Muschii inotului

Vi-i puteti exersa la noul bazin construit la Facultatea de medicina din Bucuresti. Apa curata, abonament lunar 250 de lei

Aseara am fost la bazin. Dupa ani buni de cautare am descoperit noul bazin de la Facultatea de medicina, in care merita sa te balacesti. E proaspat inaugurat (asta vara), curat, cam aglomerat, dar ne multumim cu el. Dat fiind ca, spre deosebire de asfaltangii si constructori de sali de sport, in preajma guvernelor din ultimii 20 de ani nu s-a aflat niciun om de afaceri care sa aiba interes sa construiasca piscine. Ca asa poate am fi descoperit si noi inotul ca disciplina scolara obligatorie.

Desi e greu de crezut, unicul centru universitar din Bucuresti care are un bazin de inot este Facultatea de medicina. Nici macar Institutul de Educatie Fizica si Sport nu are un bazin.

Studentii la medicina (cu atestat de instructori) si profesorii de sport din facultatea Carol Davila tin cursuri de inot in special pentru copii, dar exista variante si pentru adulti. Un abonament lunar de 8 sedinte pentru copii costa 300 de lei. Ca adult, daca vrei sa inveti sa inoti, costa 500 de lei. Asta pentru ca instructorul trebuie sa stea fix la fundul tau, spre deosebire de grupurile mari de copii care invata mult mai repede tainele datului din maini si picioare in apa.

Si e un spectacol fascinant, sa vedeti prichindeii dotati cu casti, ochelari subacvatici si aripioare umflate, cum dau din maini si picioare si se straduiesc sa stea deasupra apei:) Aseara, Bianca, o pustoaica de vreo 3 ani, venise prima data cu parintii care se chinuiau s-o convinga sa mearga in bazin cu instructorul. Totul a fost bine si frumos, pana cand Bianca a trebuit sa-l ia pe nenea instructorul de mana, deci sa se desprinda de mami si tati. A fost un pic dramatism acolo, dar pana la urma s-a descaltat mami si a mers cu ea pana la marginea bazinului. Tati a ramas cu fratiorul de cateva luni in cos, la geam, ca s-o urmareasca pe mami si pe Bianca.

Din punctul asta de vedere bazinul e cam aglomerat cu copii. Adultii care stiu sa inoate au la dispozitie un singur culoar din tot bazinul. Abonamentul de 8 sedinte pentru inot de agrement costa 250 de lei. Exista si abonamente mai mari, care pot fi impartite intre doi inotatori, daca va plictisiti singuri in apa.

Viteaza, cum ma stiti, eu m-am intrecut ieri cu un inotator experimentat, care n-a stat o clipa locului, ci a tot facut ture dus intors pe culoarul initiatilor. Dupa cateva ture m-am lasat pagubasa. Iar dupa o ora de inotat (cu pauze dese) simteam ca atractia gravitationala e mai mare decat de obicei. Iar azi simt ca am niste muschi suplimentari. Muschii inotului, desigur 🙂 Dar senzatia per total e exatraordinara, ca dupa orice sport.

Va recomand cu incredere bazinul asta – daca sunteti pasionati de sporturi in apa – pentru ca, spre deosebire de alte locuri in care am mai fost (a se vedea bazinul Floreasca sau piscina Hotelului Majestic), aici apa e curata pe bune. „Miroase” a curata, nu a clor. Probabil substantele de curatare sunt din belsug, ca dupa baie ma cam usturau ochii, dar asta e pretul platit pentru a fi sigur ca nu intri intr-o cada comuna cu alte cateva zeci de persoane.

Daca sunteti interesati si de alte tarife sau servicii oferite pe langa piscina sunati la 0722.656.185. La Facultatea de medicina se poate ajunge cu metroul pana la statia Eroilor, sau cu orice alte mijloace de transport in comun pana la aceeasi statie. Cu masina personala se poate intra in curtea facultatii (unde e bazinul) numai daca „sensibilizati” portarii. Exista, insa, o straduta cu sens unic, imediat la dreapta din Bulevardul Eroii sanitari (pe langa gardul Facultatatii de medicina, cum veniti dinspre Eroilor), unde sunt suficiente locuri de parcare gratuite.

Etichete: , ,

7 comentarii la “Muschii inotului” Subscribe

  1. Dana Cepleu 13/10/2011 at 14:46 #

    Cine a scris prostiile de mai sus, nu stie pe ce lume traieste!!!
    Am fost si eu sa vad „minunata”asta de piscina de la Facultatea de Medicina, o mare hotie!!! Un „lighean plin cu copii” care se loveau intre ei, pe un culoar cate trei randuri de copii in toate directiile, un vacarm de nedescris, nici nu se pot urmarii pt ca sunt enorm de multi unii peste altii! E clar o afacere pt parinti fraieri!!! Cum indrazniti sa faceti comparatie cu Floreasca? Pai acolo se invata inot pe bune, nu la voi!!!Voi furati 8 sedinte pe luna pt nebunia pe care o oferiti atat in apa cat si in vestiare! Nu e nimic profesional la voi! Bietii copii lasati cu pluta fara sa-i corectati, instructorii nu intra in apa, de fapt nici daca ar intra nu se poate explica ceva, pt ca sunt fff multi copii si nu au cum sa-i ordoneze. Afacere buna pt organizatori sa stoarca bani parintilor fraieri!!! RUSINE

    • Dollo 13/10/2011 at 15:21 #

      Dragă Dana, mulțumesc pentru vizită. Eu am scris prostiile de mai sus, și mi le asum. Nu fac reclamă nimănui, e ceea ce am constatat mergând acolo câteva luni la rând, pe banii mei. După cum îmi asum și amintirile olfactive de la Floreasca, de acum 3-4 ani când am fost acolo. Chestie de gust, cum ție nu ți-a plăcut aglomerația din bazinul ăsta – despre care am scris, nu am trecut-o cu vederea – așa nici mie nu mi-a plăcut apa cu iz de transpirație din Floreasca. N-am văzut niciodată copiii lăsați cu pluta singuri, și nici nu cred că doar Floreasca are monopol de învățatul înot „pe bune”. Că bazinul e o afacere bună sunt total de acord, orice bazin din România e o afacere, în condițiile în care sunt prea puține raportat la cerere. Rușinea ar trebui să le fie, deci, ălora care nu construiesc bazine, nu celor care le exploatează. Ți-ar conveni dacă te-ar refuza când te duci să te înscrii cu copilul tău? Dacă îți trec nervii poți să mai găsești aici alte articole despre aglomerația din bazin și nesimțirea unor părinți, asta ca să vezi că nu scriu doar laudativ 🙂

      • Dana Cepleu 21/03/2013 at 12:41 #

        Draga Dollo, eu una n-am simtit miros de transpiratie in apa de la Floreasca, poate de prea mult clor , da!!!, insa citindu-ti parerile cu privire la piscina in discutie se pare ca te „lovesti” de grave podoabe capilare, inghinale…etc., care plutesc in apa, gesturi obscene ale unor nesimtiti cu ceafa mare atat pe marginea bazinului cat si la vestiare, galagie si aglomeratie care la final te storc de si mai multa energie… sper, pozitiva!, si nu inteleg de ce mai esti asa fana a acestui bazin? Chiar daca Floreasca nu e „ambalata” conform U.E., cu mana pe inima pot spune ca acolo copilul meu a invatat sa inoate in liniste, profesional, corectata si asistata de un prof de inot,cu calm, iar eu cu drag am platit taxa pt ca a meritat din plin .
        Mai pot adauga ca tot in acest bazin se antreneaza echipa nationala de polo iar apa e controlata permanent!
        Ligheanul de la Facultatea de Medicina pe mine una m-a dezamagit enorm, si raspunsul meu e DA, ar trebui sa refuze inscrierea atunci cand se depaseste „limita” ! Dar cum srl-ul merge, prostimea tace, ce conteaza calitatea, cantitatea frate, ca doar suntem romani nu?

  2. svetlana 21/02/2012 at 20:29 #

    ce adresa?

  3. Dan Stoica 02/09/2015 at 10:22 #

    Atentie!! In acest bazin de inot a fost gasit virusul Naegleriasis, mortal in 95% din cazuri! https://en.wikipedia.org/wiki/Naegleriasis Nepotelul meu a fost diagnosticat cu aceasta boala zilele trecute! Conducerea bazinului trebuie sanctionata! Le-a pasat doar sa ne ia banii, prin inchirierea nelegitima catre cluburile sportive! Voi reveni cu detalii, momentan sunt complet naucit.

    • teodora 29/10/2018 at 10:31 #

      ce s-a mai intamplat de la ultima postare? Cum e baietelul? Stiti cumva daca s-a confirmat faptul ca apa din bazin a fost testata pozitiv pentru virusul sus mentionat?

Trackbacks/Pingbacks

  1. Reguli la piscina românească | Dollo zice Bine - 18/01/2011

    […] acum câteva luni v-am povestit cu încântare de bazinul ăsta. E construit anul trecut și prin urmare e ceva mai curat decât altele existente în București. […]

Lasă un comentariu

Oldies but goldies

Suntem mai proști decât ne credem, dar ne și cam place

ignoranta

Oamenii sunt mai puțin înclinați să caute informații după ce află că se înșală, deoarece le place să se simtă bine, nu incompetenți. În plus, când li se confirmă părerile, chiar false, creierul lor secretă dopamină și se simt ca atunci când fac sex sau mănâncă ciocolată.

Din Buenos Aires con mucho calor

eu

Zgomotos, fierbinte, cu iz de grătar și cu aromă de tango – Buenos Aires, orașul cu 13 milioane de oameni

Când religia contrazice nevoile societății – eșecul german

biserica catolica

Biserica are monopol pe protecția socială în anumite zone din Germania, așa cum vrea și România să facă. Nemții își dau seama, după 50 de ani, că au greșit.

Consilierul Victor Stan: cum să mă adoptați, doamnă, dar ce, sunt câine?

victor ion stan

În proiectul „Nu aștepta supereroi, cere-ți orașul înapoi”, orice bucureștean poate să adopte un consilier general și să-l întrebe ce face el pentru oraș. Eu l-am adoptat pe Victor Stan, unul dintre veteranii consiliului, și așa a decurs prima mea discuție cu el.

Sărăcia se învață în familie și e ocrotită de stat

teclas

În Deltă oamenii se zbat ca peștii pe uscat: nu au de lucru, dar fac copii ca să trăiască din alocații. Copiii lor le vor călca pe urme. Needucați, necalificați, vor fi următoarele generații de votanți cu sacoșa.

„Căpșunarii” care construiesc metroul din Drumul Taberei

Faur, Gheorghe și Vișovan în fața scutului cu care vor săpa tunelul de metrou

Au plecat de 10-20 de ani din țară, s-au specializat în săpat tuneluri în Spania sau Italia, și acum vin ca specialiști „străini”. Vestea proastă e că vor să plece înapoi. Sunt dezamăgiți că România nu a ajuns Europa din urmă cât timp ei au fost plecați.