Cum stati cu aratatorul?

Cine are degetul aratator mai lung ca inelarul e ferit de cancer la prostata. Dimensiunea degetelor arata diverse boli sau ne influenteaza orientarea sexuala

Cercetatorii britanici s-au apucat sa masoare si diferentele dintre degete, si au iesit azi in BBC News cu stirea ca cine are aratatorul mai scurt ca inelarul are mai multe sanse sa se pricopseasca la un moment dat cu un cancer la prostata. Stiu, acuma toti v-ati uitat repede la degetele voastre. Si eu am facut la fel, chiar daca n-am prostata.

Pentru ca de fapt cercetatorii britanici nu sunt primii care se uita la degetele oamenilor. Wikipedia zice ca sunt studii de pe la 1800 care arata diverse predispozitii – si la barbati si la femei – indicate  de lungimea aratatorului.

Mai exact, de vina ar fi nivelul de hormoni cu care copilul se alege inca din viata intrauterina. Asta influenteaza dimensiunea degetelor, dar si diverse alte chestii asociate: boli de inima, obezitate, calitatea spermei, autism, depresie, schizofrenie, orientare sexuala sau diverse inclinatii spre muzica, sport, matematica etc. Deci cine spunea ca mainile vorbesc despre caracterul omului, nu gresea. Dimensiunile degetelor pot arata multe, daca stii sa le interpretezi.

Articolul BBC citeaza ultimul studiu pe tema asta, publicat in Jurnalul britanic de cancer, care spune ca barbatii al caror deget aratator (al doilea) e mai lung decat inelarul (al patrulea) au mai putine sanse sa dezvolte boala. Descoperirea a fost facuta dupa compararea degetelor a peste 1.500 de barbati cu cancer la prostata, cu degetele a 3.000 de barbati sanatosi.

Lungimea degetelor e stabilita in uter, inainte de nastere, si e legata de nivelul hormonilor sexuali. Daca fatul e expus la mai putin testosteron inainte de nastere, capata un aratator mai lung si ar putea fi protejat impotriva cancerului mai tarziu in viata, zic cercetatorii de la University of Warwick si de la Institute of Cancer Research. Unul dintre autori merge chiar mai departe si sustine ca la un moment dat degetul aratator ar putea tine loc de test pentru respectivul tip de cancer, in cadrul unui screening de amploare, in care s-ar tine totusi cont si de istoricul medical al familiei.

O solutie pentru vesnica lipsa de fonduri din sanatatea romaneasca, unde nu exista bani nici pentru o glicemie amarata. E bine de stiut ca poti sa te duci la doctor sa-i arati un deget (decideti voi care;) ) si va pune diagnosticul. Buna ziua domnu doctor! Buna ziua domnu Popescu, ce faceti, cum va mai simtiti, cum aveti azi aratatorul?…

Tags: , ,

2 Responses to “Cum stati cu aratatorul?” Subscribe

  1. Béranger 02/12/2010 at 16:56 #

    Mai era unu', Cesare Lombroso, care zicea că citeşte în moaca omului mai multe decât se poate dovedi ştiinţific. Ore a fost cumpărat British Journal of Cancer de către The Sun?

    • Dollo 02/12/2010 at 19:42 #

      Nu stiu, dar altfel cum ar fi devenit cercetatorii britanici asa celebri?

Leave a Reply

Oldies but goldies

Nu sunt dezamăgit de România, pentru că nu m-am lăsat amăgit

Camil Petrescu fiul

Camil Petrescu fiul, despre cum se vede România de peste ocean și din mijlocul Bucureștiului. De ce a plecat acum 43 de ani, de ce s-a întors azi și de ce ar mai pleca o dată, dacă ar avea iar 22 de ani. Despre salamul cu soia de New York.

Pur și simplu Norvegia

16

Impresii de călătorie din Norvegia, încă o țară care nu suferă vreo comparație cu România.

Mergând pe sârmă

domnul i

Împrumutam bicicleta și mergeam noaptea în parc la Icoanei. Îmi era rușine altfel, pe zi, să nu râdă lumea de mine, că sunt ditamai bărbatul și cad de pe bicicletă. Că am căzut de câteva ori, dar de aia am și ales Grădina Icoanei, că are aleile de nisip și pământ, nu mă răneam prea tare când cădeam. În trei nopți am învățat.

Dacă-ți iubești copilul

adam si eva

Dacă s-ar face un referendum pentru introducerea în Constituție a dreptului de a fi tras de curent, probabil mi-ar fi greu s-o conving pe mama să nu meargă să voteze. Dar pentru ăsta din 6-7 octombrie nu a trebuit să-i explic că dragostea are forme atât de diverse, încât nu e treaba omului s-o înghesuie într-un tipar alb-negru

Epoca post adevăr, UE ține presa de mână și o încurajează să meargă spre lumină

eu-oficials

Jurnaliști europeni cer Comisiei Europene să-i apere de bogați, de politicieni și de ura cititorilor. UE știe că moartea presei = sfârșitul democrației, dar habar n-are ce e de făcut nici pentru salvarea uniunii, nici a presei.

Jadranska magistrala

drum4

Este motivul care ar trebui să vă ducă în Croația, drumul cel mai frumos spre o destinație care nu face decât să confirme preludiul ăsta auto, suspendat între munte și mare.