De ce bărbații fac lucrurile „altă dată”?

De ce e mai acceptabil orice alt moment în locul prezentului? Nu sunteți tot voi ăia care faceți acel lucru, și atunci, ca și acum?

De ce dăm cu aspiratorul „mai târziu” că acum mi-e lene? De ce „facem, facem”, dar „mai încolo”, nu se știe când, dar nu acum? De ce e mai acceptabil orice alt moment în locul prezentului? Nu sunteți tot voi ăia care faceți acel lucru, și atunci, ca și acum? Care e diferența?

Un raspuns ar fi: fac cand vreau eu, nu cand vrei tu!

Mai aveți variante? 🙂

Etichete: ,

8 comentarii la “De ce bărbații fac lucrurile „altă dată”?” Subscribe

  1. Ale3n 24/12/2010 at 20:48 #

    asta imi aduce aminte de studentie

    de maine ma apuc de invatat

    • Dollo 24/12/2010 at 22:14 #

      Aia nu se pune, ca si noi fetele eram la fel la invatat 😉 Eu ziceam de treburile casnice… 😀

  2. mircea 24/12/2010 at 23:00 #

    Nu fa azi ceea ce poti lasa pe miine. Miine poate nu va mai fi nevoie!

    • Dollo 25/12/2010 at 14:25 #

      Da, da, sigur, ca face cineva in locul tau 😛

  3. Dumnezero 26/12/2010 at 02:34 #

    Procrastinare fara limite.

    Legat de treaba cu relatia de cuplu, nu ne place orarul fragmentat. Raspunsul imediat la o cerere inseamna vulnerabilitate la cereri spontane si haotice care provoaca stres, anxietate si confuzie, si consuma resurse mentale (pentru ca actiunile pot sa fie diverse, necesitand informatii din domenii diverse, deci uzura mentala).

    Daca facem chestii, le facem cand le putem face bine sau repede, cum e la locul de munca. E o combinatie de lene, oportunism si eficienta, fapt ce da o ordine si un ritm la ziua obisnuita.

    Problema este procrastinarea…

  4. GeorgeL 26/12/2010 at 22:58 #

    Ochelarista: "Da' si eu fac la fel". DECI??? asta e descremenare :))

    • Dollo 26/12/2010 at 23:13 #

      Inseamna ca la voi in familie e invers, tu GeorgeL tragi de ea sa faceti treaba in casa, si ea zice „facem, facem, dar mai incolo”. Bravo ei, se impune! :))

  5. adelina 17/01/2011 at 01:49 #

    Pt. Dumnezero!!!
    Exact asta se intampla la mine in cuplu de 24 ani…Abia acum inteleg de ce boala sufera sotul meu. Da, procrastinare fara limite, care pe mine m/a devorat de toate rabdarile de care am putut da dovada in 24 ani. In tot acest timp a uitat s/au a amanat casatoria. Fiul nostru are 18 ani deja. Traim intr/o casa netranscrisa de 14 ani…Ce poate fi mai horor ca o viata cu un astfel de om. Habar nu aveam ca exista o boala ca asta desi am trait/o intens si cand semnalam s/au incercam sa schimb ceva asta era raspunsul intotdeauna…nu fac cand imi spui tu , fac cand vreau eu!!! Proasta de mine am tacut si am asteptat lucrurile care nu s/au intamplat niciodata. Eu m/am imbolnavit psihic si sunt alergica la tot ce ma inconjoara, parca totul este infect…Si dependenta este al naibi de nasoala plus criza economica si varsta in care chiar nu mai vad o speranta…
    Cred ca trebuie predat in scoli aceste boli ce pot afecta un cuplu, ca viitoarele victime sa le poata recunoaste din timp…Uitati/va la mine ca le/am simtit pe pielea mea, am stiut ca nu e sanatos asa si totusi nu am putut face nimic, deoarece probabil pe langa aceasta boala mai exista in capul lui bolnav si alte elemente cu care am fost abuzata psihic .

Lasă un comentariu

Oldies but goldies

Când gardul te dă de gol că ești nababul satului (III)

gardul

Proba șanțului și a zidului drept la sate; Viață de turnător de beton la mână; Azi ești tânăr și mâine îți cumperi gard jaluzea

Din câte încercări reușește un nevăzător să intre la metrou

florin georgescu metrou2

Din cel puțin două, la fel ca noi ăștia care nu nimerim să băgăm cartela cum trebuie în noii turnicheți. Asta de când s-a lansat aplicația gratuită Tandem acces, care le permite nevăzătorilor să folosească metroul ca toată lumea

Dacă ai vrea să trăiești doar atât cât poți

maini

Când mai vedeți reclame cu bătrâni râzând cu toată placa într-o lumină caldă, solară, să știți că ăia nu sunt nici români, nici la azil. Și poate nici așa bătrâni 😉

Românul s-a născut poet, de aia e mai lent

casca

Când o lucrare unică intră pe mâinile unor muncitori români termenele contractuale devin opționale. Totul în România durează mai mult, zice spaniolul șef de șantier. Dar la final iese o operă brâncușiană, zice inginerul român

Fatalismul mioritic se tratează cu drujba

diana

Vă mai amintiți că în Drumul Taberei începuse construcția unei noi linii de metrou? Asta e povestea oamenilor care i-au împins liniile și peroanele mai pe mijlocul bulevardului, ca să nu le afecteze pomii.

De ce ea?

tarau-victoriei-an

Povestea neromanțată a unei românce care a făcut pușcărie nevinovată, ca urmare a unui lanț de erori judiciare, deschis în 2000 de o anchetă a procurorului Cristian Panait, închis abia după 15 ani de procese