Politistul e bun de la cinci amenzi in sus

Pentru calificativul „bun” un polițist de la rutieră trebuie să întocmească cel puțin cinci procese verbale de constatare a contravențiilor pe zi. Recolta de amenzi a unui polițist va atârna 50% în evaluarea sa profesională în perioada iulie-decembrie 2010. Activitatea de prevenire a contravențiilor valorează numai 10%.

Pentru calificativul „bun” un polițist de la rutieră trebuie să întocmească cel puțin cinci procese verbale de constatare a contravențiilor pe zi. Așa prevede o circulară semnată de șeful Poliției Rutiere, Lucian Diniță. Recolta de amenzi a unui polițist va atârna 50% în evaluarea sa profesională în perioada iulie-decembrie 2010. Activitatea de prevenire a contravențiilor și de educație rutieră valorează numai 10%.

Aspectul a fost sesizat de sindicatul Pro Lex, care îl acuză pe șeful poliției că se pregătește astfel de „Daciada amenzilor”. Pro Lex a făcut publică și circulara internă emisă de Diniță, prin care acesta le cere șefilor locali de poliție să comenteze noua metodă de evaluare cu care va fi măsurată eficiența agenților în următoarea jumătate de an.

Norma de amenzi nu e o noutate in Poliția Română, de-a lungul timpului au ridicat vocea mai mulți agenți nemulțumiți că trebuie să raporteze an de an creșterea numărului de amenzi, ca să aibă parte de avansări sau prime. Asta în ciuda faptului că logica evoluției ar fi o scădere a contravențiilor pe măsură ce poliția se tot laudă cu programe de educare și prevenție.

Dar daca tot le-a cumparat Logane de 70.000 de euro pesemne ca e nevoie și de o raportare entuziastă de creștere a planului de amenzi pe km de drum asfaltat.

Etichete: ,

One Response la “Politistul e bun de la cinci amenzi in sus” Subscribe

  1. Monica 26/06/2010 at 16:34 #

    Asa se explica faptul ca ma toti amicii mei au ramas fara permis pentru te miri ce nimicura.

    Ce educatie rutiera, ce contraventie? Bagati baietii amenzi fara numar, ca asa se strang bani de gogosi.

Lasă un comentariu

Oldies but goldies

Cât ne costă să „stârpim” prostituția și cât am câștiga dacă am legaliza-o

ashley

Statul a cheltuit un milion de lei și doi ani de anchete ca să descopere că prostituția se face și prin mica publicitate. Printre „proxeneți” – o femeie de serviciu care cumpăra prezervative la un salon de masaj, o studentă care-i organiza agenda unei fete, un ziar de mică publicitate…

Generaţia „Silicon Valley” de România, după 50 de ani

Politehnica Bucuresti, Falcultatea de Electronica si Telecomunicatii - Generatia 1960 - numai vise

Au absolvit în 1960 Politehnica. Erau 150. Mai târziu unii au emigrat și au ridicat cu creierele lor celebra Silicon Valley din California. Cei care au avut cu adevărat vână de aventurieri au rămas aici, în România. Acum mai sunt vreo 50.

Megastructuri și mini-popoare

catedrala2

Cum ne privesc turiștii care ne vizitează Casa Poporului. Ce diferență e între uimirea lor și a noastră când le vizităm catedralele lor, vechi de secole. Și la ce ne ajută clădirile astea impunătoare pe noi, oamenii de rând.

Eu sunt lucrător sexual, legea e o curvă

sexworker

Interviu în 3 episoade cu „Profesoara”, una dintre cele mai vechi prostituate din București. Azi, începuturile – „Epoca de aur”, când comunismul tolera prostituția, marca era mai tare ca dolarul iar clientul era domn.

Raiul există și e în patrimoniul UNESCO

plitivice19

… sub numele de Parcul natural Plitvice, din Croația

Cât valorează un om? Dar după moarte?

sidonia cu geo bogza si miron

Cum am descoperit-o pe Sidonia Drăgușanu – scriitoare, ziarist freelancer în timpul războiului, activistă feministă, sfătuitoarea doamnelor, prietena domnilor – deși o uitase toată lumea, inclusiv Uniunea Scriitorilor