Chiftele umplute cu masline

Daca v-ati saturat de salate de vara e timpul sa va coaceti un pic in bucatarie, ca sa gustati ceva interesant: chiftelute umplute cu masline.

Daca v-ati saturat de salate de vara e timpul sa va coaceti un pic in bucatarie, ca sa gustati ceva interesant: chiftelute umplute cu masline. Mama a facut asa: a cumparat carne de porc, a tocat-o, si a facut din ea mai multe chestii inrudite: chiftelute, sarmalute in foi de vita (cu iaurt rece…), ardei umpluti si ciorba cu perisoare.

Dar, ca sa nu exageram cu gatitul, va propun azi doar reteta de chiftelute.

Asadar, o jumatate de kg de carne tocata, se amesteca cu sare, piper, o ceapa mare tocata marunt sau data prin masina de tocat (dupa carne), un cartof crud dat pe razatoarea mica si stors bine de apa, un ou crud, verdeata (marar, patrunjel, cimbru, oregano), miezul unei felii groase de paine inmuiat in lapte si doua capatani de usturoi pisate.

Pont: mama caleste un pic ceapa tocata, ca sa faca astfel amestecul de carne mai pufos

Se omogenizeaza aceasta compozitie apoi se pregateste pentru prajit. Se face o turtita de carne in mijlocul careia se pune maslina, se infasoara, se da prin faina si se prajeste ca orice chiftea.

Reteta mamei a fost cu masline negre, din care a scos samburii, iar in locul lor, in mijlocul maslinei a bagat o bucatica mica de cascaval (care la prajire s-a topit, evident). Se pot face, insa, si cu masline verzi umplute cu migdale. Le gasiti gata umplute in comert, nu va mai chinuiti sa scoateti samburii, iar cand muscati din chiftea veti descoperi cu placere si maslina si migdala.

Sper ca v-am facut pofta! 🙂

Etichete: , ,

2 comentarii la “Chiftele umplute cu masline” Subscribe

  1. Adrian 20/07/2010 at 19:26 #

    Dollo, pe cand retetele facute de tine? 😛

    P.S. De unde ne putem procura si noi o mama ca a ta? 🙂

    • Dollo 21/07/2010 at 01:51 #

      Ehe, mamele ca a mea vin la pachet si cu alte „accesorii”, asa ca gatitul asta special e asa, un bonus 🙂

Lasă un comentariu

Oldies but goldies

Ziua 7: Facerea de bine e ca recensământul fără CNP

Cuvantul recenzorului de la blocul meu

Azi am recenzat prin telefon o persoană care se afla la coadă la moaștele sfântului x. CNP-ul încă era facultativ.

Cine-l bate pe prinţul Charles, la popularitate, în Viscri

Patul care asteapta musafiri in casa Gerdei din Viscri

Transilvania li s-a arătat străinilor exact aşa cum este. Un ţinut minunat, locuit de oameni în esenţă buni, dar inconştienţi de valoarea moştenirii pe care o au în bătătură.

De ce nu-i prieşte Mioriţei iarba din UE

turma-alergand

Oieritul românesc supravieţuieşte cu greu, între subvenţia europeană care vine târziu, dezinteresul tineretului pentru meseria de cioban, şi supremaţia supermarketurilor care ne bagă pe gât brânză de import.

Cum le iertăm greşiţilor noştri

Roland Jahn, intre dosarele Stasi

Şeful arhivelor Stasi din Berlin a aflat, când şi-a văzut dosarul, că avocatul care-l apăra era informatorul securităţii. Acum le predă lecţii de organizare şi de iertare trimişilor din ţările arabe care s-au trezit că au eliberat arhivele şi nu ştiu cum să le mânuiască

De ce ea? (2)

tarau-curte

Cazul Daniela Tarău: viața în arestul Capitalei, pentru un om care se știe nevinovat, ancheta lui Cristian Panait și procesul absurd, în care niciun judecător nu catadicsea să citească dosarul.

Construcția unei case în România, când nu ai bani, dar ai pretenții (I)

trasare

Arhitectul și proiectul – România geme de Gaudi nedescoperiți; 12 arhitecți în doi ani și al 13-lea care ne-a pus capac; Care e treaba cu proiectul casei – diferența dintre DTAC și PTh