H&M face ordine in Unirea

Adamescu isi da afara vechii clienti ca sa-i faca loc cu etaj viitorului H&M. Printre chiriasii suparati e si sucursala Raiffeisen Unirea

Nici n-a pus inca piciorul in Romania, ca unii patroni de mall-uri din Bucuresti deja isi matura clientii mai vechi ca sa-i faca loc celebrului H&M din Suedia. Unul dintre emotionatii pe aceasta tema pare a fi domnul Adamescu, patronul Unirea Shopping Center, care si-a anuntat brusc, in septembrie, clientii de la parter si etaj din aripa Splai, ca trebuie sa elibereze locul pana in noiembrie cel tarziu. Asta le-a cam stricat planurile pana si bancilor, care s-au dovedit pana acum niste clienti de baza pentru detinatorii de spatii comerciale.

Printre pagubitii in aceasta „afacere” se afla si Raiffeisen, care are ditamai sucursala la parterul Unirea, si pe care se chinuie rapid s-o mute mai sus, langa Cocor, desi ar vrea sa pastreze si aici, in buricul targului, macar asa o farama de reprezentare. Deocamdata oamenii Raiffeisen-ului negociaza cu oamenii Adamescu-lui, dar nu se stie ce va iesi, pentru ca H&M doreste sa ocupe cel putin parterul si etajul 1, ca sa aiba magazin cu scara interioara, cum i-a obisnuit pe cumparatorii de tzoale prin toata lumea.

Dupa cum anunta presa de bussines in vara asta, H&M vrea sa deschida vreo cinci magazine in Romania in 2011, si a inceput deja sa recruteze oameni pentru ele. Exista si un site in limba romana pe care poti afla ce calitati trebuie sa ai ca sa fii vanzator la celebrul magazin, de care pare ca sunt indragostite toate femeile din middle class-urile lumii.

De la anul, asadar, batranul Unirea va arata ca un sandwich intre Bershka si Zara pe partea stanga (aripa Calarasi) si H&M pe dreapta (aripa Splai). Ma ingrijoreaza profund soarta vanzatorilor ambulanti de sosete si alte articole de imbracaminte  – „trei la zece mii, baieti!” – care si acum vand totul la legatura, de pe brat, in colt la McDonalds si in fata la Bershka. Ce fason o sa mai aiba ei de la anul sa-si mai vanda in fata Unirii flausatele?

Etichete: , , , , ,

No comments yet.

Lasă un comentariu

Oldies but goldies

Dacă-ți iubești copilul

adam si eva

Dacă s-ar face un referendum pentru introducerea în Constituție a dreptului de a fi tras de curent, probabil mi-ar fi greu s-o conving pe mama să nu meargă să voteze. Dar pentru ăsta din 6-7 octombrie nu a trebuit să-i explic că dragostea are forme atât de diverse, încât nu e treaba omului s-o înghesuie într-un tipar alb-negru

USR, mai bine nu se poate

candidati-scena

Am fost la congresul USR ca să-i cunosc mai bine pe oamenii pe care-i susțin. Am vrut să înțeleg de ce Nicușor Dan ține cu dinții și de progresiști și de conservatori, și cum s-a tranșat soarta partidului prin alegerea celor mai buni 21 de oameni care să-l conducă.

Bolivia: cocaleros, cholitas, sărăcie și frumusețe cât cuprinde

20180320_141433

Frunze de coca amare și politică dulce, socialistă. Bolivia și oamenii ei.

Megastructuri și mini-popoare

catedrala2

Cum ne privesc turiștii care ne vizitează Casa Poporului. Ce diferență e între uimirea lor și a noastră când le vizităm catedralele lor, vechi de secole. Și la ce ne ajută clădirile astea impunătoare pe noi, oamenii de rând.

Ziua 8 – Dumneata scrie ce trebuie, eu mă fac că nu văd… și semnez

Sursa foto: http://monstersketch.blogspot.com/2009_05_01_archive.html

Cea mai drăguță văduvă din blocul recenzat de mine, mă roagă să nu-i arăt ce am bifat la starea civilă, pentru că ea încă îl simte alături pe bărbatul ei mort de 35 de ani.

Casa Becali, fostă Groza, fostă Auschnit, fostă Manu

casa becali

“Intrați, bey, fotografiați ce vreți voi, vizitați tot, mi se rupe! O să văd eu ce-o să scrieți după aia, dacă sunteți cu sufletul curat… Intrați, faceți ce vreți, numa’ să nu furați!”. Așa ne-a primit Gigi Becali în curtea casei sale din Aleea Alexandru nr.1