Moldova si Maramures, azi ce se vede in pliante

Daca n-a cunoscut binefacerile internetului, Maramuresul a facut cunostinta cu alte insemne ale civilizatiei. Respectiv plasticul, termopanul si culoarea portocalie.

V-am lasat fara vesti de cateva zile din cauza unei scurte vacante in nordul Moldovei, Bucovina si Maramures. Poate credeti ca acolo n-am avut internet pentru ca niste tinuturi bucolice ca acelea se pastreaza si azi asa cum le-a lasat mana istoriei si cum ne sunt prezentate in pliantele turistice. Nimic mai fals. Daca n-a cunoscut binefacerile internetului, Maramuresul a facut cunostinta cu alte insemne ale civilizatiei. Respectiv plasticul, termopanul si culoarea portocalie. O sa va povestesc in urmatoarele zile cum am vazut eu Maramuresul, manastirile din nordul Moldovei si drumul care m-a dus la ele. Si pentru ca n-a fost totul asa de rau cum pare din ce scriu eu acum, va deschid curiozitatea cu cateva fotografii.

Maine va povestesc despre Putna, Sucevita, Moldovita, trei monumente istorice si fauna cuvios-pecuniara care misuna in preajma lor.

Etichete: , ,

2 comentarii la “Moldova si Maramures, azi ce se vede in pliante” Subscribe

  1. Bezbojnicul 01/08/2010 at 19:03 #

    "Carpatian Garden"

    I lol'd.

  2. Gilbert 02/08/2010 at 02:04 #

    Abia aştept! Deja mi-ai stârnit curiozitatea 🙂

Lasă un comentariu

Oldies but goldies

Doctorul cu 2000 de pacienţi şi 350 de oi

doctorul

Medicul Emil Crişan a făcut medicina de drag, dar a moştenit şi dragostea de animale de la strămoşii săi, aşa că azi îşi împarte priceperea între oameni şi animale.

De ce nu plecăm din România

Mâini de români - copiii culegători de afine din Pasul Prislop

Dacă despre curajul și nerăbdarea celor care pleacă s-a tot scris, teama, lenea, sentimentalismul și, de ce nu, curajul de a rămâne al celorlalți a fost lăsat în umbră.

Ziua 7: Facerea de bine e ca recensământul fără CNP

Cuvantul recenzorului de la blocul meu

Azi am recenzat prin telefon o persoană care se afla la coadă la moaștele sfântului x. CNP-ul încă era facultativ.

Megastructuri și mini-popoare

catedrala2

Cum ne privesc turiștii care ne vizitează Casa Poporului. Ce diferență e între uimirea lor și a noastră când le vizităm catedralele lor, vechi de secole. Și la ce ne ajută clădirile astea impunătoare pe noi, oamenii de rând.

„Căpșunarii” care construiesc metroul din Drumul Taberei

Faur, Gheorghe și Vișovan în fața scutului cu care vor săpa tunelul de metrou

Au plecat de 10-20 de ani din țară, s-au specializat în săpat tuneluri în Spania sau Italia, și acum vin ca specialiști „străini”. Vestea proastă e că vor să plece înapoi. Sunt dezamăgiți că România nu a ajuns Europa din urmă cât timp ei au fost plecați.

Dacă Traian ar fi vrut să cucerească Dacia în 2013…

turnulete

… l-ar fi oprit jandarmii să urce la cetatea Sarmizegetusa Regia, pe motiv că e închisă între decembrie și februarie, și astfel geneza poporului român ar fi așteptat primăvara