Hai la motorina, neamule!

Cozi la benzina avem, nostalgie dupa comunism este, conducatorii iubiti stau blocati in trafic, ar fi nevoie de ceva reguli de circulatie: o zi cu sot, una fara

E al treilea week-end in care benzinariile Petrom vand mai ieftin cu 40% decat restul, iar asta i-a facut pe niste soferi bucuresteni sa stea si 12 ore la coada pentru un plin.
Urmeaza o promotie de zahar si ulei pe cartela, oferita de supermarketurile lui Patriciu (ca restul sunt lanturi de magazine straine si nu cunosc adevarata valoare a cozii la romani). Iar de cand Boc si Basescu au inceput sa circule ca muritorii prin traficul bucurestean e posibil ca sa se reinstituie si regula circulatiei cu sot si fara sot (o zi unii, o zi ceilalti), ca sa se mai elibereze bulevardele.

Daca Electrica ar mai fi a noastra ar da bine si un program de economisire a energiei prin taierea curentului dupa orele 21.00 – ora pana la care TVR ne-ar putea da niste stiri pozitive de la guvern, presedintie, din agricultura si un pic de politica externa. Dupa ora 21.00 oricum incepeau talk-show-urile tonomatelor, care mai mult agita spiritele.

Cine vrea sa mai puna mana pe o carte dupa ora 21.00 poate sa cumpere gaz lampant cand sta la coada la benzina ieftina, si astfel sa citeasca la lumina lampii.

De spalat oricum ne vom spala mai rar din iarna asta, pentru ca se scumpeste gigacaloria si se elimina subventia data de primarie, asa ca un program de apa calda de doua ori pe saptamana va fi taman cat ne putem permite din salariile taiate cu 25%.

Cine nu-si va permite sa achite nici macar caldura in casa poate sa puna o haina in plus sau sa iasa in Piata Victoriei, sa strige ceva pana se incalzeste.

Asta ar putea fi Romania pentru cei 61% dintre romanii care au declarat ca pe vremea comunismului era mai bine. Ceilalti 39% sunt liberi sa emigreze, granitele raman deschise.

Etichete: , , ,

5 comentarii la “Hai la motorina, neamule!” Subscribe

  1. Gilbert 28/09/2010 at 13:36 #

    Ah, ce vremuri minunate erau… Lumină de la lumânări? Ce romantic… Şi nici măcar nu erau parfumate.

    La benzină n-am stat la coadă, că ai mei n-aveau bibiu. Da' la coadă la gaz am stat (că şi la ăsta era coadă). Ba chiar luam şi pentru bunici, săracii, că şi ei aveau nevoie, la ţară…. De fapt ei foarte rar aveau curent electric. Şi ce minunat se vedeau stelele noaptea pe cer, când nu zăreai nici o luminiţă până hăt, departe. De fapt era anormal când se întâmpla să se aprindă becul în cerdac. Mulţi încă ţineau prin casă aparatele de radio cele cu lămpi, amintire din perioada în care era curent (trăiască marele nostru conducător, tovarăşul Gheorghiu Dej, cel care a electrificat Moldova!). Noi însă îi luasem bunicii unul din acelea noi, cu tranzistor. De la ea, seara, se auzea radiojurnalul pe toată uliţa…. Şi tare invidioşi mai erau unii vecini. Da' nu prea se găseau baterii (d'alea "pătrate") pentru el…

    Mda, e clar… Cred că intru în cei 61%…

    • Dollo 28/09/2010 at 15:11 #

      Gilbert, noroc ca ai plecat 🙂 Acum intri in alte procente, pe continentul american
      Adrian – pai se scumpeste de vreme ce nu mai e subventionata. Se scumpeste pentru buzunarul platitorului final, chiar daca pretul de productie ramane acelasi la poarta CET-ului

  2. Adrian 28/09/2010 at 14:12 #

    Cica nu s-ar scumpi gigacaloria de anul asta, doar de la anul.

  3. Adrian 28/09/2010 at 15:38 #

    Asa o fi Dollo…oricum, eu ma lupt acum cu RADET-ul sa ma debransez. Si crede-ma, este o jungla care merita "studiata" de voi, ziaristii. Este o paine de mancat.

    • Dollo 28/09/2010 at 18:54 #

      Ah, o stiu, am trecut prin ea acum cativa ani. Regia nu are niciun interes ca tu sa te debransezi, deci e normal sa-ti puna piedici. Mai grav mi se pare ca si aia care dau legi au acelasi interes, sa pastreze consumatorul captiv in sistemul centralizat. Altfel, unde am ajunge daca toti si-ar pune centrale si ar deveni independenti? 😉 Cum spunea prin anii 90 celebrul Octav Cozmanca, centralele de apartament polueaza mai mult decat marile CET-uri, pentru ca fumul de la alea de apartament e subtire si penetreaza mai usor norii… 😀

Lasă un comentariu

Oldies but goldies

Copiii proști nu ies din școli proaste, ci din părinți

Lasă și tu copiii la școală

După ce dau lunar, la grădiniță, sume cât salariul mediu pe economie, părinții se înghesuie să plătească oricât ca să-și vadă plozii înscriși „la o școală bună”, dar își păstrează intactă lipsa de disponibilitate pentru a petrece timp cu copilul lor.

Meșterul român: manualul sunt eu! (IV)

turnare placa

În care se face, în sfârșit, fundația casei și se vorbește despre hachițele meșterului român, despre cât de priceput e și cât se cere plătit. La final, un scurt video demonstrativ.

Bolivia: cocaleros, cholitas, sărăcie și frumusețe cât cuprinde

20180320_141433

Frunze de coca amare și politică dulce, socialistă. Bolivia și oamenii ei.

„Bună, ce faci?!” – varianta nipono-americană cu happy end

gene-hitaki

Epstein și Kobayashi – Ce șanse erau ca un evreu și o japoneză, el economist, ea pictoriță, ambii trecuți de 60 de ani, să se întâlnească și să se iubească, în ditamai New York-ul?

Generaţia „Silicon Valley” de România, după 50 de ani

Politehnica Bucuresti, Falcultatea de Electronica si Telecomunicatii - Generatia 1960 - numai vise

Au absolvit în 1960 Politehnica. Erau 150. Mai târziu unii au emigrat și au ridicat cu creierele lor celebra Silicon Valley din California. Cei care au avut cu adevărat vână de aventurieri au rămas aici, în România. Acum mai sunt vreo 50.

Ce zice FMI de finanțarea găurii negre „biserica”, de la buget?

prefericitul Daniel arata calea

Biserica Ortodoxă Română nu vrea concurență pe piața lumânărilor și a locurilor de veci, dar vrea bani de la buget pentru salarii și catedrale. Oare FMI știe?