Ce fac romanii in ziua de salariu

Ce fac romanii in ziua de salariu? Coada la bancomate ca sa-si scoata banii!

Coada la bancomat! Asta fac. Ieri pe intre orele 17.00 si 18.00 a fost imposibil sa gasesc un bancomat liber in zona Unirea. Toate, indiferent de banca, erau asaltate de cate o coada de cel putin 3-4 persoane. Cea mai mare aglomeratie era la Pro Credit sau asa ceva. Initial am crezut ca se dau credite moca. La Raiffeisen era plina incaperea cu bancomatul, iar cativa asteptau si afara. Apoi am intrat la idei, m-am gandit ca oamenii astia au aflat ceva ce eu nu stiu: va fi vreo revolutie, vreo lovitura de stat, se vor bloca banii in banci, invazie extraterestra. O clipa am cochetat cu ideea nebuneasca de a-mi scoate toti banii din cont, ca sa-i am la indemana, la saltea. Plecasem sa-mi achit rata la banca. Deja gandul anarhic imi ajunsese la faza: „nu mai platesc nicio rata, raman cu masina gratis!”.

Apoi m-am gandit ca nu ne lasa el guvernul sa patim ceva rau, si m-am mai linistit. Relaxarea asta m-a facut sa gandesc mai usor si sa constat ca eram in 10 ale lunii, zi traditionala de chenzina. Asa ca am mers frumos pe jos o statie, am gasit un bancomat liber, am scos bani si mi-am platit constiincioasa rata la banca. Stiu, nu toate visele se implinesc!

Etichete: , , ,

No comments yet.

Lasă un comentariu

Oldies but goldies

Primăria Capitalei cumpără lumina soarelui la suprapreț

panouri

Aministrația parcurilor București a cârpit sistemul de iluminat din Parcul Tineretului cu niște panouri fotovoltaice pe care le-a cumpărat cu de patru ori prețul pieței, de la o firmă care a făcut în viața ei o singură afacere: asta.

Visiting Transilvania: “Traditional roma people on the left!”

Port traditional la un copil care cersea in Sighisoara

Turul bisericilor fortificate săseşti din Transilvania a fost, pentru cei şase ziarişti, o ocazie să cunoască România reală, cu drumuri proaste, cu monumente dărăpănate, cu prea mulţi “roma people” în locuri în care li se spunea că au trăit “the saxons”, dar şi cu oameni ospitalieri şi calzi, cu mâncare multă şi gustoasă, şi cu peisaje fabuloase.

Viața și moartea într-un sat românesc. În 2012

Ale lor mâini bătrâne

Despre mutarea clasei muncitoare de la oraș la sat, înmormântarea organizată de firma de pompe funebre a preotului, despre UE care ne obligă să nu mai ținem mortul în casă, dar noi vrem să facem economie. Și despre politicieni.

Diferența dintre șpagă și cadou, versiunea polițistului de la rutieră

malecon

O lecție de anticorupție de la doi români indignați, pentru doi polițiști cubanezi înfometați. Plus ultimele experiențe din Cuba, hai, luați de citiți, ca să plec și eu acasă 😉

Autorizația de construcție – când primăria e mai parolistă decât arhitectul (II)

unelte

În țara lui „așa se face”: dom profesor îți face o onoare cu forța, iar producătorul îți zice, voalat, că proiectantul tău e praf; Și se întâmplă că ne dispare din proiect și al treilea structurist

Cum s-a întors ţurcana în Haţeg, în loc să emigreze

iovaneasa

Şapte tineri de la poalele Retezatului s-au apucat să crească oi când alţii ca ei voiau să emigreze. În câţiva ani au adunat în jurul lor peste o sută de crescători şi speră să fie urmaţi şi de consătenii care acum stau la poartă şi-i bârfesc.