Pateuri cu creveti

Cumparati creveti congelati si aluat de foietaj gata facut, taiati, potriviti, bagati la cuptor, si gata pateul de casa, mai bun si mai sanatos ca ala de Forneti

Nu sunt ca alea iradiate de la Forneti, ci proaspete si gustoase, abia iesite din cuptorul mamei. Si nici nu s-a cocalit o vesnicie la ele, pentru ca a cumparat foile gata facute de la supermarket si le-a tinut doar atat cat trebuie in cuptorul incins.

O punga cu creveti congelati si decorticati, de cateva sute de grame, costa 20-50 de lei, in functie de gramaj. E bine sa alegeti din aia mari, ca sa mai gasiti ceva din ei in interiorul pateului, dupa ce le scoateti din cuptor.

Decongelati crevetii, lasati-i cu codita necuratata, si stropiti-i cu lamaie, un pic de sare si ulei de masline.

O punga cu aluat de foietaj (vine din frantuzescul feuilletage, daca nu va place romanizarea termenului) poate sa coste de la 15 lei pana pe la 40, in functie de numarul de foi din interior, si de producator. Cele romanesti sunt si bune, si mai ieftine.

Mama a folosit o singura foaie, pe care a mai intins-o un pic, ca sa nu iasa aluatul prea gros si sa nu mai gasesti umplutura in el. A taiat-o patratele si a infasat crevetii in cate o bucata. Le-a asezat pe o tava, le-a uns cu ou ca sa arate aurii si lucioase la final, si le-a lasat acolo pana cand au crescut si au dat semne ca sunt gata.

Pentru ca-i mai ramasese ceva din foaie a facut cateva bucati si cu branza dulce, amestecata cu ou si zahar, ca un soi de placinta dulce de vara. Daca va place, puteti sa bagati in branza si cateva stafide.

Ambele variante au fost foarte bine primite ca aperitiv la masa aia de Sfanta Maria, la care coliva a fost desertul 🙂

Etichete: , , ,

No comments yet.

Lasă un comentariu

Oldies but goldies

Casa Becali, fostă Groza, fostă Auschnit, fostă Manu

Palatul lui Becali din București

“Intrați, bey, fotografiați ce vreți voi, vizitați tot, mi se rupe! O să văd eu ce-o să scrieți după aia, dacă sunteți cu sufletul curat… Intrați, faceți ce vreți, numa’ să nu furați!”. Așa ne-a primit Gigi Becali în curtea casei sale din Aleea Alexandru nr.1

Ziua presei: Cum pui pe butuci o publicație

free press

Îi interzici secțiunea cea mai profitabilă, sub pretextul săvârșirii unei infracțiuni, apoi tărăgănezi ancheta penală și procesul până când concurența îi ia locul. La final nici nu mai contează verdictul judecătorului. Se întâmplă în România.

Turism nemţesc în Transilvania: “Adevărata Românie poate fi descoperită numai la sat”

Casutele de vacanta ale lui Jonas din Valea Verde

„Pupă-mă-n fund şi rămâi sănătos!”, salutul medieval inedit al sighisorenilor, a provocat, in epoca, indignarea Vienei, iar azi le smulge zambetele turistilor straini

Suntem mai proști decât ne credem, dar ne și cam place

ignoranta

Oamenii sunt mai puțin înclinați să caute informații după ce află că se înșală, deoarece le place să se simtă bine, nu incompetenți. În plus, când li se confirmă părerile, chiar false, creierul lor secretă dopamină și se simt ca atunci când fac sex sau mănâncă ciocolată.

Când un gard pe mijlocul drumului e cel mai smart lucru din oraș

bucuresti

Gabriela Firea are mai multe atuuri decât au avut predecesorii ei: un buget mare, un consiliu obedient, guvernul de aceeași culoare politică și marele talent de a vorbi ca la televizor. Este un mister de ce nu reușește mai mult decât niște paranghelii jenante.

Eu sunt lucrător sexual, legea e o curvă

sexworker

Interviu în 3 episoade cu „Profesoara”, una dintre cele mai vechi prostituate din București. Azi, începuturile – „Epoca de aur”, când comunismul tolera prostituția, marca era mai tare ca dolarul iar clientul era domn.