Pentru ce Romanie se pregatesc astia?

La gradinita de la Scoala americana din Bucuresti taxa de scolarizare costa 17.000 de euro pe an. 30% dintre copiii de aici sunt romani

Am vazut azi la stirile ProTV un reportaj despre gradinita de la Scoala americana din Bucuresti, la care taxa de scolarizare costa 17.000 de euro pe an. 30% dintre copiii de aici sunt romani. Nu zic ca e o fitza sau ca parintii sunt nebuni, ma intreb doar pentru ce/care Romanie sunt crescuti copiii astia?

Etichete: ,

5 comentarii la “Pentru ce Romanie se pregatesc astia?” Subscribe

  1. Daniel 03/09/2010 at 16:46 #

    Ce sa zic…..easy money sau mai pe romaneste, bani de furat……

    Oamenii astia care produc acesti bani, DOAR aici ii pot produce fara sa-i intrebe nimeni de sanatate, dar pe de alta parte ii investesc in copiii lor din doua motive : primul e fara doar si poate, fitza, snobismul (ce cuvant nobil si elegant mi se pare acum cuvantul "snob" in raport cu mitocanii jegosi din ziua de azi…. :))) ), iar apoi, pe locul doi, constinta faptului ca loazele lor nu vor mai putea face la fel ca si ei acesti bani si atunci le pregatesc usor, usor, plecarea afara……deci nu-i pregatesc pentru ACEASTA Romanie, categoric !

    Una peste alta, parca am fi secolele XVII-XIX cand marii boieri, mosieri, industriasi isi trimiteau copiii afara sa invete "la gat cravatei cum se face nodul", dar spre deosebire de aceia, astia de acum nu se vor mai intoarce "sa fericeasca norodul"……oricum si animalele astea de ne conduc s-au tot "cursat" pe afara, dar ori sunt retardati ori hoti genetic ca altfel nu-mi explic ca n-au aplicat nimic din ce-au vazut pe la altii…..

    • Dollo 03/09/2010 at 17:25 #

      Ma gandeam ca sunt doar eu defecta ca gandesc asa, si nu inteleg profunzimea si implicatiile dragostei parintesti 🙂

  2. Adrian 06/09/2010 at 20:00 #

    Chiar la pranz discutam cu un coleg ideea egalitatii de sanse a copiilor, si extrapoland, chiar a performerilor (sportivi, oameni de stiinta, etc.). Amandoi am ajuns la concluzia ca la un moment dat conteaza foarte mult pentru un pusti din scoala primara calitatea educatiei primite in special la scoala.

    Eu sunt de acord cu aceste elite. Sunt de acord cu investitia in educatie si cultura. Acest tip de invatamant suprins de ProTV ar trebui sa fie etalonul, desigur exceptand pretul care este singurul lucru alarmant si in totala neconcordanta din acest reportaj.

    Mai degraba as accepta ca tiganii sa-si dea puradeii la asemenea gradinite, decat sa imprastie banii (din furaciuni) pe manelisti, masini luxoase si case cu turnulete.

    • Dollo 06/09/2010 at 20:21 #

      Pai tiganii de care zici nu constientizeaza nevoia de educatie, de vreme ce au putut sa faca banii aia multi si fara ea, scoala… Prin urmare ar fu cumva o investitie fara sens in neamul lor.

  3. Dan Gheorghe 07/09/2010 at 17:12 #

    cel mai simplu raspuns e ca acesti copii se pregatesc sa emigreze. aici, in romania, doar invata. iar pe urma, cand vor fi mari, pleaca. e clar. mai ales ca vor fi buni vorbitori ai limbii engleze. si nu numai. plus de asta, au spatele asigurat – parinti cu bani care pot sa-si sustina mai departe odraslele, pana isi vor face un rost prin america sau in alte parti. poate ca un lucru bun din toata povestea asta e ca statul roman nu mai investeste in educatia acestor copii. investesc doar parintii lor. copiii invata la o scoala privata, aici, in romania. asa ca parintii isi vor asuma intreaga responsabilitate pentru investitia lor – daca a meritat sau nu. vor vedea peste ani, daca acesti copii vor face o cariera. daca a meritat sa bagi zeci de mii de euro in educatia lor de acum.

Lasă un comentariu

Oldies but goldies

O zi la probațiune

alb-negru

Ce face un VIP condamnat cu suspendare, când ajunge în biroul consilierului de probațiune, unde trebuie să-și demonstreze îndreptarea: răspunde la telefon cu „dragă, sunt în oraș, la un interviu, vorbim mai târziu” 😉

Turism nemţesc în Transilvania: “Adevărata Românie poate fi descoperită numai la sat”

Casutele de vacanta ale lui Jonas din Valea Verde

„Pupă-mă-n fund şi rămâi sănătos!”, salutul medieval inedit al sighisorenilor, a provocat, in epoca, indignarea Vienei, iar azi le smulge zambetele turistilor straini

Generaţia „Silicon Valley” de România, după 50 de ani

Politehnica Bucuresti, Falcultatea de Electronica si Telecomunicatii - Generatia 1960 - numai vise

Au absolvit în 1960 Politehnica. Erau 150. Mai târziu unii au emigrat și au ridicat cu creierele lor celebra Silicon Valley din California. Cei care au avut cu adevărat vână de aventurieri au rămas aici, în România. Acum mai sunt vreo 50.

De ce nu s-a surpat Bucureștiul când „ne-a făcut Ceaușescu” metroul

metrou5

Pentru că pe vremea aia s-au folosit mulți mineri cu târnăcoape, care au săpat cu grijă tuneluri, pentru că specialiștii de atunci și-au făcut doctoratele pe bune la metrou, nu plagiindu-i pe alții, și chiar și atunci au existat tasări de teren.

Epoca post adevăr, UE ține presa de mână și o încurajează să meargă spre lumină

eu-oficials

Jurnaliști europeni cer Comisiei Europene să-i apere de bogați, de politicieni și de ura cititorilor. UE știe că moartea presei = sfârșitul democrației, dar habar n-are ce e de făcut nici pentru salvarea uniunii, nici a presei.

Când și de ce s-au dat ultimele amnistii în Europa

oug_gratiere-curcan

De la Ceaușescu, în 1988, care voia să fie iubit, la Vaclav Klaus, în 2013, care a vrut să scape niște corupți, Europa a trecut prin mai multe aministii și grațieri colective. Președinții care le-au dat nu s-au bucurat, însă, de simpatia populară.