Dupa cum desigur ati observat am gasit in sfarsit numele nepereche al blogului. De azi inainte i-am dat si „globului” numele mostenit de la tata, adica in traducere „Dollo zice bine!”. Mai e si vechiul indemn al presedintelui nostru drag, si anume „sa traim bine”, deci ce poate fi mai onorabil pentru un roman verde decat sa traiasca dupa indemnurile inaintasilor, dar si ale conducatorilor sai!?
Depasind aburelile de marketing si publicitate – daca nu ma laud eu, atunci cine? – va propun sa va bucurati alaturi de mine la botezul „globului”, punandu-va un pic la mintea mea. Asa ca facem mare concurs mare, cu premii in carti.
Prin urmare, cine ghiceste care este originea numelui meu de familie sau macar se apropie de povestea originala intr-o maniera artistica sau multumitoare pentru pretentiosul juriu, acela va primi „cado” romanul „Toate numele”, al preferatului meu Jose Saramago.
Juriul sunt eu, fireste, si voi incerca sa fiu cat mai obiectiva imi permite subiectivismul specific ziaristului harsait in 16 ani de presa scrisa. Adica nu voi acorda premiul cuiva care stie deja de la mine explicatia, ci numai unui cititor care a ghicit-o singur.
Si ca sa evitam discutiile, cum ca unii stiu legenda – da, e o legenda la mijloc, na ca v-am dat un indiciu – iar altii sunt siliti sa ghiceasca, va rog sa-mi scrieti pe adresa dbenezic@yahoo.com ce va trece prin cap ca raspuns la acest concurs.
Termenul limita este o saptamana incepand de asta seara, adica martea viitoare, pe 28 septembrie, vom anunta fericitul castigator al unui roman de exceptie.
Ca sa nu ziceti ca nu-i ajut si pe lenesii care n-au chef sa dea o cautare pe goagal, va spun ca numele de familie la care ne raportam este Benezic.
Să fie într-un ceas bun, inspirat.
Să fie cu folos (şi pentru unii şi pentru alţii) şi să-ţi aducă mulţi cititori!
Şi să le zici bine şi pe mai departeeee….. 😉
Nu ştiu. Ori o fi un nume binecuvântat…
http://twitpic.com/2r673u
…sau legat într-un fel de zicerea de bine (nu şi de facerea de bine, că aia e mutere de mamă), ori habar n-am.
Ar mai fi şi cazul când vine din turcă;
http://translate.google.com/#tr|en|ben%20ezic
God bless you, mânca-ţi-aş!
hai ca poti mai mult, normal ca e despre zicerea de bine, dar cine zicea si de ce?
Ah, o versiune ePub (citibilă cu Adobe Digital Editions sau cu orice e-reader, mai puţin căcatul ăla de Kindle) a tuturor numelor poate fi găsită acilea:
http://fbx.ro/io9qmmd15caka4ez
De un' să ştiu eu, bre? Mă crezi vreun cult?
Nu de cultura ai avea nevoie, ci de imaginatie 🙂