pentru care Blaga nu a divulgat si numele „castigatorilor” acestor salarii o fi acela ca atunci cand ii striga, el o face tot asa, intr-o maniera in care nu vrea sa-i deconspire in fata dusmanului: „bai secretarul de stat cu 111 milioane, ia vino la raport!” sau „consilierul demnitarului cu 57 de milioane, ia baga un sfat aicea de vreo trei milioane, ca luna trecuta nu ti-ai facut planul”.

Veniturile angajatilor MAI

Tags: , ,

No comments yet.

Leave a Reply

Oldies but goldies

Nostalgii maso-comuniste de 1 Mai

steaguri

O frântură dintr-o zi grea, muncitorească, a unui chelner hâtru de la Restaurantul Riviera din Parcul 23 August.

Când un gard pe mijlocul drumului e cel mai smart lucru din oraș

bucuresti

Gabriela Firea are mai multe atuuri decât au avut predecesorii ei: un buget mare, un consiliu obedient, guvernul de aceeași culoare politică și marele talent de a vorbi ca la televizor. Este un mister de ce nu reușește mai mult decât niște paranghelii jenante.

Visiting Transilvania: “Traditional roma people on the left!”

Port traditional la un copil care cersea in Sighisoara

Turul bisericilor fortificate săseşti din Transilvania a fost, pentru cei şase ziarişti, o ocazie să cunoască România reală, cu drumuri proaste, cu monumente dărăpănate, cu prea mulţi “roma people” în locuri în care li se spunea că au trăit “the saxons”, dar şi cu oameni ospitalieri şi calzi, cu mâncare multă şi gustoasă, şi cu peisaje fabuloase.

Cu cât ne-a botezat Samsung Biblioteca Națională

Biblioteca Națională Samsung

Statul român plătește un credit de 104 milioane de euro pentru clădirea Bibliotecii Naționale, iar firma Samsung și-a pus numele pe ea, cu câteva televizoare în valoare de 300.000 de euro. O afacere marca Ministerul Culturii și Patrimoniului Național.

Primăria Capitalei cumpără lumina soarelui la suprapreț

panouri

Aministrația parcurilor București a cârpit sistemul de iluminat din Parcul Tineretului cu niște panouri fotovoltaice pe care le-a cumpărat cu de patru ori prețul pieței, de la o firmă care a făcut în viața ei o singură afacere: asta.

Ziua 2: Dragă, eu unde dorm? că mă întreabă recenzorul….

Ospitalitate, dar nu degeaba

Dacă vă calcă recenzorul oferiți-i, vă rog eu, un pahar cu apă. Nici nu știți ce nevoie are!