De ce modele au nevoie copiii?

Pentru ca a indraznit sa-si ceara drepturile in relatia cu statul si cu Orange, invatatoarea Cristina Anghel a devenit brusc un pericol pentru educatia copiilor

Colegii de şcoală ai Cristianei Anghel critică şi ei atitudinea acesteia. „Dacă are o idee şi altul zice altceva, îi declară război. Nu e un model pentru elevi. Un copil, la această vârstă, vede în învăţător un părinte spiritual, se uită la el ca la un reper. Noi trebuie să dovedim un temperament domol, multă îngăduire, nu să dăm cu pumnul în masă”, a spus unul dintre colegii învăţătoarei.

Asta scrie in Adevarul, despre „Cealalta fata a grevistei foamei”. Reporterii s-au straduit sa dea o aparenta de obiectivitate articolului, dar au trantit mucii in fasole cu titlul. Deci copiii nostri nu trebuie sa aiba ca modele oameni bataiosi, care se lupta prin orice mijloace pentru drepturile lor. Copiii au nevoie, cica, de oameni „domoli” care sa nu dea cu pumnul in masa, sa accepte tot ce li se baga pe gat ca niste gaste proaste, pentru ca… asa da bine. „Între 10-14 ani se dobândeşte sentimentul identităţii proprii, este o perioadă foarte importantă pentru copii. Apare labilitatea emoţională şi lupta cu sentimentul identităţii. Un gest extrem al unui învăţător, pe care copiii îl percep ca fiind un gest «altfel», îi marchează şi chiar îi poate traumatiza. Depinde şi de copil” , a declarat Mihail Jianu, expert în psihologia copilului.

Nu stiu care o fi adevarata fata a Cristinei Anghel (daca o avea mai multe), si cat de reala a fost greva ei, dar n-o pot condamna ca si-a cerut drepturile, pentru ca are un proces cu Orange  (apropos, Moarte Orange!) si altul cu Inspectoratul scolar. Dimpotriva. Eu as pune-o pe femeia asta sa le predea copiilor ca e important sa lupti pentru ce crezi, nu sa te lasi calcat in picioare de frica sa nu-ti pierzi „buna reputatie” si locul in societate.

Deci, treaba vine acum asa: pentru ca invatatoarea si-a pierdut clasa la care urma sa predea, din cauza grevei, acum cand a renuntat si vrea sa se intoarca se gasesc multi sa deschida gurile. Ca de ce sa mai vina, mai bine murea dracu acolo, pentru cauza lor. Ca acuma locul ei e ocupat de una mai tanara si mai „domoala”, care se poarta mai frumos cu copiii. Nu spune nimeni cum se purta invatatoarea Anghel la clasa, cand preda, dar acum brusc a devenit un pericol pentru educatia copiilor. Parintii n-o mai vor, frate!

Eram tentata sa scriu ca nu-mi vine sa cred ce citesc in articolul din Adevarul. Dar imi dau seama ca asta e Romania. Daca iesi din rand ti se da in cap. Nu te doboara sistemul, iti dau la gioale colegii. Doamne fereste sa-ti treaca prin cap sa-ti ceri drepturile. Mai bine sa ne impreunam mainile si sa ne rugam, sa fim piosi, sa pupam niste moaste si sa asteptam sa fim mantuiti. Ca a noastra va fi imparatia cerurilor!

Nu pot decat s-o felicit pe invatatoarea grevista ca s-a lasat pagubasa si n-a preferat sa moara pentru o societate atat de lasa cum se dovedeste a fi chiar bransa din care provine. Iar pentru dascalii „domoli” n-am decat un mesaj: „Va meritati soarta, ma, blajinilor!”.

Tags: , , ,

9 Responses to “De ce modele au nevoie copiii?” Subscribe

  1. Dumnezero 11/11/2010 at 20:36 #

    "domoli", "miei", "credinciosi"

    Nu cumva sa ajunga copiii ca in Franta, unde ies pe strazi la proteste chiar pe langa adulti…

    • Dollo 11/11/2010 at 21:50 #

      Painea lui Dumnezeu, cu alte cuvinte 🙂

  2. Daniel 11/11/2010 at 22:34 #

    Ar fi tare cucoana sa intre , nu stiu cum, in partidul de la putere, si de acolo in parlament si apoi sa fie partasa la scaderea salariilor si alte mizerii pt jegosii aia de colegi care acum o trateaza in halul asta……..scarbe nenorocite……

    • Dollo 11/11/2010 at 23:50 #

      Hm, deja ar fi mult prea compromisa asa. Oricum si acum o suspecteaza multi de cabotinism, nu e nevoie sa mai intre si in politica:)

      • beatrix 04/02/2013 at 20:57 #

        iata ca a intrat..
        e doamna senator..
        ce mai zici?

  3. mai nimeni 12/11/2010 at 14:45 #

    Ce-i de făcut? Intrebarea asta a avut mai tot timpul, ca raspuns, la mine, educatie. Acum realizez ca nici macar asta nu se poate. Si nu din lipsa de dascali ci pentru ca parintii prefera varianta de copil-oaie. Parintii pupa icoane si-si vor copiii aidoma.

    • Dollo 14/11/2010 at 12:42 #

      Nu stiu daca toti parintii prefera varianta asta, dar cred ca nu au sanse sa le ofere altceva copiilor, in actualul sistem.

Trackbacks/Pingbacks

  1. Twitted by DolloziceBine - 11/11/2010

    […] This post was Twitted by DolloziceBine […]

  2. Protestezi sau te adaptezi? | Dollo zice Bine - 21/01/2011

    […] principii de viață le insufli copiilor? Doar „capul plecat sabia nu-l taie”? Vă mai spuneam aici de ce profesoara care a făcut greva foamei a fost repudiată de colegii ei și de părinții […]

Leave a Reply

Oldies but goldies

Moartea iedului, mănânc și trăiesc

cioban-ied

Ciobanul mi-a zis să nu mă uit, că la ei femeile pleacă de acasă când se taie mieii. Am decis să nu-l ascult. Credeam că o să fiu mai tare ca Labiș și n-o să mai pot mânca după asta.

Cum s-a „optat” pentru ora de religie

scoala

Curtea Constituțională îți dă, dar nu-ți bagă și-n traistă. Motive pentru care peste 90% dintre părinți au făcut cereri ca să-și înscrie copiii la ora de religie.

(II) Prostituatele, distracție și sursă de venit pentru polițiști

politie-prostituate

Partea a doua din interviul cu „Profesoara”, una dintre cele mai vechi prostituate din București. După anii de glorie din comunism și zorii revoluției capitaliste, vin anii de hărțuire democratică din partea poliției și jandarmeriei

O masă cinstită la cea mai umană închisoare din lume

curte

Halden este cea mai nouă închisoare din Norvegia, a costat 250 de milioane de dolari și le oferă deținuților condiții de viață ca în libertate

A venit toamna, acoperă-mi gresia cu niște antiderapant

placi

Robert Negoiță, iubitorul primar al sectorului 3, a lipit bucățele de material antiderapant pe plăcile de gresie de pe Bulevardul Unirii – pe care a dat 10 milioane de euro – ca să nu-și rupă trecătorii picioarele când merg să-și plătească impozitele.

Construcția unei case în România, când nu ai bani, dar ai pretenții (I)

trasare

Arhitectul și proiectul – România geme de Gaudi nedescoperiți; 12 arhitecți în doi ani și al 13-lea care ne-a pus capac; Care e treaba cu proiectul casei – diferența dintre DTAC și PTh