Week-end african sau transilvan

Avem de ales și week-end-ul ăsta între a sta în București și a pleca în lume. Cele două variante ar fi așa: o petrecere africană - fără vuvuzele - în Herăstrău sau încă un brunch transilvan, de data asta la moara lui Fușcă din Hosman.

A vem de ales și week-end-ul ăsta între a sta în București și a pleca în lume. Cele două variante ar fi așa: o petrecere africană – fără vuvuzele – în Herăstrău sau încă  un brunch transilvan, de data asta la moara lui Fușcă din Hosman, despre care v-am povestit aici.

Duceţi-vă copiii în Herăstrăul african

Duminică, 27 iunie, începând cu ora 10.00 şi până după amiaza, pe la 16.00 să tot dansezi, desenezi, cânţi şi mănânci africăneşte. Petrecerea e organizată de Centrul cultural al Fundaţiei Genesis şi se întâmplă în deschiderea Şcolii de vară din Parcul Herăstrău. Intrarea costă 35 de lei pentru o familie cu un copil, iar pentru al doilea copil aveţi o reducere de 50%. Iată ce puteţi face de banii ăştia:

„Copiii vor putea participa la trei workshop-uri de creaţie şi recreaţie: Animale africane, Măşti tribale, Tricouri de inspiraţie africană. Coordonaţi de traineri, micii vizitatori vor colora girafe, zebre şi hipopotami din polistiren, vor crea măşti africane din materiale reciclabile şi vor picta modele decorative africane pe tricourile pe care le vor îmbrăca la Carnavalul final. Altfel, în Cetatea Genesis vor fi organizate mai multe jocuri şi întreceri “deştepte” – toate cu trimitere la Africa –, în cadrul cărora toţi participanţii vor fi premiaţi.

În colţul african din Herăstrău, cei mici (dar şi părinţii lor, mai ales cei care nu mai au timp de urmărit documentarele de pe Discovery) vor asculta poveşti inedite din sudul Etiopiei, spuse de jurnaliştii Tea Teodorescu şi Tudor Vintiloiu, şi vor afla de la vedeta de televiziune Mbela Nzuzi, originară din Congo, cât de importante sunt cântecul şi dansul în viaţa africanilor, cum trăiesc, cum gândesc şi ce mănâncă oamenii de pe al doilea cel mai populat continent, după Asia. În plus, atât Mbela Nzuzi, preşedintele Organizaţiei Femeilor Refugiate în România (ORFF), cât şi alţi membri ai ORFF vor răspunde la întrebările “ascultătorilor” cu privire la Africa.

Şi pentru că poveştile, mai ales cele culinare, capată mai mult sens dacă sunt “gustate”, vizitatorii vor avea la dispoziţie bunătăţi una şi una, evident, cu specific african: gogoşi cu ghimbir şi banane, salată tabouleh, chifteluţe din legume şi soia, orez cu legume, clătite umplute cu legume în sos de arahide. Toate acestea vor fi aduse la evenimentul în aer liber de expozanţi din cadrul ORFF. La standurile lor veţi găsi, de asemenea, şi haine tradiţionale, accesorii şi obiecte decorative 100% made in Africa. Şi tot aici, femei din cadrul ORFF le vor face codiţe africane fetiţelor şi mămicilor doritoare.

Atmosfera exotică va fi completată cu muzici şi dansuri africane. Astfel, în jurul prânzului, toată lumea, indiferent de vârstă, va putea participa la o şedinţă de dansuri tribale. Responsabilă cu mişcările pe ritmuri africane va fi Dalanda Barry, din Guineea, instructor de dans la sala Lady Fit. După o pauză de un sfert de oră, vizitatorii îşi pot testa dexteritatea la tobele africane, care îi vor încărca de optimism. Îi vor ajuta să ţină ritmul Vincent şi Mark, de la Ikhaya Drum.

Evenimentul din Herăstrău se va încheia, după şase ore, cu defilarea triburilor prin Herăstrău, în cadrul Carnavalului African”.

Brunch transilvan la Moara lui Fuşcă

Dacă totuşi vreţi să plecaţi din Bucureşti puteţi alege un week-end la ţară, în Transilvania. Satul Hosman e în apropierea Sibiului şi are o biserică fortificată foarte bine păstrată, precum şi o moară celebră, recondiţionată. Găsiţi cazare în zonă şi savuraţi bunătăţile ardeleneşti:

„Sambata 26 iunie 2010, incepand cu ora 11.00, va invitam la Brunch la Moara veche din Hosman pentru mancaruri traditionale. La ora 13:30 ii vom urma pe Cimpoierii din Transilvania (Hunedoara) pe ulitele din Hosman, intr-o parada cu muzica medievala si traditionala. Urmatoarea oprire este la Biserica evanghelica fortificata din Hosman unde Paul Cristian din Brasov va sustine un concert de orga. Detalii despre aceste evenimente si despre artisti gasiti pe Dor de ducă.

Etichete: ,

No comments yet.

Lasă un comentariu

Oldies but goldies

Strâns uniți în jurul SRI, întru salvarea planetară a Internetului

dumbrava-cosmoiu

Cum se derulează o ședință în Parlamentul României, în care SRI încearcă și reușește să impună o lege abuzivă, iar deputații se fac că se opun.

Ce bucurie aș vrea eu să-mi facă Volksbank

bucurie

Banca pe care au dat-o mii de clienți în judecată oferă trei „lozuri” de câte 1000 de euro pentru satisfacerea unor bucurii omenești. Bucuria mea de client ar fi să-mi achit mai repede creditul la ei și să nu-i mai calc pragul niciodată.

Mama mi-a zis să nu mă duc, dar eu nu și nu…

parapanta3

Cu parapanta e ca și cu un bărbat, prima dată nu e bine, dar ceva te face să mai vrei măcar o dată 😉

De ce nu plecăm din România

Mâini de români - copiii culegători de afine din Pasul Prislop

Dacă despre curajul și nerăbdarea celor care pleacă s-a tot scris, teama, lenea, sentimentalismul și, de ce nu, curajul de a rămâne al celorlalți a fost lăsat în umbră.

Viața și moartea într-un sat românesc. În 2012

Ale lor mâini bătrâne

Despre mutarea clasei muncitoare de la oraș la sat, înmormântarea organizată de firma de pompe funebre a preotului, despre UE care ne obligă să nu mai ținem mortul în casă, dar noi vrem să facem economie. Și despre politicieni.

Povești de la capătul lumii

vapor expeditie antarctica

Fin del mundo – sau curul lumii cum îi mai zic argentinienii – e la fel de scump ca Londra. Dar au pinguini, lei de mare și balene în fața casei.