Make a joi sau Ceausescu

Azi, filme gratis sau aproape: Autobiografia lui Ceausescu, la Sala palatului, si un film asiatic la Make a point

Azi se dau filme. Moka. Sau aproape. La 18.00, la Sala Palatului, revine Ceausescu cu autobiografia lui – un film facut de Andrei Ujica, din niste inregistrari cu dictatorul pe care nu le-ati mai vazut, voi astia de mai tineti minte dinainte de marea democratizare. Intrarea e gratis pentru elevi si studenti, ca sa mai aiba o data ocazia sa li se para cool comunismul.

Iar la Make a point e, de la 20.00, filmul gratis de joia. Asta seara va invita sa plutiti prin doua timpuri alaturi de un film asiatic foarte personal, facut de un visator de care pana acum cateva luni nu prea auzise nimeni. Un film cuminte si poetic dar controversat, spitalicesc, dar cald. Pentru cine n-a ajuns niciodata pe acolo, Make a point e la Postavaria Romana, Sos. Morarilor nr. 1.

Sa nu ziceti ca nu v-am spus!

Tags: ,

No comments yet.

Leave a Reply

Oldies but goldies

Viața și moartea într-un sat românesc. În 2012

Ale lor mâini bătrâne

Despre mutarea clasei muncitoare de la oraș la sat, înmormântarea organizată de firma de pompe funebre a preotului, despre UE care ne obligă să nu mai ținem mortul în casă, dar noi vrem să facem economie. Și despre politicieni.

Suni la 112 și te sună înapoi niște ciocli

morturary

O întrebare pentru domnul Raed Arafat: ce comision primesc operatoarele de la 112 ca să le furnizeze firmelor de pompe funebre numerele de telefon ale rudelor celor decedați?

De ce nu s-a surpat Bucureștiul când „ne-a făcut Ceaușescu” metroul

metrou5

Pentru că pe vremea aia s-au folosit mulți mineri cu târnăcoape, care au săpat cu grijă tuneluri, pentru că specialiștii de atunci și-au făcut doctoratele pe bune la metrou, nu plagiindu-i pe alții, și chiar și atunci au existat tasări de teren.

Vinales, seva eco-bio a Cubei

vinales20

Dar ce căutași, maică, taman în Cuba? l-am întrebat noi pe albanez. Și el nu pricepea ce-l întrebăm, dar râdea la noi. Noroc că nevastă-sa mai scăpa câteva cuvinte englezești și până la urmă ne-a arătat stâlpii casei, a bătut cu mâna în ei și am priceput că albanil nu era albanez, ci zidar.

Când Manhattanu era un soi de Ferentari…

Martha-Cooper-Kids

… iar Martha Cooper, prima femeie fotograf de la New York Post. Azi e septuagenară, dar se aleargă cu poliția și grafferii prin Brazilia ca la tinerețe. Și vine la București în 13-15 octombrie la Make a Point

Autorizația de construcție – când primăria e mai parolistă decât arhitectul (II)

unelte

În țara lui „așa se face”: dom profesor îți face o onoare cu forța, iar producătorul îți zice, voalat, că proiectantul tău e praf; Și se întâmplă că ne dispare din proiect și al treilea structurist