Politistul e bun de la cinci amenzi in sus

Pentru calificativul „bun” un polițist de la rutieră trebuie să întocmească cel puțin cinci procese verbale de constatare a contravențiilor pe zi. Recolta de amenzi a unui polițist va atârna 50% în evaluarea sa profesională în perioada iulie-decembrie 2010. Activitatea de prevenire a contravențiilor valorează numai 10%.

Pentru calificativul „bun” un polițist de la rutieră trebuie să întocmească cel puțin cinci procese verbale de constatare a contravențiilor pe zi. Așa prevede o circulară semnată de șeful Poliției Rutiere, Lucian Diniță. Recolta de amenzi a unui polițist va atârna 50% în evaluarea sa profesională în perioada iulie-decembrie 2010. Activitatea de prevenire a contravențiilor și de educație rutieră valorează numai 10%.

Aspectul a fost sesizat de sindicatul Pro Lex, care îl acuză pe șeful poliției că se pregătește astfel de „Daciada amenzilor”. Pro Lex a făcut publică și circulara internă emisă de Diniță, prin care acesta le cere șefilor locali de poliție să comenteze noua metodă de evaluare cu care va fi măsurată eficiența agenților în următoarea jumătate de an.

Norma de amenzi nu e o noutate in Poliția Română, de-a lungul timpului au ridicat vocea mai mulți agenți nemulțumiți că trebuie să raporteze an de an creșterea numărului de amenzi, ca să aibă parte de avansări sau prime. Asta în ciuda faptului că logica evoluției ar fi o scădere a contravențiilor pe măsură ce poliția se tot laudă cu programe de educare și prevenție.

Dar daca tot le-a cumparat Logane de 70.000 de euro pesemne ca e nevoie și de o raportare entuziastă de creștere a planului de amenzi pe km de drum asfaltat.

Etichete: ,

One Response la “Politistul e bun de la cinci amenzi in sus” Subscribe

  1. Monica 26/06/2010 at 16:34 #

    Asa se explica faptul ca ma toti amicii mei au ramas fara permis pentru te miri ce nimicura.

    Ce educatie rutiera, ce contraventie? Bagati baietii amenzi fara numar, ca asa se strang bani de gogosi.

Lasă un comentariu

Oldies but goldies

Sanssouci, casa de la țară a unui rege cool

pajiste

La 1740 oricine putea să intre pe domeniul lui Frederick cel mare al Prusiei, cu condiția să fi fost îmbrăcat corespunzător. Azi intrarea costă 19 euro și îți dezvăluie un colț de rai și o poveste frumoasă.

Biblioteca națională s-a deschis, dar nu funcționează

Biblioteca Națională Samsung

Biblioteca te păcălește că-ți face legitimație online, dar nu ți-o face decât la sediu, îți zice pe site că are anumite cărți, dar în depozit ele nu există, și nu împrumută cărți acasă. Niciodată. Avem un sediu ultracentral și modern de 100 de milioane de euro, doar ca suport pentru o reclamă Samsung deocamdată.

Hai păpușă sexoasă, bagă!

primaria

Primele victime ale poziționării USR împotriva modificării Constituției sunt propriii consilieri generali din București, hărțuiți grobian de consilierii PSD pe tema „cuplurilor de același gen”. Famiglia tradițională PSD de la Primăria Capitalei îi hărțuiește pe copiii adoptați ai cuplului bisexual USR

Și ce ne-a dat nouă UE? Mai mult ne-a luat!

dabuleni

Cum se vede Uniunea Europeană de la margine, de pe malul românesc și mai prost al Dunării – de la Cazane până la Dăbuleni.

Construcția unei case în România, când nu ai bani, dar ai pretenții (I)

trasare

Arhitectul și proiectul – România geme de Gaudi nedescoperiți; 12 arhitecți în doi ani și al 13-lea care ne-a pus capac; Care e treaba cu proiectul casei – diferența dintre DTAC și PTh

Viața și moartea într-un sat românesc. În 2012

Ale lor mâini bătrâne

Despre mutarea clasei muncitoare de la oraș la sat, înmormântarea organizată de firma de pompe funebre a preotului, despre UE care ne obligă să nu mai ținem mortul în casă, dar noi vrem să facem economie. Și despre politicieni.