H&M face ordine in Unirea

Adamescu isi da afara vechii clienti ca sa-i faca loc cu etaj viitorului H&M. Printre chiriasii suparati e si sucursala Raiffeisen Unirea

Nici n-a pus inca piciorul in Romania, ca unii patroni de mall-uri din Bucuresti deja isi matura clientii mai vechi ca sa-i faca loc celebrului H&M din Suedia. Unul dintre emotionatii pe aceasta tema pare a fi domnul Adamescu, patronul Unirea Shopping Center, care si-a anuntat brusc, in septembrie, clientii de la parter si etaj din aripa Splai, ca trebuie sa elibereze locul pana in noiembrie cel tarziu. Asta le-a cam stricat planurile pana si bancilor, care s-au dovedit pana acum niste clienti de baza pentru detinatorii de spatii comerciale.

Printre pagubitii in aceasta „afacere” se afla si Raiffeisen, care are ditamai sucursala la parterul Unirea, si pe care se chinuie rapid s-o mute mai sus, langa Cocor, desi ar vrea sa pastreze si aici, in buricul targului, macar asa o farama de reprezentare. Deocamdata oamenii Raiffeisen-ului negociaza cu oamenii Adamescu-lui, dar nu se stie ce va iesi, pentru ca H&M doreste sa ocupe cel putin parterul si etajul 1, ca sa aiba magazin cu scara interioara, cum i-a obisnuit pe cumparatorii de tzoale prin toata lumea.

Dupa cum anunta presa de bussines in vara asta, H&M vrea sa deschida vreo cinci magazine in Romania in 2011, si a inceput deja sa recruteze oameni pentru ele. Exista si un site in limba romana pe care poti afla ce calitati trebuie sa ai ca sa fii vanzator la celebrul magazin, de care pare ca sunt indragostite toate femeile din middle class-urile lumii.

De la anul, asadar, batranul Unirea va arata ca un sandwich intre Bershka si Zara pe partea stanga (aripa Calarasi) si H&M pe dreapta (aripa Splai). Ma ingrijoreaza profund soarta vanzatorilor ambulanti de sosete si alte articole de imbracaminte  – „trei la zece mii, baieti!” – care si acum vand totul la legatura, de pe brat, in colt la McDonalds si in fata la Bershka. Ce fason o sa mai aiba ei de la anul sa-si mai vanda in fata Unirii flausatele?

Tags: , , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply

Oldies but goldies

Nu sunt dezamăgit de România, pentru că nu m-am lăsat amăgit

Camil Petrescu fiul

Camil Petrescu fiul, despre cum se vede România de peste ocean și din mijlocul Bucureștiului. De ce a plecat acum 43 de ani, de ce s-a întors azi și de ce ar mai pleca o dată, dacă ar avea iar 22 de ani. Despre salamul cu soia de New York.

De ce țin oamenii cu PSD

flyere

Deoarece în multe județe e cel mai mare angajator. Pe banii noștri, baronii PSD patronează instituții de stat supradimensionate cu angajați fictivi care muncesc în realitate pentru partid. Înțelegeți de ce se oftică Dragnea că el e singurul fraier judecat pentru o astfel de faptă pe care o practică cu succes toți colegii lui în continuare?

Jadranska magistrala

drum4

Este motivul care ar trebui să vă ducă în Croația, drumul cel mai frumos spre o destinație care nu face decât să confirme preludiul ăsta auto, suspendat între munte și mare.

De ce a fost mai bine în iarna lui 54

București în iarna din 1954

Pe vremea aia oamenii știau să-și facă provizii pentru iarnă, să se scoată singuri din rahatul alb și reușeau să îndeplinească și planul în uzină. Acum avem televiziuni de știri al căror unic rol educativ e ăla de a perpetua mentalitatea asistată a cetățeanului care în curând va aștepta să fie șters și la cur de către autoritățile incompetente.

Suntem mai proști decât ne credem, dar ne și cam place

ignoranta

Oamenii sunt mai puțin înclinați să caute informații după ce află că se înșală, deoarece le place să se simtă bine, nu incompetenți. În plus, când li se confirmă părerile, chiar false, creierul lor secretă dopamină și se simt ca atunci când fac sex sau mănâncă ciocolată.

Ziua presei: Cum pui pe butuci o publicație

free press

Îi interzici secțiunea cea mai profitabilă, sub pretextul săvârșirii unei infracțiuni, apoi tărăgănezi ancheta penală și procesul până când concurența îi ia locul. La final nici nu mai contează verdictul judecătorului. Se întâmplă în România.