Pentru ce Romanie se pregatesc astia?

La gradinita de la Scoala americana din Bucuresti taxa de scolarizare costa 17.000 de euro pe an. 30% dintre copiii de aici sunt romani

Am vazut azi la stirile ProTV un reportaj despre gradinita de la Scoala americana din Bucuresti, la care taxa de scolarizare costa 17.000 de euro pe an. 30% dintre copiii de aici sunt romani. Nu zic ca e o fitza sau ca parintii sunt nebuni, ma intreb doar pentru ce/care Romanie sunt crescuti copiii astia?

Etichete: ,

5 comentarii la “Pentru ce Romanie se pregatesc astia?” Subscribe

  1. Daniel 03/09/2010 at 16:46 #

    Ce sa zic…..easy money sau mai pe romaneste, bani de furat……

    Oamenii astia care produc acesti bani, DOAR aici ii pot produce fara sa-i intrebe nimeni de sanatate, dar pe de alta parte ii investesc in copiii lor din doua motive : primul e fara doar si poate, fitza, snobismul (ce cuvant nobil si elegant mi se pare acum cuvantul "snob" in raport cu mitocanii jegosi din ziua de azi…. :))) ), iar apoi, pe locul doi, constinta faptului ca loazele lor nu vor mai putea face la fel ca si ei acesti bani si atunci le pregatesc usor, usor, plecarea afara……deci nu-i pregatesc pentru ACEASTA Romanie, categoric !

    Una peste alta, parca am fi secolele XVII-XIX cand marii boieri, mosieri, industriasi isi trimiteau copiii afara sa invete "la gat cravatei cum se face nodul", dar spre deosebire de aceia, astia de acum nu se vor mai intoarce "sa fericeasca norodul"……oricum si animalele astea de ne conduc s-au tot "cursat" pe afara, dar ori sunt retardati ori hoti genetic ca altfel nu-mi explic ca n-au aplicat nimic din ce-au vazut pe la altii…..

    • Dollo 03/09/2010 at 17:25 #

      Ma gandeam ca sunt doar eu defecta ca gandesc asa, si nu inteleg profunzimea si implicatiile dragostei parintesti 🙂

  2. Adrian 06/09/2010 at 20:00 #

    Chiar la pranz discutam cu un coleg ideea egalitatii de sanse a copiilor, si extrapoland, chiar a performerilor (sportivi, oameni de stiinta, etc.). Amandoi am ajuns la concluzia ca la un moment dat conteaza foarte mult pentru un pusti din scoala primara calitatea educatiei primite in special la scoala.

    Eu sunt de acord cu aceste elite. Sunt de acord cu investitia in educatie si cultura. Acest tip de invatamant suprins de ProTV ar trebui sa fie etalonul, desigur exceptand pretul care este singurul lucru alarmant si in totala neconcordanta din acest reportaj.

    Mai degraba as accepta ca tiganii sa-si dea puradeii la asemenea gradinite, decat sa imprastie banii (din furaciuni) pe manelisti, masini luxoase si case cu turnulete.

    • Dollo 06/09/2010 at 20:21 #

      Pai tiganii de care zici nu constientizeaza nevoia de educatie, de vreme ce au putut sa faca banii aia multi si fara ea, scoala… Prin urmare ar fu cumva o investitie fara sens in neamul lor.

  3. Dan Gheorghe 07/09/2010 at 17:12 #

    cel mai simplu raspuns e ca acesti copii se pregatesc sa emigreze. aici, in romania, doar invata. iar pe urma, cand vor fi mari, pleaca. e clar. mai ales ca vor fi buni vorbitori ai limbii engleze. si nu numai. plus de asta, au spatele asigurat – parinti cu bani care pot sa-si sustina mai departe odraslele, pana isi vor face un rost prin america sau in alte parti. poate ca un lucru bun din toata povestea asta e ca statul roman nu mai investeste in educatia acestor copii. investesc doar parintii lor. copiii invata la o scoala privata, aici, in romania. asa ca parintii isi vor asuma intreaga responsabilitate pentru investitia lor – daca a meritat sau nu. vor vedea peste ani, daca acesti copii vor face o cariera. daca a meritat sa bagi zeci de mii de euro in educatia lor de acum.

Lasă un comentariu

Oldies but goldies

Vinales, seva eco-bio a Cubei

vinales20

Dar ce căutași, maică, taman în Cuba? l-am întrebat noi pe albanez. Și el nu pricepea ce-l întrebăm, dar râdea la noi. Noroc că nevastă-sa mai scăpa câteva cuvinte englezești și până la urmă ne-a arătat stâlpii casei, a bătut cu mâna în ei și am priceput că albanil nu era albanez, ci zidar.

Cum le iertăm greşiţilor noştri

Roland Jahn, intre dosarele Stasi

Şeful arhivelor Stasi din Berlin a aflat, când şi-a văzut dosarul, că avocatul care-l apăra era informatorul securităţii. Acum le predă lecţii de organizare şi de iertare trimişilor din ţările arabe care s-au trezit că au eliberat arhivele şi nu ştiu cum să le mânuiască

Fatalismul mioritic se tratează cu drujba

diana

Vă mai amintiți că în Drumul Taberei începuse construcția unei noi linii de metrou? Asta e povestea oamenilor care i-au împins liniile și peroanele mai pe mijlocul bulevardului, ca să nu le afecteze pomii.

De ce picură în Casa Poporului

casa poporului senat

Un accident umed a fost descoperit ieri, pe Facebook, în Parlament. Pentru că am apucat s-o cunosc pe mama Casei Poporului înainte să moară, vă invit să citiți un text din care veți afla și voi cum e când se sparge o țeavă în Palat, cum intră zăpada în birouri iarna, de ce unii zic că ar fi nevoie de termopane noi, câtă apă, curent și nervi consumă Casa Poporului ca să fie ceea ce este: locul în care cei mai iubiți fii ai poporului muncesc zi de zi pentru propășirea noastră, a tutulor.

Nu s-a furat, așa s-a votat. Și numărat

voturi2

Cum am fost observator la numărătoarea voturilor într-o secție de votare din București și mi-am revenit din iluziile cetățenești pe care le aveam.

De ce nu-i prieşte Mioriţei iarba din UE

turma-alergand

Oieritul românesc supravieţuieşte cu greu, între subvenţia europeană care vine târziu, dezinteresul tineretului pentru meseria de cioban, şi supremaţia supermarketurilor care ne bagă pe gât brânză de import.