Cocktail la Altâna sau sprit pe malul Dâmbovitei

Avem penultimul cocktail cultural din Transilvania pe anul asta, si ocazia sa bem un spriț la terasa pe malul Dambovitei, in ceea ce primaria lui Oprescu zice ca va fi Mica Riviera din Bucuresti.

S e cam duce vara, dragii babei, si nu stiu cum ati petrecut voi, dar mie mi se pare ca am stat prea mult la adapostul aerului conditionat, in loc sa ma lafai in lumina soarelui. Drept e ca a si fost al naibi de fierbinte dumnealui, dar parca ma oftic ca acusi vine vremea sa punem suba pe noi si parca nu i-am dat suficiente sanse costumului de baie.

Dar nu spre plaja va indemn acum – sunt sigura ca A2 e plina ochi – ci spre zari mai racoroase. Avem penultimul cocktail cultural din Transilvania pe anul asta, si ocazia sa bem un spriț la terasa pe malul Dambovitei, in ceea ce primaria lui Oprescu zice ca va fi Mica Riviera din Bucuresti. Ma rog, riviera din mandatul lui…

Asadar, duminica 22 august, puteti merge la un cocktail cultural la Alțâna, comuna despre care v-am povestit aici, situata undeva intre Sibiu si Agnita, pe Valea Hartibaciului. E o zona frumoasa pentru excursii la iarba verde, iar seara, pe racoare, va puteti retrage la un concert de muzica clasica. Primii „afectati” vor fi cei mici, incepand cu orele 17:00, de Poveştile cu urechi spuse si cantate la instrumente de suflat si cu corzi de Călin Torsan in curtea Casei Gerendi – Centrul de informare si mestesuguri – la vernisajul expozitiei foto a copiilor din localitate, dupa care vor urma cei mari, prin concertul de orga intitulat Dinastia Bach, sustinut de la ora 19:00 de catre Wilhelm Schmidts (Würzburg/Germania) la Biserica evanghelica. In final, la orele 21:00, vizitati Cabinetul figurilor de ceara, unde va vor astepta trei povestiri fantastice în imagini mişcate, cu acompaniament live şi decupaje literare, spuse de ansamblul Einuiea si de actrita Crenguta Hariton, in sura din curtea Muzeului etnografic din comuna (in curs de amenajare).  Sezonul de evenimente din categoria Transilvania Brunch, despre care v-am tot povestit vara asta, se apropie de final, asa ca nu ratati ultimele doua cocktail-uri culturale (22 august la Alțâna si 4 septembrie la Sasaus) si ultimele doua brunch-uri (28 august la Boarta si 25 septembrie la Agnita), despre care vom povesti la momentul potrivit.

***

Mica Riviera a lui Oprescu – va fi amenajata si inaugurata sambata, 21 august, pe malul Dambovitei, in zona Piata Unirii. Vor fi terase la care puteti sa gustati ceva, cu ochii in apele limpezi si lenes curgatoare ale raului care ne brazdeaza capitala. Distractia incepe seara, la 21.00, cand e mai racoare, cu un concert Alex Velea si Keo. Duminica, tot acolo, va fi stand-up comedy cu Bordea, Micutzu si Badea.

Primaria Capitalei a fost incurajata sa dezvolte conceptul „Departe de oras, in centrul Bucurestiului”, cand a vazut ce succes are Via Sport – inchiderea soselei Kiseleff pe perioada week-end-urilor, pentru sport in aer liber. 10.000 de bucuresteni cica ar fi batut mingea la sosea, iar ultimul week-end in care se mai poate face asta incepe de maine. Mica Riviera va fi deschisa, si ea, timp de doua luni de zile, cat mai tine vremea buna de stat la terasa. Depinde de bucuresteni, daca le place, ca proiectul pilot sa fie continuat, zice aceeasi primarie.

Etichete: , ,

No comments yet.

Lasă un comentariu

Oldies but goldies

De unde ne informăm în epoca dezinformării

informare

Câteva metode de informare alternativă și de verificare a știrilor, pentru aceia debusolați și preocupați să nu se lase manipulați de presă.

Dacă ai vrea să trăiești doar atât cât poți

maini

Când mai vedeți reclame cu bătrâni râzând cu toată placa într-o lumină caldă, solară, să știți că ăia nu sunt nici români, nici la azil. Și poate nici așa bătrâni 😉

Vinales, seva eco-bio a Cubei

vinales20

Dar ce căutași, maică, taman în Cuba? l-am întrebat noi pe albanez. Și el nu pricepea ce-l întrebăm, dar râdea la noi. Noroc că nevastă-sa mai scăpa câteva cuvinte englezești și până la urmă ne-a arătat stâlpii casei, a bătut cu mâna în ei și am priceput că albanil nu era albanez, ci zidar.

„Căpșunarii” care construiesc metroul din Drumul Taberei

Faur, Gheorghe și Vișovan în fața scutului cu care vor săpa tunelul de metrou

Au plecat de 10-20 de ani din țară, s-au specializat în săpat tuneluri în Spania sau Italia, și acum vin ca specialiști „străini”. Vestea proastă e că vor să plece înapoi. Sunt dezamăgiți că România nu a ajuns Europa din urmă cât timp ei au fost plecați.

Când și de ce s-au dat ultimele amnistii în Europa

oug_gratiere-curcan

De la Ceaușescu, în 1988, care voia să fie iubit, la Vaclav Klaus, în 2013, care a vrut să scape niște corupți, Europa a trecut prin mai multe aministii și grațieri colective. Președinții care le-au dat nu s-au bucurat, însă, de simpatia populară.

Povești de la capătul lumii

vapor expeditie antarctica

Fin del mundo – sau curul lumii cum îi mai zic argentinienii – e la fel de scump ca Londra. Dar au pinguini, lei de mare și balene în fața casei.