În patine să alunecăm

Începe cocălăreala pe gheață în parcurile Capitalei. Cel mai scump ghețuș din București e la Unirea, în week-end.

De azi începe cocălăreala prin toate parcurile Capitalei, unde primăria s-a gândit să amenajeze patinoare artificiale. Nu zic că e rău, zic doar că în ultimele ierni dacă aveai poftă să te dai pe gheață în Unirea, Cișmigiu sau aiurea, trebuia să stai la coadă la patine și apoi să te calci în picioare pe gheață, cu mulți gerțoi. Aș că eu nu voi servi patinajul popular de la primărie, dar dacă vreți, uite cum stă treaba:

Azi la ora 16.00 se deschide patinoarul din Parcul Unirii, adică în fața magazinului. Duminică vor fi deschise și cele din Tineretului și Herăstrău.

La Unirea, unde de regula e inghesuiala mai mare, s-a gandit din primăria să pună un preț de mall: 15 lei intrarea de luni până joi, și 20 de lei în week-end. Închirierea patinelor costă 10 lei. Programul va fi de luni până joi de la ora 10.00 la 22.00, vineri de la 10.00 la 24.00, sâmbăta de la 09.00 la 24.00, iar duminica de la 09.00 la 22.00.

Patinoarul din Parcul Tineretului (intrarea Șincai) va fi deschis duminică, 12.12.2010, la ora 15.00,  iar programul de luni până duminică va fi de la 9.30 la 22.00. Biletul pentru copii va fi de 10 lei, respectiv 15 lei adulți, în această sumă fiind incluse închirierea patinelor si timp nelimitat pe gheață.

Tot duminică, se deschide începând cu ora 16.00 și patinoarul din Parcul Herăstrău, unde taxa de acces va fi de 10 lei, de luni până joi,  iar vineri, sâmbătă și duminică 15 lei. Închirierea patinelor costă 10 lei pentru două ore. Programul e de luni până joi și duminică, începând cu ora 10.00  până la orele 21.00, pentru un program de două ore cu pauză de o oră, iar vineri și sâmbătă de la ora 10.00 la 24.00.

Urmează să se deschidă și patinoarul din Cișmigiu luna asta. Acolo măcar e mai mare întinderea, patinoarul fiind amenajat chiar pe lac.

Etichete: , ,

No comments yet.

Lasă un comentariu

Oldies but goldies

Cum stăm cu moralitatea, noi ăștia educați în comunism

pionieri

Dacă e adevărat că predarea religiei în școli are rol de moralizare a maselor, atunci noi decrețeii, pionierii, șoimii patriei, de unde am învățat onoarea și moralitatea?

Viața și moartea într-un sat românesc. În 2012

Ale lor mâini bătrâne

Despre mutarea clasei muncitoare de la oraș la sat, înmormântarea organizată de firma de pompe funebre a preotului, despre UE care ne obligă să nu mai ținem mortul în casă, dar noi vrem să facem economie. Și despre politicieni.

Scrisoarea pe care n-a mai primit-o Eugen Ionescu

dosarul-profesorul

Povestea profesorului Ion Nițulescu – un „element dușmănos” față de orânduirea socialistă – și a delatorilor săi, dintre care numai securistul șef mai trăiește azi bine mersi, măncându-și pensia într-o vilă somptuoasă chiar în satul natal al victimei sale

Moartea iedului, mănânc și trăiesc

cioban-ied

Ciobanul mi-a zis să nu mă uit, că la ei femeile pleacă de acasă când se taie mieii. Am decis să nu-l ascult. Credeam că o să fiu mai tare ca Labiș și n-o să mai pot mânca după asta.

De ce ea? (2)

tarau-curte

Cazul Daniela Tarău: viața în arestul Capitalei, pentru un om care se știe nevinovat, ancheta lui Cristian Panait și procesul absurd, în care niciun judecător nu catadicsea să citească dosarul.

Pedeapsa norvegiană, cum s-a ajuns la ajutor și n-au rămas la răzbunare

opera2

Zicătoare norvegiană: cu ce fel de fost deținut ai vrea să te întâlnești seara, pe o alee pustie? Aplicată în România, zicătoarea ar suna așa: cu ce fel de ziarist sau politician ai vrea să ai de-a face într-o campanie electorală?