Gaseste-ti un scop in viata

Daca esti debusolat gandeste-te la ce-ti place cel mai mult si apuca-te sa faci treaba aia cu toata convingerea. Pe drum vei descoperi ca viata e minunata. Sau nu.

Un film amuzant, usurel si cu mesaj clar: daca esti debusolat gandeste-te la ce-ti place cel mai mult si apuca-te sa faci treaba aia cu toata convingerea. Pe drum vei descoperi ca viata e minunata. Sau nu. Oricum, macar pentru o vreme vei avea o ocupatie care sa te distraga de la gandul obsesiv ca nu esti bun de nimic, in timp ce generatia ta trece pe langa tine cu viteza.

„Julie si Julia” e un film despre femeia la 30-40 de ani si cautarile ei, in doua epoci diferite: 1950 si 2002. E despre ce inseamna sa ai un idol si sa faci ceva cu pasiune si cum iti schimba asta optica si psihicul. Mie mi-a placut, mai ales ca ma identific intr-o oarecare masura cu Julie, la fel ca multe femei contemporane mie, nemultumite de viata profesionala, si in cautare de sens.

Julia Child – Meryl Streep – este sotia unui diplomat american la Paris, in anii 40-50. Acolo descopera ca ii place mancarea frantuzeasca si decide sa invete sa gateasca french. Din asta iese o carte, cu greu, dupa multi ani, dar care devine un best seller in America.

Dupa 50 de ani, Julie Powell – Amy Adams – o tanara de 30 de ani care lucreaza zilnic „intr-un cub” al unei corporatii care trateaza cu victimele si familiile celor care au murit la 11 septembrie, sta pe pragul depresiei din cauza senzatiei de neputinta si inutilitate. Se apuca sa scrie un blog in care isi propune ca intr-un an de zile sa gateasca toate retetele din cartea Juliei Child. Cum se intampla adesea in America, proiectul aduna suporteri nebanuiti si Julie devine celebra.

De remarcat ca ambele personaje au avut suportul incredibil al sotilor lor, lucru pe care nu stiu cum sa-l comentez, dat fiind ca filmul e facut dupa intamplari reale. Daca ar fi fost fictiune pura as fi zis ca barbatii din film erau rodul imaginatiei femeii scenarist si regizor Nora Ephrons. Inca o dovada a faptului ca filmul nu e o fictiune siropoasa e ca finalul te lasa cumva in asteptare, ca viata…

Daca n-aveti ce face intr-o seara, nu va merge antena satelit, nu va prieste nicio carte si ploua afara, va recomand „Julie si Julia”. O sa va placa.

Etichete: , , , ,

3 comentarii la “Gaseste-ti un scop in viata” Subscribe

  1. Monica 24/06/2010 at 19:58 #

    Vai ce mi-a placut filmul asta. Meryl Streep oricum e preferata mea, dar a jucat asa frumos aici! Si Stanley Tucci a jucat bine, desi nu avea cum sa nu-ti placa de el, ca doar avea rolul unui sot excelent 🙂

  2. eugenie 25/06/2010 at 18:04 #

    merci de recomandare 🙂 cred că e momentul potrivit să îl văd

    • Dollo 25/06/2010 at 19:05 #

      🙂 si daca te apuci de gatit dupa Sanda Marin imi dai mie primul interviu in exclusivitate 🙂

Lasă un comentariu

Oldies but goldies

De unde ne informăm în epoca dezinformării

informare

Câteva metode de informare alternativă și de verificare a știrilor, pentru aceia debusolați și preocupați să nu se lase manipulați de presă.

Consilierul Victor Stan: cum să mă adoptați, doamnă, dar ce, sunt câine?

victor ion stan

În proiectul „Nu aștepta supereroi, cere-ți orașul înapoi”, orice bucureștean poate să adopte un consilier general și să-l întrebe ce face el pentru oraș. Eu l-am adoptat pe Victor Stan, unul dintre veteranii consiliului, și așa a decurs prima mea discuție cu el.

Recursul la argumente

ilusion

De ce în 2017 e nevoie să le explici unora că oamenii sunt egali în fața legii și au aceleași drepturi indiferent de rasă, sex sau etnie – pentru că la televiziunea națională vine un avocat al poporului și neagă Holocaustul, și nimeni nu-l contrazice, deși avem și o lege care-l face pasibil de pușcărie pentru asta.

Primăria Capitalei cumpără lumina soarelui la suprapreț

panouri

Aministrația parcurilor București a cârpit sistemul de iluminat din Parcul Tineretului cu niște panouri fotovoltaice pe care le-a cumpărat cu de patru ori prețul pieței, de la o firmă care a făcut în viața ei o singură afacere: asta.

Suni la 112 și te sună înapoi niște ciocli

morturary

O întrebare pentru domnul Raed Arafat: ce comision primesc operatoarele de la 112 ca să le furnizeze firmelor de pompe funebre numerele de telefon ale rudelor celor decedați?

Ziua presei: Cum pui pe butuci o publicație

free press

Îi interzici secțiunea cea mai profitabilă, sub pretextul săvârșirii unei infracțiuni, apoi tărăgănezi ancheta penală și procesul până când concurența îi ia locul. La final nici nu mai contează verdictul judecătorului. Se întâmplă în România.