Pentru calificativul „bun” un polițist de la rutieră trebuie să întocmească cel puțin cinci procese verbale de constatare a contravențiilor pe zi. Așa prevede o circulară semnată de șeful Poliției Rutiere, Lucian Diniță. Recolta de amenzi a unui polițist va atârna 50% în evaluarea sa profesională în perioada iulie-decembrie 2010. Activitatea de prevenire a contravențiilor și de educație rutieră valorează numai 10%.
Aspectul a fost sesizat de sindicatul Pro Lex, care îl acuză pe șeful poliției că se pregătește astfel de „Daciada amenzilor”. Pro Lex a făcut publică și circulara internă emisă de Diniță, prin care acesta le cere șefilor locali de poliție să comenteze noua metodă de evaluare cu care va fi măsurată eficiența agenților în următoarea jumătate de an.
Norma de amenzi nu e o noutate in Poliția Română, de-a lungul timpului au ridicat vocea mai mulți agenți nemulțumiți că trebuie să raporteze an de an creșterea numărului de amenzi, ca să aibă parte de avansări sau prime. Asta în ciuda faptului că logica evoluției ar fi o scădere a contravențiilor pe măsură ce poliția se tot laudă cu programe de educare și prevenție.
Dar daca tot le-a cumparat Logane de 70.000 de euro pesemne ca e nevoie și de o raportare entuziastă de creștere a planului de amenzi pe km de drum asfaltat.
Asa se explica faptul ca ma toti amicii mei au ramas fara permis pentru te miri ce nimicura.
Ce educatie rutiera, ce contraventie? Bagati baietii amenzi fara numar, ca asa se strang bani de gogosi.