Probleme cu Dorel

In cat timp reuseste un muncitor sa urce pe bloc o duna de nisip, incarcand-o in saci

Se da o gramada de nisip la sase oameni care trebuie sa o urce pe un bloc. Vremea e rece si umeda, ameninta ca vine o toamna iernoasa, iar oamenii vor decoperta terasa blocului, ca s-o refaca. Cu nisip si alte materiale (izolatoare). Azi au descarcat gramada de nisip in spatele blocului. Un Dorel a inceput sa umple saci cu nisip, pe care ii leaga cate trei cu un cablu atarnat dintr-un scripete montat sus pe bloc. Ceilalti cinci muncitori stau pe bloc, si asteapta sa vina sacii la ei. Drumul sacilor de la parter pe terasa dureaza cam 5 minute in medie.

Intrebare: in cat timp va reusi Dorel sa incarce toata gramada de nisip in saci si s-o urce pe bloc? Dat fiind ca el e singur jos, ceilalti cinci tremura de frig pe bloc si se mai incalzesc strigand la el sa fie atent si sa se dea la o parte de sub saci (ca se poate rupe oricand cablul).

Indiciu: Pe la 17.30, incheierea programului de lucru a fost data de doi politisti care au venit la fata locului, s-au uitat la Dorel, el le-a facut semn sa se uite in sus, s-au uitat in sus, au vazut muncitorii de pe bloc, au gesticulat si au plecat. Gramada cu nisip e aproape la fel de mare.

Etichete: ,

No comments yet.

Lasă un comentariu

Oldies but goldies

Ce ar fi de văzut/făcut în Portugalia

Porto, râul Douro și un pod făcut de Eiffel

Vizitat Lisabona, Porto, Estoril, Sintra, Coimbra, Fatima, Obidos&co; lăfăit pe plajele din Algarve, mâncat fructe de mare sau ce vă poftește apetitul, băut vin verde, ascultat Fado live, simtit bine pe bani putini

„Bună, ce faci?!” – varianta nipono-americană cu happy end

gene-hitaki

Epstein și Kobayashi – Ce șanse erau ca un evreu și o japoneză, el economist, ea pictoriță, ambii trecuți de 60 de ani, să se întâlnească și să se iubească, în ditamai New York-ul?

„Căpșunarii” care construiesc metroul din Drumul Taberei

Faur, Gheorghe și Vișovan în fața scutului cu care vor săpa tunelul de metrou

Au plecat de 10-20 de ani din țară, s-au specializat în săpat tuneluri în Spania sau Italia, și acum vin ca specialiști „străini”. Vestea proastă e că vor să plece înapoi. Sunt dezamăgiți că România nu a ajuns Europa din urmă cât timp ei au fost plecați.

Stăm prost cu nervii

sacrificat

O jumătate de oră într-un autobuz Mercedes, în cel mai bogat oraș al țării.

Când și de ce s-au dat ultimele amnistii în Europa

oug_gratiere-curcan

De la Ceaușescu, în 1988, care voia să fie iubit, la Vaclav Klaus, în 2013, care a vrut să scape niște corupți, Europa a trecut prin mai multe aministii și grațieri colective. Președinții care le-au dat nu s-au bucurat, însă, de simpatia populară.

Cât ne-a costat înflorirea sectorului 3, în campania electorală 2016

begonia1

Primarul Negoiță a cumpărat gazon la preț dublu față de piață, apoi l-a tăiat și aruncat ca să planteze în loc begonii. Cât au costat ele și de ce primarul refuză să spună?