Pentru ce Romanie se pregatesc astia?

La gradinita de la Scoala americana din Bucuresti taxa de scolarizare costa 17.000 de euro pe an. 30% dintre copiii de aici sunt romani

Am vazut azi la stirile ProTV un reportaj despre gradinita de la Scoala americana din Bucuresti, la care taxa de scolarizare costa 17.000 de euro pe an. 30% dintre copiii de aici sunt romani. Nu zic ca e o fitza sau ca parintii sunt nebuni, ma intreb doar pentru ce/care Romanie sunt crescuti copiii astia?

Etichete: ,

5 comentarii la “Pentru ce Romanie se pregatesc astia?” Subscribe

  1. Daniel 03/09/2010 at 16:46 #

    Ce sa zic…..easy money sau mai pe romaneste, bani de furat……

    Oamenii astia care produc acesti bani, DOAR aici ii pot produce fara sa-i intrebe nimeni de sanatate, dar pe de alta parte ii investesc in copiii lor din doua motive : primul e fara doar si poate, fitza, snobismul (ce cuvant nobil si elegant mi se pare acum cuvantul "snob" in raport cu mitocanii jegosi din ziua de azi…. :))) ), iar apoi, pe locul doi, constinta faptului ca loazele lor nu vor mai putea face la fel ca si ei acesti bani si atunci le pregatesc usor, usor, plecarea afara……deci nu-i pregatesc pentru ACEASTA Romanie, categoric !

    Una peste alta, parca am fi secolele XVII-XIX cand marii boieri, mosieri, industriasi isi trimiteau copiii afara sa invete "la gat cravatei cum se face nodul", dar spre deosebire de aceia, astia de acum nu se vor mai intoarce "sa fericeasca norodul"……oricum si animalele astea de ne conduc s-au tot "cursat" pe afara, dar ori sunt retardati ori hoti genetic ca altfel nu-mi explic ca n-au aplicat nimic din ce-au vazut pe la altii…..

    • Dollo 03/09/2010 at 17:25 #

      Ma gandeam ca sunt doar eu defecta ca gandesc asa, si nu inteleg profunzimea si implicatiile dragostei parintesti 🙂

  2. Adrian 06/09/2010 at 20:00 #

    Chiar la pranz discutam cu un coleg ideea egalitatii de sanse a copiilor, si extrapoland, chiar a performerilor (sportivi, oameni de stiinta, etc.). Amandoi am ajuns la concluzia ca la un moment dat conteaza foarte mult pentru un pusti din scoala primara calitatea educatiei primite in special la scoala.

    Eu sunt de acord cu aceste elite. Sunt de acord cu investitia in educatie si cultura. Acest tip de invatamant suprins de ProTV ar trebui sa fie etalonul, desigur exceptand pretul care este singurul lucru alarmant si in totala neconcordanta din acest reportaj.

    Mai degraba as accepta ca tiganii sa-si dea puradeii la asemenea gradinite, decat sa imprastie banii (din furaciuni) pe manelisti, masini luxoase si case cu turnulete.

    • Dollo 06/09/2010 at 20:21 #

      Pai tiganii de care zici nu constientizeaza nevoia de educatie, de vreme ce au putut sa faca banii aia multi si fara ea, scoala… Prin urmare ar fu cumva o investitie fara sens in neamul lor.

  3. Dan Gheorghe 07/09/2010 at 17:12 #

    cel mai simplu raspuns e ca acesti copii se pregatesc sa emigreze. aici, in romania, doar invata. iar pe urma, cand vor fi mari, pleaca. e clar. mai ales ca vor fi buni vorbitori ai limbii engleze. si nu numai. plus de asta, au spatele asigurat – parinti cu bani care pot sa-si sustina mai departe odraslele, pana isi vor face un rost prin america sau in alte parti. poate ca un lucru bun din toata povestea asta e ca statul roman nu mai investeste in educatia acestor copii. investesc doar parintii lor. copiii invata la o scoala privata, aici, in romania. asa ca parintii isi vor asuma intreaga responsabilitate pentru investitia lor – daca a meritat sau nu. vor vedea peste ani, daca acesti copii vor face o cariera. daca a meritat sa bagi zeci de mii de euro in educatia lor de acum.

Lasă un comentariu

Oldies but goldies

Povești de la capătul lumii

vapor expeditie antarctica

Fin del mundo – sau curul lumii cum îi mai zic argentinienii – e la fel de scump ca Londra. Dar au pinguini, lei de mare și balene în fața casei.

Ice age cu comision bancar argentinian

perrito moreno

Trecerea granițelor din Argentina în Chile și retur sau comisioanele bancare nesimțite l-ar face și pe un eurosceptic să iubească UE.

Ziua 7: Facerea de bine e ca recensământul fără CNP

Cuvantul recenzorului de la blocul meu

Azi am recenzat prin telefon o persoană care se afla la coadă la moaștele sfântului x. CNP-ul încă era facultativ.

Primăria Capitalei cumpără lumina soarelui la suprapreț

panouri

Aministrația parcurilor București a cârpit sistemul de iluminat din Parcul Tineretului cu niște panouri fotovoltaice pe care le-a cumpărat cu de patru ori prețul pieței, de la o firmă care a făcut în viața ei o singură afacere: asta.

Și ce ne-a dat nouă UE? Mai mult ne-a luat!

dabuleni

Cum se vede Uniunea Europeană de la margine, de pe malul românesc și mai prost al Dunării – de la Cazane până la Dăbuleni.

Depre ziduri

pano

și oamenii care se încăpățânează să le construiască și să repete istorii de care omenirea ar trebui să se rușineze.