Cum se schimba reputatia

Ciutacu zice ca 70% dintre cititorii blogului lui il identifica pe Vantu cu SPA-ul lui Geoana. Unde au disparut aia care-l identifica cu banii furati din FNI?

Nu stiu ce va vine voua in minte cand auziti de Vantu, dar eu una inca il asociez cu tzeapa FNI. Nu ma numar printre pagubiti, dar asa a ramas la mine in cartoteca. Aseara, la emisiunea lui Victor Ciutacu de la Antena 3, am apucat si eu sa vad ultimele minute din faimosul interviu acordat de Vantu, si am fost uimita sa constat ca in mentalul colectiv Vantu nu mai e asociat cu pagubirea catorva sute de mii (sau milioane cati or fi fost) de fraieri care credeau ca daca dormi linistit, te imbogateste FNI. Ci cu ala care l-a facut pe fraierul de Geoana sa dea presedintia Romaniei pe o sedinta de SPA.

N-am vazut, deci, tot interviul, nu pot sa zic ca mi-am facut o parere corecta. Bazandu-ma doar pe ultimele minute, as zice ca a semanat cu un blat intre Ciutacu si Vantu. Ciutacu era coplesit de onoarea ce i se face, Vantu multumit de intrebarile aranjate. Nu stiu de ce, dar sunt aproape sigura ca nu a semanat deloc cu interviul luat de Tapalaga acum un an pentru Hotnews.

Trecand peste asta, m-a frapat aceasta schimbare de reputatie a lui Vantu. Ciutacu ii spune ca inainte cu doua zile de interviu si-a intrebat cititorii de pe blog ce intrebari i-ar pune lui Vantu. Si cica peste 70% dintre cititori (!) l-ar fi intrebat daca isi asuma rolul aluia care l-a facut pe Geoana sa piarda alegerile, invitandu-l la o sedinta de relaxare in noaptea dinaintea confruntarii finale. Vantu a dat acelasi raspuns pe care nici macar Geoana nu-l crede, cum ca ei sunt asa de buni prieteni si se simt asa de bine impreuna, ei fiind doi barbati extrem de carismatici si de haiosi, dar numai in intimitate – ca la TV se emotioneaza amandoi. Si ca Geoana de fapt ar fi pierdut pentru ca s-a rusinat sa recunoasca evidenta asta in fata lui Basescu. Nici Ciutacu n-a insistat pe alt raspuns. Dar eu ma intreb: oare chiar sa fi uitat lumea de FNI? Adica cum sa-l intrebi pe Vantu – presupunand ca ai dreptul la un singur glont – ce ulei a folosit ca sa-l maseze pe Geoana, cand intrebarea fireasca, oricand in preajma lui Vantu, ar fi: ce ai facut, ma, cu banii fraierilor?! Cel putin atata vreme cat justitia din tara asta nu a fost capabila sa afle raspunsul oficial.

A, si o dovada ca nu castigi nimic daca faci blat cu Vantu. Ciutacu il intreaba la un moment dat, plin de compasiune: „ce va face cainele, domnule Vantu?”.

Wtf?!

Vantu a marsat, fireste, si aproape a varsta o lacrima imaginara povestind cum si-a jurat el in barba razbunare cand, la puscarie fiind, a vazut la tv labuta bandajata a catelului lui. Si cum e el iubtor de caini, cum are 17 maidanezi si agresiunile asupra cateilor ii par cel mai rau lucru cu putinta… Bai, nene, Maica Tereza n-a fost mai miloasa ca pelticul asta de Vantu! Apoi l-a asigurat pe Ciutacu, zambind enigmatic, ca va avea ocazia sa-l vada pe catelul refacut, atunci cand va iesi de la interviu, prin aceeasi curte prin care au navalit barbarii de anchetatori care au ranit catelul…

E, si ca sa-i dea ocazia lui Vantu sa-i intoarca cumva complimentele, Ciutacu il intreaba la final pe Vantu de ce a acceptat sa vina taman la el in emisiune ca sa dea unicul interviu de dupa eliberare. Si Vantu ce credeti ca a zis? „Pentru ca e vineri seara si nu riscam sa fac concurenta propriului meu post tv!”. Na, Ciutacule, vezi pe cine ai periat degeaba cateva ore de emisiune? Nici macar un compliment, acolo, n-a fost in stare sa-ti faca si el. Rusine, domnule Vantu! 😉

Etichete: , ,

6 comentarii la “Cum se schimba reputatia” Subscribe

  1. Unu'a'lu&# 16/10/2010 at 23:44 #

    Banii de la FNI s-au impartit intre cei care s-au bagat in FNI. Numai ca unii si-au luat o parte mare iar altii …

    Fenomenul FNI venea dupa o succesiune de fenomene similare: Caritas, Gerald, SAFI etc. Intr-unul din astea m-am intepat (usor) si eu. Asa imi trebuie. Daca as fi citit inainte despre schemele de tip Ponzi poate ca nu m-as fi intepat. Am fost prost si mi-am luat-o.

    FNI, ca si celelelate, nu a facut decat sa speculeze una din cele doua mari slabiciuni umane: lacomia si frica.

    Diferenta intre FNI si celelalte a constat in faptul ca in FNI s-au implicat si niste banci de stat ceea ce a creat impresia unei afaceri sigure.

    Si-ar mai fi o diferenta. La FNI s-au intepat multi, foarte multi politai, procurori si alti mahari. De altfel, de Stoica (parca asa il chema) de la Caritas nu mai vorbeste nimeni in timp ce pe Vantu …nu-l uita astia.

    Asa ca nu i-as plange pe pagubitii de la FNI. S-au lacomit? Au vrut bani nemunciti?

    Inseamna ca erau ori hoti, ori prosti!

    • Dollo 17/10/2010 at 11:29 #

      Categoric, iti impartasesc parerea despre „investitorii” de la FNI. Ce spuneam era faptul ca – dupa parerea mea – in Romania se uita prea usor sau prea repede multe lucruri care ar trebui sa ramana in memoria colectiva ca fiind mai grave, si sunt inlocuite de bagatele de can-can. Si asta le permite unor personaje dubioase sa apara in piata publica pe cai albi, cand ei ar trebui sa stea la cutie – fie inchisi, fie retrasi din proprie initiativa. Despre Stoica nu se mai aude nimic fie pentru ca are mai mult bun simt, fie pentru ca spre deosebire de Vantu nu si-a tras atatia bani din afacere pe cat s-a speculat.

  2. Unu'a'lu&# 19/10/2010 at 00:21 #

    Personajele, dubioase sau nu, sunt "personaje" pentru ca au TUPEU. Nu cred ca au probleme legate de culoarea cailor.

    De altfel, nici nu cred ca poti avea un anumit gen de succes decat daca ai tupeu.

    Oamenii cu adevarat valorosi sunt, parca, mai sfiosi, mai sovaielnici. Nu prea se amesteca in troaca porcilor.

    … Sau, cum spunea Bertrand Russell, "the trouble with the world is that the stupids are cocksure and the intelligents are full of doubts".

    • Dollo 19/10/2010 at 01:15 #

      As zice ca e mai bine „full of doubts” decat „full of shit” 😉

  3. Dumnezero 20/10/2010 at 02:27 #

    Pe mine asta ma deranjeaza:

    http://www.tv-net.ro/Stiri-Sorin-Ovidiu-Vintu-la-

    Vantu:

    FNI a fost detinut pana in 2000 de statul roman, s-a speculat greseala; FNI a fost al statului prin CEC si Banca Agricola

    • Dollo 20/10/2010 at 13:05 #

      Pai da, el n-a negat niciodata ca e un speculator. Problema vine de la ceilalti, care i-au inventat diverse alte „calitati” si asta i-a permis sa ajunga unde a ajuns.

Lasă un comentariu

Oldies but goldies

„Căpșunarii” care construiesc metroul din Drumul Taberei

Faur, Gheorghe și Vișovan în fața scutului cu care vor săpa tunelul de metrou

Au plecat de 10-20 de ani din țară, s-au specializat în săpat tuneluri în Spania sau Italia, și acum vin ca specialiști „străini”. Vestea proastă e că vor să plece înapoi. Sunt dezamăgiți că România nu a ajuns Europa din urmă cât timp ei au fost plecați.

Cât valorează un om? Dar după moarte?

sidonia cu geo bogza si miron

Cum am descoperit-o pe Sidonia Drăgușanu – scriitoare, ziarist freelancer în timpul războiului, activistă feministă, sfătuitoarea doamnelor, prietena domnilor – deși o uitase toată lumea, inclusiv Uniunea Scriitorilor

Nu există o legătură între creșterea avuției bisericii și calitatea vieții enoriașilor

oti

Interviu cu fondatorul Asociației Secular Umaniste din România, Atila Nyerges, despre religie, credință, știință și imoralitatea legăturii dintre biserică și politicieni, pe la spatele poporului prezumat credincios.

Skopje, Macedonia: sărăcie și statui pe datorie

Prometeu, turiștii și clădirea parlamentului în plan secund

Premierul macedonean ia credite externe ca să clădească identitatea națională cu statui și clădiri impozante, în timp ce țara are 30% șomeri, iar oamenii emigrează ca să trăiască mai bine.

Cu cât ne-a botezat Samsung Biblioteca Națională

Biblioteca Națională Samsung

Statul român plătește un credit de 104 milioane de euro pentru clădirea Bibliotecii Naționale, iar firma Samsung și-a pus numele pe ea, cu câteva televizoare în valoare de 300.000 de euro. O afacere marca Ministerul Culturii și Patrimoniului Național.

Sanssouci, casa de la țară a unui rege cool

pajiste

La 1740 oricine putea să intre pe domeniul lui Frederick cel mare al Prusiei, cu condiția să fi fost îmbrăcat corespunzător. Azi intrarea costă 19 euro și îți dezvăluie un colț de rai și o poveste frumoasă.