Bucatarie românească

Care e legatura dintre Geoana, Isus, calendarul ortodox si fenomenul freezing rain? O poza care face cat 2000 de cuvinte

Am văzut azi la știri o imagine care face cât 2000 de cuvinte, chiar așa neclară cum am reușit eu s-o capturez de la ProTV. O bucătărie românească tapetată cu una bucată poster Mircea Geoană, una bucată calendar ortodox și una bucată carpetă cu Isus și Fecioara Maria (probabil). În faţa acestui altar ideologic, gospodina găteşte la lumânare, pentru că „freezing rain-ul” de câteva zile a lăsat-o fără curent.

Nu ştiu dacă în cazul de faţă ordinea importanței e stabilită de la stânga la dreapta, dar indiferent cum ar fi Geoană n-ar trebui să se mai plângă că nu i s-a dat onorul la „depilarea de 1 Decembrie”, pentru că el deja se află intr-un loc mult mai important în inima acestui popor. Și pe alocuri chiar și în mațele lui…

Tags: , ,

No comments yet.

Leave a Reply

Oldies but goldies

De ce a fost mai bine în iarna lui 54

București în iarna din 1954

Pe vremea aia oamenii știau să-și facă provizii pentru iarnă, să se scoată singuri din rahatul alb și reușeau să îndeplinească și planul în uzină. Acum avem televiziuni de știri al căror unic rol educativ e ăla de a perpetua mentalitatea asistată a cetățeanului care în curând va aștepta să fie șters și la cur de către autoritățile incompetente.

Cât ne costă să „stârpim” prostituția și cât am câștiga dacă am legaliza-o

ashley

Statul a cheltuit un milion de lei și doi ani de anchete ca să descopere că prostituția se face și prin mica publicitate. Printre „proxeneți” – o femeie de serviciu care cumpăra prezervative la un salon de masaj, o studentă care-i organiza agenda unei fete, un ziar de mică publicitate…

Visiting Transilvania: “Traditional roma people on the left!”

Port traditional la un copil care cersea in Sighisoara

Turul bisericilor fortificate săseşti din Transilvania a fost, pentru cei şase ziarişti, o ocazie să cunoască România reală, cu drumuri proaste, cu monumente dărăpănate, cu prea mulţi “roma people” în locuri în care li se spunea că au trăit “the saxons”, dar şi cu oameni ospitalieri şi calzi, cu mâncare multă şi gustoasă, şi cu peisaje fabuloase.

Cum se aproba un film pe vremea lui Ceaușescu

gabriela petre

Povestește Mihai Constantinescu, regizor care și-a început cariera cu niște pușcărie pentru delict de opinie, a stat pe bară zece ani după asta, fiindu-i interzis să lucreze în branșă, apoi a făcut un balet ideologic ca să nu-i fie rușine azi cu filmele semnate în vremea aia

Nostalgii maso-comuniste de 1 Mai

steaguri

O frântură dintr-o zi grea, muncitorească, a unui chelner hâtru de la Restaurantul Riviera din Parcul 23 August.

Viața și moartea într-un sat românesc. În 2012

Ale lor mâini bătrâne

Despre mutarea clasei muncitoare de la oraș la sat, înmormântarea organizată de firma de pompe funebre a preotului, despre UE care ne obligă să nu mai ținem mortul în casă, dar noi vrem să facem economie. Și despre politicieni.