Dollo.ro te face (mai) cult

Cine ghiceste care este originea numelui meu de familie, sau se apropie de povestea originala, va primi „cado” romanul „Toate numele”, al lui Jose Saramago.

Dupa cum desigur ati observat am gasit in sfarsit numele nepereche al blogului. De azi inainte i-am dat si „globului” numele mostenit de la tata, adica in traducere „Dollo zice bine!”. Mai e si vechiul indemn al presedintelui nostru drag, si anume „sa traim bine”, deci ce poate fi mai onorabil pentru un roman verde decat sa traiasca dupa indemnurile inaintasilor, dar si ale conducatorilor sai!?

Depasind aburelile de marketing si publicitate – daca nu ma laud eu, atunci cine? – va propun sa va bucurati alaturi de mine la botezul „globului”, punandu-va un pic la mintea mea. Asa ca facem mare concurs mare, cu premii in carti.

Prin urmare, cine ghiceste care este originea numelui meu de familie sau macar se apropie de povestea originala intr-o maniera artistica sau multumitoare pentru pretentiosul juriu, acela va primi „cado” romanul „Toate numele”, al preferatului meu Jose Saramago.

Juriul sunt eu, fireste, si voi incerca sa fiu cat mai obiectiva imi permite subiectivismul specific ziaristului harsait in 16 ani de presa scrisa. Adica nu voi acorda premiul cuiva care stie deja de la mine explicatia, ci numai unui cititor care a ghicit-o singur.

Si ca sa evitam discutiile, cum ca unii stiu legenda – da, e o legenda la mijloc, na ca v-am dat un indiciu – iar altii sunt siliti sa ghiceasca, va rog sa-mi scrieti pe adresa dbenezic@yahoo.com ce va trece prin cap ca raspuns la acest concurs.

Termenul limita este o saptamana incepand de asta seara, adica martea viitoare, pe 28 septembrie, vom anunta fericitul castigator al unui roman de exceptie.

Ca sa nu ziceti ca nu-i ajut si pe lenesii care n-au chef sa dea o cautare pe goagal, va spun ca numele de familie la care ne raportam este Benezic.

Etichete: ,

6 comentarii la “Dollo.ro te face (mai) cult” Subscribe

  1. Gilbert 22/09/2010 at 11:49 #

    Să fie într-un ceas bun, inspirat.

    Să fie cu folos (şi pentru unii şi pentru alţii) şi să-ţi aducă mulţi cititori!

    Şi să le zici bine şi pe mai departeeee….. 😉

  2. Béranger 23/09/2010 at 19:13 #

    Nu ştiu. Ori o fi un nume binecuvântat…
    http://twitpic.com/2r673u
    …sau legat într-un fel de zicerea de bine (nu şi de facerea de bine, că aia e mutere de mamă), ori habar n-am.

    Ar mai fi şi cazul când vine din turcă;
    http://translate.google.com/#tr|en|ben%20ezic

    God bless you, mânca-ţi-aş!

    • Dollo 23/09/2010 at 22:25 #

      hai ca poti mai mult, normal ca e despre zicerea de bine, dar cine zicea si de ce?

  3. Béranger 23/09/2010 at 19:20 #

    Ah, o versiune ePub (citibilă cu Adobe Digital Editions sau cu orice e-reader, mai puţin căcatul ăla de Kindle) a tuturor numelor poate fi găsită acilea:
    http://fbx.ro/io9qmmd15caka4ez

  4. Béranger 24/09/2010 at 02:36 #

    De un' să ştiu eu, bre? Mă crezi vreun cult?

    • Dollo 24/09/2010 at 13:37 #

      Nu de cultura ai avea nevoie, ci de imaginatie 🙂

Lasă un comentariu

Oldies but goldies

Raiul există și e în patrimoniul UNESCO

plitivice19

… sub numele de Parcul natural Plitvice, din Croația

Ce caută englezii în Grecia

karaoke

În timp ce milioane de estici se dau peste cap să emigreze în vest ca să facă bani, englezi, germani sau canadieni vin în Grecia ca să trăiască decent, în căutarea unui stil de viață care nu le mai e accesibil în propriile țări.

Recursul la argumente

ilusion

De ce în 2017 e nevoie să le explici unora că oamenii sunt egali în fața legii și au aceleași drepturi indiferent de rasă, sex sau etnie – pentru că la televiziunea națională vine un avocat al poporului și neagă Holocaustul, și nimeni nu-l contrazice, deși avem și o lege care-l face pasibil de pușcărie pentru asta.

Când religia contrazice nevoile societății – eșecul german

biserica catolica

Biserica are monopol pe protecția socială în anumite zone din Germania, așa cum vrea și România să facă. Nemții își dau seama, după 50 de ani, că au greșit.

Pe barba mea, poliția face ce vrea

barba

În era datelor biometrice, în care computerul face recunoașteri faciale chiar și sub burka, poliția română îi refuză unui bucureștean înnoirea permisului de conducere pentru că nu vrea să-și radă barba

Regrete eterne fără semnul exclamării

Discuție despre pronumele de politețe pe marginea unei jerbe mortuare în Piața de flori George Coșbuc: se zice „nu vă vom uita niciodată” sau „nu te vom uita, fată?” 😉