Transilvania mea, la Bucuresti

Daca v-au placut reportajele din Transilvania de asta primavara, veniti si la expozitia de fotografii facute chiar de copiii din satele sasesti

Va amintiti seria de reportaje din Transilvania, de asta primavara? O gasiti aici pe toata. Daca v-a placut atunci – sau va place acum cand o cititi – aveti ocazia inca o data s-o admirati, in poze facute asta vara de copiii din satele Moşna (SB), Axente Sever (SB), Saschiz (MS), Cincu (BV), Biertan (SB), Cîrţa (SB), Chirpăr (SB), Hosman (SB). Expozitia va asteapta de maine (marti) seara, de la ora 19.00, pana pe 15 noiembrie.

Teoretic e pentru bucuresteni, dat fiind ca e gazduita de Sala de lectura a Ceainariei Teatrului Act (Calea Victoriei 126, etaj 2), dar daca sunteti curiosi si aveti drum prin Capitala in perioada amintita, nu ezitati sa aruncati un ochi. O sa descoperiti peisaje fabuloase, si niste oameni frumosi, toate pozate de „incepatori”, copii ghidati intr-ale fotografiei de catre Zoltán Simonffy şi Mihai Dragomir.

Proiectul se numeste „Itinerariul cultural al bisericilor fortificate din Transilvania”, si este organizat şi susţinut de Asociaţia Mioritics şi Institutul European pentru Itinerare Culturale.

Dupa ce o sa vedeti pozele astea, sigur-sigur o sa vreti sa vizitati locurile la vara.

Tags: , ,

No comments yet.

Leave a Reply

Oldies but goldies

Viața și moartea într-un sat românesc. În 2012

Ale lor mâini bătrâne

Despre mutarea clasei muncitoare de la oraș la sat, înmormântarea organizată de firma de pompe funebre a preotului, despre UE care ne obligă să nu mai ținem mortul în casă, dar noi vrem să facem economie. Și despre politicieni.

Pedeapsa norvegiană, cum s-a ajuns la ajutor și n-au rămas la răzbunare

opera2

Zicătoare norvegiană: cu ce fel de fost deținut ai vrea să te întâlnești seara, pe o alee pustie? Aplicată în România, zicătoarea ar suna așa: cu ce fel de ziarist sau politician ai vrea să ai de-a face într-o campanie electorală?

Învățăm greu, mimăm mult și uităm repede

iohannis

Săptămâna trecută, după 25 de ani de tergiversări, dosarul Revoluției s-a închis, fără să fie cineva pedepsit și fără să știm vinovații. Dar asta e deja istorie, acum ne arde incendiul din club, de data asta va fi altfel, acum au murit tineri nevinovați pentru profitul unora, nu pentru democrație și alte abureli.

Sanssouci, casa de la țară a unui rege cool

pajiste

La 1740 oricine putea să intre pe domeniul lui Frederick cel mare al Prusiei, cu condiția să fi fost îmbrăcat corespunzător. Azi intrarea costă 19 euro și îți dezvăluie un colț de rai și o poveste frumoasă.

Cum stăm cu moralitatea, noi ăștia educați în comunism

pionieri

Dacă e adevărat că predarea religiei în școli are rol de moralizare a maselor, atunci noi decrețeii, pionierii, șoimii patriei, de unde am învățat onoarea și moralitatea?

USR, mai bine nu se poate

candidati-scena

Am fost la congresul USR ca să-i cunosc mai bine pe oamenii pe care-i susțin. Am vrut să înțeleg de ce Nicușor Dan ține cu dinții și de progresiști și de conservatori, și cum s-a tranșat soarta partidului prin alegerea celor mai buni 21 de oameni care să-l conducă.