Escuir scrie, escuir zișim

Revista aia era numărul din septembrie, numărul de decembrie nu-l aveți? Ce revistă? Esquire, am cumpărat-o acum jumătate de oră. Și care-i problema, nu-i bună?

– Esquire aveți?

– Ce s-avem?

– Esquire, revista…

– Ce revistă?

… după alte câteva încercări, domnul de la chioșcul de ziare din Vitan înțelege ce vreau de la el.

– Aaa, da, am una aici, cu DVD.

– Și ce film are?

– Uite!

Dă la o parte revistele puse deasupra și dezvăluie un DVD cu „Cum mi-am petrecut sfârșitul lumii”.

– OK!

O iau, rup plasticul, scot DVD-ul și-l pun în geantă, și rasfoiesc nerăbdătoare revista. Ajunsesem deja la poștă, unde aveam să stau vreo jumătate de oră la coadă, așa că aveam ce citi. După primele secunde mi-am dat seama că revista e din septembrie. Țeapă.

După ce-mi termin treburile la poștă, revin la chioșcul de ziare.

– Revista aia era numărul din septembrie, numărul de decembrie nu-l aveți?

– Ce revistă?

– Esquire, am cumpărat-o acum jumătate de oră, dar era numărul pe septembrie.

– A, da, îmi amintesc. Și, care-i problema, nu-i bună?

– Păi mă înteresează numărul actual, ăla e vechi.

– Și ce, nu e bună?

Decid să nu mă enervez în plus și dau să plec. Omul se uită pe un caiet și strigă după mine:

– Escuir, am cerut Escuir abia ieri, cred că luni mi-o aduce. Dacă treceți p-aci și vedeți că nu e pe masă, întrebați-mă, că singur mi-o aduce!

Dacă nimeriți, așadar, pe la un chioșc de ziare, întrebați de „Escuir”. A apărut în numărul de decembrie povestea maratonistului Ilie Roșu. S-ar putea sa vă placă. Plus că vin sărbătorile, iar în revista asta încă mai aveți ce citi 🙂

Ca să învățați mai bine treaba cu pronunția, urmăriți-i pe Marin Moraru și Toma Caragiu.

Tags: , , ,

No comments yet.

Leave a Reply

Oldies but goldies

Ice age cu comision bancar argentinian

perrito moreno

Trecerea granițelor din Argentina în Chile și retur sau comisioanele bancare nesimțite l-ar face și pe un eurosceptic să iubească UE.

Cum stăm cu moralitatea, noi ăștia educați în comunism

pionieri

Dacă e adevărat că predarea religiei în școli are rol de moralizare a maselor, atunci noi decrețeii, pionierii, șoimii patriei, de unde am învățat onoarea și moralitatea?

Megastructuri și mini-popoare

catedrala2

Cum ne privesc turiștii care ne vizitează Casa Poporului. Ce diferență e între uimirea lor și a noastră când le vizităm catedralele lor, vechi de secole. Și la ce ne ajută clădirile astea impunătoare pe noi, oamenii de rând.

Cât ne costă să „stârpim” prostituția și cât am câștiga dacă am legaliza-o

ashley

Statul a cheltuit un milion de lei și doi ani de anchete ca să descopere că prostituția se face și prin mica publicitate. Printre „proxeneți” – o femeie de serviciu care cumpăra prezervative la un salon de masaj, o studentă care-i organiza agenda unei fete, un ziar de mică publicitate…

Restul de 60% e tăcere

deget

Portret colectiv al celor 60% absenți de la vot: Vine inspecția sanitară și o întreabă pe asistentă dacă anumite aparate de pe care trebuie să ia probe sunt dezinfectate. Asistenta zice că nu, că nu a avut timp. Inspectorul pune mâna pe soluție, dezinfectează aparatul, ia proba și pleacă mulțumit

Eu sunt lucrător sexual, legea e o curvă

sexworker

Interviu în 3 episoade cu „Profesoara”, una dintre cele mai vechi prostituate din București. Azi, începuturile – „Epoca de aur”, când comunismul tolera prostituția, marca era mai tare ca dolarul iar clientul era domn.