Daca guvernul poate, eu de ce nu?

Incurajata de succesul guvernului, care si-a renegociat contractul cu Vodafone, am sunat si eu la Orange care mi-a dat, insa, muie, cu politetea caracteristica oricarui call center

Guvernul Romaniei a reusit sa renegocieze contractul cu Vodafone si sa faca astfel o reducere la bugetul incercat al tarii, renuntand la mai mult de jumatate din abonamentele de telefonie detinute, anunta Hotnews. Incurajata de aceasta veste minunata, cu un avant incredibil si o speranta incoltita in inima – mai ceva ca firele de ceapa verde ițite din pamantul parjolit al patriei -, am sunat si eu azi la Orange ca sa-mi renegociez contractul pe care-l am de zece ani cu vestita companie portocalie.

M-a costat 55 de centi plus TVA ca sa vorbesc cu un operator dragut, care a fost foarte empatic cu mine:

– Vreau sa renunt la abonamentul de date pe care l-am facut acum mai bine de un an cu dumneavoastra, pe motiv ca nu ma satisface ca si calitate a serviciului, si nu l-am folosit decat in primele sase luni, cand a functionat la viteze promotionale de download si upload. De atunci mi-a fost aproape imposibil sa ma impac cu viteza prea scazuta a internetului, asa ca am facut un alt abonament la alta firma.

– Da, dar ati semnat contractul pe doi ani cu noi si nu puteti sa renuntati la el decat daca platiti contravaloarea lui pana la sfarsitul perioadei contractuale.

– Ok, am semnat contractul, acceptand cu forta conditia celor doi ani impusi unilateral de firma dumneavoastra, fiind de buna credinta ca serviciul va fi la fel de bun ca in reclame (stiti doar ca romanii cred in armata, biserica si reclame, deci…- nota mea). Totusi, eu de cateva luni nu-l mai folosesc, deci il platesc degeaba. Intre timp situatia mea economica s-a schimbat si imi e imposibil sa mai sustin toate cheltuielile de pana acum. As dori sa renegociez contractul, in sensul restrangerii cheltuielilor. Mai am doua abonamente la dumneavoastra in afara de cel de date, si in curand s-ar putea sa nu-mi mai permit sa le platesc nici pe alea, daca nu acceptati sa imi reziliati contractul la cel de date.

– Nimeni nu poate sa decida acest lucru din Orange, adica sa intervina asupra unor termeni contractuali.

– Bun, deci firma dumneavoastra prefera sa isi piarda definitiv un client care de zece ani e un bun platnic, decat sa-l ajute pe timp de criza sa-si mai restranga cheltuielile?

– Nu sunt eu in masura sa va raspund la aceasta intrebare.

– Tocmai am citit pe Hotnews o stire care spune ca insusi Guvernul a renegociat contractul cu Vodafone, pentru ca e criza si nu mai are bani. Daca guvernul, care are mai multi bani ca mine, poate sa fie pasuit de Vodafone, dumneavoastra de ce nu puteti sa ma pasuiti pe mine, care va sunt client credincios si bun platnic de un deceniu.

– Nu cred ca e o comparatie valabila asta, dar oricum nu va pot renegocia eu acest contract.

– Dar cine, ma puteti indruma catre o persoana care poate sa renegocieze cu mine acest aspect?

– Nimeni nu poate sa va scape de acest contract, va repet.

– Si daca luna viitoare nu-mi mai permit sa va platesc deloc cele trei abonamente, se va sesiza cineva din Orange? Ma gandesc ca e mai bine sa previi decat sa …

– Inteleg ce spuneti dumneavoastra, dar nimeni nu poate sa faca ceea ce doriti dumneavoastra in Orange.

– Si ce se va intampla daca nu mai platesc factura?

– Se suspenda serviciul.

– Atat? Si nu va intereseaza ca pierdeti un client, cand puteati sa-i reduceti o treime din factura, pentru un serviciu pe care oricum nu-l foloseste?

– Imi pare rau!

– Si mie. Atunci… la revedere!

– La revedere!

Deci, in curand imi voi schimba numarul de telefon mobil, pe care-l detin cu onoare din 2000, precum si pe cel al mamei, facut in 2006. Si toate astea pentru un rahat de abonament de date de 8 euro plus tva, inutilizabil dupa primele sase luni promotionale, pe care Orange se incapataneaza sa mi-l bage pe gat desi stie foarte bine ca e un serviciu prost.

UPDATE: Tocmai m-a contactat cineva de la guvern ca sa-mi spuna ca stirea cu renegocierea contractului cu Vodafone e ca la Radio Erevan. Concret, cica nu era vorba despre Vodafone, ci despre Orange, iar guvernul nu a renegociat, ci a reziliat unilateral contractul, motiv pentru care Orange a taiat toate telefoanele angajatilor de la guvern. Oricum, vestea buna e, deci, ca guvernul face economii. Inca un motiv pentru mine sa ma imbarbatez: daca guvernul a putut, eu de ce sa nu pot!?

Etichete: , , ,

Trackbacks/Pingbacks

  1. Ce zice Orange despre legea initiata de Iulian Urban | Dollo News - 20/09/2010

    […] din data de 1 septembrie, si am invocat acolo si prevederile noii legi. Pentru cei care nu stiu istoria mea cu Orange, mentionez cu nu am beneficiat de vreun telefon, laptop sau alte aparaturi minunate atunci cand […]

Lasă un comentariu

Oldies but goldies

Când religia contrazice nevoile societății – eșecul german

biserica catolica

Biserica are monopol pe protecția socială în anumite zone din Germania, așa cum vrea și România să facă. Nemții își dau seama, după 50 de ani, că au greșit.

De ce ea?

tarau-victoriei-an

Povestea neromanțată a unei românce care a făcut pușcărie nevinovată, ca urmare a unui lanț de erori judiciare, deschis în 2000 de o anchetă a procurorului Cristian Panait, închis abia după 15 ani de procese

Nostalgii maso-comuniste de 1 Mai

steaguri

O frântură dintr-o zi grea, muncitorească, a unui chelner hâtru de la Restaurantul Riviera din Parcul 23 August.

De ce picură în Casa Poporului

casa poporului senat

Un accident umed a fost descoperit ieri, pe Facebook, în Parlament. Pentru că am apucat s-o cunosc pe mama Casei Poporului înainte să moară, vă invit să citiți un text din care veți afla și voi cum e când se sparge o țeavă în Palat, cum intră zăpada în birouri iarna, de ce unii zic că ar fi nevoie de termopane noi, câtă apă, curent și nervi consumă Casa Poporului ca să fie ceea ce este: locul în care cei mai iubiți fii ai poporului muncesc zi de zi pentru propășirea noastră, a tutulor.

De ce ea? (2)

tarau-curte

Cazul Daniela Tarău: viața în arestul Capitalei, pentru un om care se știe nevinovat, ancheta lui Cristian Panait și procesul absurd, în care niciun judecător nu catadicsea să citească dosarul.

Life’s a bitch, prison bitch

irina-jianu-6-560x419

Irina Jianu, condamnată în lotul „Trofeul calității” alături și pentru Adrian Năstase, ispășește șase ani de pușcărie în închisoarea construită chiar de firma ei, în 2006, la Bacău