H&M face ordine in Unirea

Adamescu isi da afara vechii clienti ca sa-i faca loc cu etaj viitorului H&M. Printre chiriasii suparati e si sucursala Raiffeisen Unirea

Nici n-a pus inca piciorul in Romania, ca unii patroni de mall-uri din Bucuresti deja isi matura clientii mai vechi ca sa-i faca loc celebrului H&M din Suedia. Unul dintre emotionatii pe aceasta tema pare a fi domnul Adamescu, patronul Unirea Shopping Center, care si-a anuntat brusc, in septembrie, clientii de la parter si etaj din aripa Splai, ca trebuie sa elibereze locul pana in noiembrie cel tarziu. Asta le-a cam stricat planurile pana si bancilor, care s-au dovedit pana acum niste clienti de baza pentru detinatorii de spatii comerciale.

Printre pagubitii in aceasta „afacere” se afla si Raiffeisen, care are ditamai sucursala la parterul Unirea, si pe care se chinuie rapid s-o mute mai sus, langa Cocor, desi ar vrea sa pastreze si aici, in buricul targului, macar asa o farama de reprezentare. Deocamdata oamenii Raiffeisen-ului negociaza cu oamenii Adamescu-lui, dar nu se stie ce va iesi, pentru ca H&M doreste sa ocupe cel putin parterul si etajul 1, ca sa aiba magazin cu scara interioara, cum i-a obisnuit pe cumparatorii de tzoale prin toata lumea.

Dupa cum anunta presa de bussines in vara asta, H&M vrea sa deschida vreo cinci magazine in Romania in 2011, si a inceput deja sa recruteze oameni pentru ele. Exista si un site in limba romana pe care poti afla ce calitati trebuie sa ai ca sa fii vanzator la celebrul magazin, de care pare ca sunt indragostite toate femeile din middle class-urile lumii.

De la anul, asadar, batranul Unirea va arata ca un sandwich intre Bershka si Zara pe partea stanga (aripa Calarasi) si H&M pe dreapta (aripa Splai). Ma ingrijoreaza profund soarta vanzatorilor ambulanti de sosete si alte articole de imbracaminte  – „trei la zece mii, baieti!” – care si acum vand totul la legatura, de pe brat, in colt la McDonalds si in fata la Bershka. Ce fason o sa mai aiba ei de la anul sa-si mai vanda in fata Unirii flausatele?

Etichete: , , , , ,

No comments yet.

Lasă un comentariu

Oldies but goldies

Mama mi-a zis să nu mă duc, dar eu nu și nu…

parapanta3

Cu parapanta e ca și cu un bărbat, prima dată nu e bine, dar ceva te face să mai vrei măcar o dată 😉

„Căpșunarii” care construiesc metroul din Drumul Taberei

Faur, Gheorghe și Vișovan în fața scutului cu care vor săpa tunelul de metrou

Au plecat de 10-20 de ani din țară, s-au specializat în săpat tuneluri în Spania sau Italia, și acum vin ca specialiști „străini”. Vestea proastă e că vor să plece înapoi. Sunt dezamăgiți că România nu a ajuns Europa din urmă cât timp ei au fost plecați.

Pentru Dan. Și pentru toți cei care au murit „ca fraierii” la Revoluție

O bunică de pe strada care-i poartă numele lui Dan

Azi e doar un nume de stradă în Berceni. Pe ea locuiesc oameni. Probabil unii dintre ei s-au enervat acum câțiva ani când au fost nevoiți să-și schimbe buletinele pentru că primăria le schimbase numele străzii.

Cum se aproba un film pe vremea lui Ceaușescu

gabriela petre

Povestește Mihai Constantinescu, regizor care și-a început cariera cu niște pușcărie pentru delict de opinie, a stat pe bară zece ani după asta, fiindu-i interzis să lucreze în branșă, apoi a făcut un balet ideologic ca să nu-i fie rușine azi cu filmele semnate în vremea aia

Maidanezul antrenat să fie Saint Bernard

Codruț și nepotul lui, Vasile

Codruț a fost cules de pe străzile din Craiova, în 2004, și a devenit azi unicul maidanez cu atestat de câine de căutare și salvare din dărâmături. O performanță la care ajung maximum 10% din câinii de rasă la nivel internațional.

Când un gard pe mijlocul drumului e cel mai smart lucru din oraș

bucuresti

Gabriela Firea are mai multe atuuri decât au avut predecesorii ei: un buget mare, un consiliu obedient, guvernul de aceeași culoare politică și marele talent de a vorbi ca la televizor. Este un mister de ce nu reușește mai mult decât niște paranghelii jenante.