Transilvania mea, la Bucuresti

Daca v-au placut reportajele din Transilvania de asta primavara, veniti si la expozitia de fotografii facute chiar de copiii din satele sasesti

Va amintiti seria de reportaje din Transilvania, de asta primavara? O gasiti aici pe toata. Daca v-a placut atunci – sau va place acum cand o cititi – aveti ocazia inca o data s-o admirati, in poze facute asta vara de copiii din satele Moşna (SB), Axente Sever (SB), Saschiz (MS), Cincu (BV), Biertan (SB), Cîrţa (SB), Chirpăr (SB), Hosman (SB). Expozitia va asteapta de maine (marti) seara, de la ora 19.00, pana pe 15 noiembrie.

Teoretic e pentru bucuresteni, dat fiind ca e gazduita de Sala de lectura a Ceainariei Teatrului Act (Calea Victoriei 126, etaj 2), dar daca sunteti curiosi si aveti drum prin Capitala in perioada amintita, nu ezitati sa aruncati un ochi. O sa descoperiti peisaje fabuloase, si niste oameni frumosi, toate pozate de „incepatori”, copii ghidati intr-ale fotografiei de catre Zoltán Simonffy şi Mihai Dragomir.

Proiectul se numeste „Itinerariul cultural al bisericilor fortificate din Transilvania”, si este organizat şi susţinut de Asociaţia Mioritics şi Institutul European pentru Itinerare Culturale.

Dupa ce o sa vedeti pozele astea, sigur-sigur o sa vreti sa vizitati locurile la vara.

Etichete: , ,

No comments yet.

Lasă un comentariu

Oldies but goldies

Casa Becali, fostă Groza, fostă Auschnit, fostă Manu

Palatul lui Becali din București

“Intrați, bey, fotografiați ce vreți voi, vizitați tot, mi se rupe! O să văd eu ce-o să scrieți după aia, dacă sunteți cu sufletul curat… Intrați, faceți ce vreți, numa’ să nu furați!”. Așa ne-a primit Gigi Becali în curtea casei sale din Aleea Alexandru nr.1

Nu s-a furat, așa s-a votat. Și numărat

voturi2

Cum am fost observator la numărătoarea voturilor într-o secție de votare din București și mi-am revenit din iluziile cetățenești pe care le aveam.

Zen and the Art of Marcela Maintenance*

marcela

Calitatea service-urilor din București: prețuri europene, servicii făcute românește, pentru că „așa facem noi și n-am avut niciodată probleme”. Avatarurile unui șofer care se încăpățânează să citească manualul mașinii.

Ziua 7: Facerea de bine e ca recensământul fără CNP

Cuvantul recenzorului de la blocul meu

Azi am recenzat prin telefon o persoană care se afla la coadă la moaștele sfântului x. CNP-ul încă era facultativ.

Dacă Traian ar fi vrut să cucerească Dacia în 2013…

turnulete

… l-ar fi oprit jandarmii să urce la cetatea Sarmizegetusa Regia, pe motiv că e închisă între decembrie și februarie, și astfel geneza poporului român ar fi așteptat primăvara

Când și de ce s-au dat ultimele amnistii în Europa

oug_gratiere-curcan

De la Ceaușescu, în 1988, care voia să fie iubit, la Vaclav Klaus, în 2013, care a vrut să scape niște corupți, Europa a trecut prin mai multe aministii și grațieri colective. Președinții care le-au dat nu s-au bucurat, însă, de simpatia populară.