Daca guvernul poate, eu de ce nu?

Incurajata de succesul guvernului, care si-a renegociat contractul cu Vodafone, am sunat si eu la Orange care mi-a dat, insa, muie, cu politetea caracteristica oricarui call center

Guvernul Romaniei a reusit sa renegocieze contractul cu Vodafone si sa faca astfel o reducere la bugetul incercat al tarii, renuntand la mai mult de jumatate din abonamentele de telefonie detinute, anunta Hotnews. Incurajata de aceasta veste minunata, cu un avant incredibil si o speranta incoltita in inima – mai ceva ca firele de ceapa verde ițite din pamantul parjolit al patriei -, am sunat si eu azi la Orange ca sa-mi renegociez contractul pe care-l am de zece ani cu vestita companie portocalie.

M-a costat 55 de centi plus TVA ca sa vorbesc cu un operator dragut, care a fost foarte empatic cu mine:

– Vreau sa renunt la abonamentul de date pe care l-am facut acum mai bine de un an cu dumneavoastra, pe motiv ca nu ma satisface ca si calitate a serviciului, si nu l-am folosit decat in primele sase luni, cand a functionat la viteze promotionale de download si upload. De atunci mi-a fost aproape imposibil sa ma impac cu viteza prea scazuta a internetului, asa ca am facut un alt abonament la alta firma.

– Da, dar ati semnat contractul pe doi ani cu noi si nu puteti sa renuntati la el decat daca platiti contravaloarea lui pana la sfarsitul perioadei contractuale.

– Ok, am semnat contractul, acceptand cu forta conditia celor doi ani impusi unilateral de firma dumneavoastra, fiind de buna credinta ca serviciul va fi la fel de bun ca in reclame (stiti doar ca romanii cred in armata, biserica si reclame, deci…- nota mea). Totusi, eu de cateva luni nu-l mai folosesc, deci il platesc degeaba. Intre timp situatia mea economica s-a schimbat si imi e imposibil sa mai sustin toate cheltuielile de pana acum. As dori sa renegociez contractul, in sensul restrangerii cheltuielilor. Mai am doua abonamente la dumneavoastra in afara de cel de date, si in curand s-ar putea sa nu-mi mai permit sa le platesc nici pe alea, daca nu acceptati sa imi reziliati contractul la cel de date.

– Nimeni nu poate sa decida acest lucru din Orange, adica sa intervina asupra unor termeni contractuali.

– Bun, deci firma dumneavoastra prefera sa isi piarda definitiv un client care de zece ani e un bun platnic, decat sa-l ajute pe timp de criza sa-si mai restranga cheltuielile?

– Nu sunt eu in masura sa va raspund la aceasta intrebare.

– Tocmai am citit pe Hotnews o stire care spune ca insusi Guvernul a renegociat contractul cu Vodafone, pentru ca e criza si nu mai are bani. Daca guvernul, care are mai multi bani ca mine, poate sa fie pasuit de Vodafone, dumneavoastra de ce nu puteti sa ma pasuiti pe mine, care va sunt client credincios si bun platnic de un deceniu.

– Nu cred ca e o comparatie valabila asta, dar oricum nu va pot renegocia eu acest contract.

– Dar cine, ma puteti indruma catre o persoana care poate sa renegocieze cu mine acest aspect?

– Nimeni nu poate sa va scape de acest contract, va repet.

– Si daca luna viitoare nu-mi mai permit sa va platesc deloc cele trei abonamente, se va sesiza cineva din Orange? Ma gandesc ca e mai bine sa previi decat sa …

– Inteleg ce spuneti dumneavoastra, dar nimeni nu poate sa faca ceea ce doriti dumneavoastra in Orange.

– Si ce se va intampla daca nu mai platesc factura?

– Se suspenda serviciul.

– Atat? Si nu va intereseaza ca pierdeti un client, cand puteati sa-i reduceti o treime din factura, pentru un serviciu pe care oricum nu-l foloseste?

– Imi pare rau!

– Si mie. Atunci… la revedere!

– La revedere!

Deci, in curand imi voi schimba numarul de telefon mobil, pe care-l detin cu onoare din 2000, precum si pe cel al mamei, facut in 2006. Si toate astea pentru un rahat de abonament de date de 8 euro plus tva, inutilizabil dupa primele sase luni promotionale, pe care Orange se incapataneaza sa mi-l bage pe gat desi stie foarte bine ca e un serviciu prost.

UPDATE: Tocmai m-a contactat cineva de la guvern ca sa-mi spuna ca stirea cu renegocierea contractului cu Vodafone e ca la Radio Erevan. Concret, cica nu era vorba despre Vodafone, ci despre Orange, iar guvernul nu a renegociat, ci a reziliat unilateral contractul, motiv pentru care Orange a taiat toate telefoanele angajatilor de la guvern. Oricum, vestea buna e, deci, ca guvernul face economii. Inca un motiv pentru mine sa ma imbarbatez: daca guvernul a putut, eu de ce sa nu pot!?

Tags: , , ,

Trackbacks/Pingbacks

  1. Ce zice Orange despre legea initiata de Iulian Urban | Dollo News - 20/09/2010

    […] din data de 1 septembrie, si am invocat acolo si prevederile noii legi. Pentru cei care nu stiu istoria mea cu Orange, mentionez cu nu am beneficiat de vreun telefon, laptop sau alte aparaturi minunate atunci cand […]

Leave a Reply

Oldies but goldies

Diferența dintre șpagă și cadou, versiunea polițistului de la rutieră

malecon

O lecție de anticorupție de la doi români indignați, pentru doi polițiști cubanezi înfometați. Plus ultimele experiențe din Cuba, hai, luați de citiți, ca să plec și eu acasă 😉

Cum e PSD-ul în Germania

metin-hakverdi2

Ce promite în campanie un parlamentar german de origine turcă, votat de peste 40% dintre alegători: impozitarea multinaționalelor, creșterea impozitelor pentru bogați, subvenții pentru femei și săraci

Dacă Traian ar fi vrut să cucerească Dacia în 2013…

turnulete

… l-ar fi oprit jandarmii să urce la cetatea Sarmizegetusa Regia, pe motiv că e închisă între decembrie și februarie, și astfel geneza poporului român ar fi așteptat primăvara

Discuție cu o viitoare ziarizdă/piarizdă. Trizdă!

A fost odata copiutza - sursa foto: http://www.cheatingculture.com

Pentru cine zicea că presa e plină de ingineri, făcuți ziariști de ocazie, am un mesaj încurajator: vine tare din urmă generația copy/paste. Hold your breath!

„Căpșunarii” care construiesc metroul din Drumul Taberei

Faur, Gheorghe și Vișovan în fața scutului cu care vor săpa tunelul de metrou

Au plecat de 10-20 de ani din țară, s-au specializat în săpat tuneluri în Spania sau Italia, și acum vin ca specialiști „străini”. Vestea proastă e că vor să plece înapoi. Sunt dezamăgiți că România nu a ajuns Europa din urmă cât timp ei au fost plecați.

Parcul meu IOR

Parcul IOR

Mi-a fost alături 40 de ani, m-a crescut și relaxat. Acum e rândul meu să-l apăr de șmecheri. Dacă sunteți din sectorul 3, veniți mâine la Titan ca să ne păstrăm parcul.