Cutarica is single! Like?

34% prefera sa rupa o relatie prin email. Alti 13% o fac schimbandu-si pe neasteptate starea civila pe facebook, iar 6% ii trimit consoartei anuntul pe twitter.

(Nu) mult inainte de etapa schimbarii chilotilor, trebuie bifata ruperea oficiala a relatiei. Si ce poate fi mai simplu in ziua de azi decat sa-ti schimbi pe facebook starea civila? „Cutarica is single” si cateva semne de mirare de la prieteni echivaleaza, daca nu cumva chiar bate, in putere si audienta, revoluta hotarare de divort. Frumos ar fi ca partenerul sa afle primul, inaintea prietenilor din lista. Dar dupa cum arata un sondaj publicat de Reuters, despartirea prin „soșăl midia”, castiga detasat teren in fata barbatescului divort „face-to-face”.

Primul posteaza el. Prietenele se grabesc sa-l consoleze. Like-uri, lick-uri, incurajari. Cateva ore mai tarziu anunta si ea. Prietenii par mai stupefiati. Unii isi permit o parere de cunoscatori – „era si timpul!” – altii incurajeaza nefondat -„las ca va trece!” -, unii sunt doar umiti si nu-si regasesc cuvintele  – „wtf?!”-  altii trec deja la partaj de bunuri – „cine a luat pisica?”.  Ea admite ca toata tevatura e un pic cocalareasca, dar daca el se scoate la mezat, precum cocotele, de ce sa nu-si anunte si ea lista de prieteni? Oricum, motanul ramane la ea, pentru ca el nu l-a iubit niciodata cu adevarat!

Daca vi se pare ca genul asta de relationare e contra naturii sau ca-i lipseste sarea si piperul unei despartiri sanatoase, inseamna ca va uitati prea mult la stirile de la ora 5. Chiar daca social media a prins neasteptat de bine in Romania, inca mai avem retineri jenate sa ne exhibam strairile intime p-acolo. Unii dintre noi.

Conform unui studiu, facut public anul asta de Reuters, 34% dintre englezi prefera sa rupa o relatie prin email, pentru ca nu au curajul infruntarii fata in fata. Alti 13% o fac schimbandu-si pe neasteptate starea civila pe facebook, iar 6% ii trimit consoartei anuntul pe twitter. Numai 2% au „curajul” unei despartiri prin sms. 38% prefera inca metoda „old fashion” de despartire fata in fata, iar 8% prin telefon. „Digital dumping”, cum e numita moda de catre autorii sondajului, va lua cat de curand locul metodei traditionale de despartire, crede Sean Wood, manager de marketing la DateTheUk, pentru care a fost facut sondajul. „E deseori mai usor, mai rapid si nu lasa loc la neintelegeri”, crede tipul citat de Reuters.

O fi, nu-l contrazic, chiar daca nu-i impartasesc entuziasmul.  Prea e englezeasca si rece metoda asta.  Oamenii astia pur si simplu au aruncat la cos frumoasele traditii ale paruielii, spartul de farfuri si a strigatelor de lupta conjugala: „sa-ti iei catrafusele si sa te duci dracu la ma-ta!” Sa nu simti tu nevoia unui repros, a unei injuraturi de dragul tineretii pierdute cu dobitocul sau a berilor cu baietii ratate din cauza matracucii? 🙂

Apoi, cum naiba ar mai fi sexul de impacare daca n-ar exista dramatismul despartirii reale, ha?

Etichete: , , ,

4 comentarii la “Cutarica is single! Like?” Subscribe

  1. GeorgeL 05/11/2010 at 22:54 #

    "Conform unui studiu, facut public anul asta de Reuters, 34% dintre englezi prefera sa rupa o relatie prin email, pentru ca nu au curajul infruntarii fata in fata" – e valabil si la romani. Romance am vrut sa zic. :d

    • Dollo 06/11/2010 at 13:27 #

      GeorgeL – esti patit? 🙂
      Ana – ai perfecta dreptate. Eram eu un pic ironica acolo, la partea cu dramatismul. Nu trebuie sa fie cu strigaturi, fireste, dar romanul are in gena teatralismul asta latin, de aici probabil stirile de la ora 5… Si cu lenjeria zici bine, doar ca in realitate se cam fasaie relatia cand isi aduce aminte femeia sa-si mai arate nurii si in alte culori. Ori il lasa rece pe mascul vederea altor carpe pe acelasi trup deja (prea) cunoscut.

  2. Ana 06/11/2010 at 01:36 #

    De ce trebuie neaparat sa existe dramatism in despartiri, chiar daca nu s-au produs pe net? 🙂 Eu sunt pentru "we are adults and we shall behave as such." Fara urlete, gheare, fara vorbe pe la spate, fara aruncat in strada hainele uitate la mine acasa. Ce-a fost, a fost. Just take it as a learning experience. Atunci cand o relatie se termina… de obicei si-au adus contributia ambele parti. Ar fi extrem de usor sa dau vina doar pe cealalta parte, sa nu incerc sa ma gandesc cum se vad oare lucrurile din perspectiva lui.

    Iar in ceea ce priveste lenjeria, de ce trebuie neaparat schimbata relatia intai? Poate acelasi barbat vrea sa mai vada si el o alta colectie 😀

  3. Dumnezero 06/11/2010 at 23:00 #

    Eu sunt din generatia "mai" veche… SMS. E un dezavantaj mare cand vrei sa transcri mii de ganduri pe o tastatura de telefon si un ecran mic si urat. Dar macar este o drama personala, intima (+- diverse structuri guvernamentale care monitorizeaza comunicatiile).

    Treaba cu facebook/twitter si altele imi pare de extrem de prost gust. Nici nu ma mira, tinand cont ca Facebook e construit de un tip bolnav mental (probabil Asperger's). Permite oricui sa se simta ca o vedeta de "scandal" (nu doar asta)… si practic ajungi sa nu-ti mai traiesti viata ta, ci sa fi un actor care joaca rolul propriului tau personaj.

    P.S. oricum nu ma intereseaza latura acestor tehnologii fiindca atrag prea multi oameni superficiali… pe care nici nu vreau sa-i cunosc.

Lasă un comentariu

Oldies but goldies

Consilierul Victor Stan: cum să mă adoptați, doamnă, dar ce, sunt câine?

victor ion stan

În proiectul „Nu aștepta supereroi, cere-ți orașul înapoi”, orice bucureștean poate să adopte un consilier general și să-l întrebe ce face el pentru oraș. Eu l-am adoptat pe Victor Stan, unul dintre veteranii consiliului, și așa a decurs prima mea discuție cu el.

Scrisoarea pe care n-a mai primit-o Eugen Ionescu

dosarul-profesorul

Povestea profesorului Ion Nițulescu – un „element dușmănos” față de orânduirea socialistă – și a delatorilor săi, dintre care numai securistul șef mai trăiește azi bine mersi, măncându-și pensia într-o vilă somptuoasă chiar în satul natal al victimei sale

Cu prejudecățile la Roma

Vaticanul după ploaie

Cum am cheltuit pensia pe o lună a mamei la o masă de fițe la Pierluigi în Roma

„Căpșunarii” care construiesc metroul din Drumul Taberei

Faur, Gheorghe și Vișovan în fața scutului cu care vor săpa tunelul de metrou

Au plecat de 10-20 de ani din țară, s-au specializat în săpat tuneluri în Spania sau Italia, și acum vin ca specialiști „străini”. Vestea proastă e că vor să plece înapoi. Sunt dezamăgiți că România nu a ajuns Europa din urmă cât timp ei au fost plecați.

Doctorul cu 2000 de pacienţi şi 350 de oi

doctorul

Medicul Emil Crişan a făcut medicina de drag, dar a moştenit şi dragostea de animale de la strămoşii săi, aşa că azi îşi împarte priceperea între oameni şi animale.

De unde ne informăm în epoca dezinformării

informare

Câteva metode de informare alternativă și de verificare a știrilor, pentru aceia debusolați și preocupați să nu se lase manipulați de presă.