În patine să alunecăm

Începe cocălăreala pe gheață în parcurile Capitalei. Cel mai scump ghețuș din București e la Unirea, în week-end.

De azi începe cocălăreala prin toate parcurile Capitalei, unde primăria s-a gândit să amenajeze patinoare artificiale. Nu zic că e rău, zic doar că în ultimele ierni dacă aveai poftă să te dai pe gheață în Unirea, Cișmigiu sau aiurea, trebuia să stai la coadă la patine și apoi să te calci în picioare pe gheață, cu mulți gerțoi. Aș că eu nu voi servi patinajul popular de la primărie, dar dacă vreți, uite cum stă treaba:

Azi la ora 16.00 se deschide patinoarul din Parcul Unirii, adică în fața magazinului. Duminică vor fi deschise și cele din Tineretului și Herăstrău.

La Unirea, unde de regula e inghesuiala mai mare, s-a gandit din primăria să pună un preț de mall: 15 lei intrarea de luni până joi, și 20 de lei în week-end. Închirierea patinelor costă 10 lei. Programul va fi de luni până joi de la ora 10.00 la 22.00, vineri de la 10.00 la 24.00, sâmbăta de la 09.00 la 24.00, iar duminica de la 09.00 la 22.00.

Patinoarul din Parcul Tineretului (intrarea Șincai) va fi deschis duminică, 12.12.2010, la ora 15.00,  iar programul de luni până duminică va fi de la 9.30 la 22.00. Biletul pentru copii va fi de 10 lei, respectiv 15 lei adulți, în această sumă fiind incluse închirierea patinelor si timp nelimitat pe gheață.

Tot duminică, se deschide începând cu ora 16.00 și patinoarul din Parcul Herăstrău, unde taxa de acces va fi de 10 lei, de luni până joi,  iar vineri, sâmbătă și duminică 15 lei. Închirierea patinelor costă 10 lei pentru două ore. Programul e de luni până joi și duminică, începând cu ora 10.00  până la orele 21.00, pentru un program de două ore cu pauză de o oră, iar vineri și sâmbătă de la ora 10.00 la 24.00.

Urmează să se deschidă și patinoarul din Cișmigiu luna asta. Acolo măcar e mai mare întinderea, patinoarul fiind amenajat chiar pe lac.

Etichete: , ,

No comments yet.

Lasă un comentariu

Oldies but goldies

Și ce ne-a dat nouă UE? Mai mult ne-a luat!

dabuleni

Cum se vede Uniunea Europeană de la margine, de pe malul românesc și mai prost al Dunării – de la Cazane până la Dăbuleni.

Discuție cu o viitoare ziarizdă/piarizdă. Trizdă!

A fost odata copiutza - sursa foto: http://www.cheatingculture.com

Pentru cine zicea că presa e plină de ingineri, făcuți ziariști de ocazie, am un mesaj încurajator: vine tare din urmă generația copy/paste. Hold your breath!

Slăbiciunile unei femei puternice

katharine-graham

„Personal history”, de Kay Graham, cândva cea mai puternică femeie din America, la cârma Washington Post: despre jurnalism, politică, feminitate și neîncredere. O carte despre cum era America great în secolul trecut.

Parcul meu IOR

Parcul IOR

Mi-a fost alături 40 de ani, m-a crescut și relaxat. Acum e rândul meu să-l apăr de șmecheri. Dacă sunteți din sectorul 3, veniți mâine la Titan ca să ne păstrăm parcul.

Nu s-a furat, așa s-a votat. Și numărat

voturi2

Cum am fost observator la numărătoarea voturilor într-o secție de votare din București și mi-am revenit din iluziile cetățenești pe care le aveam.

De ce a fost mai bine în iarna lui 54

București în iarna din 1954

Pe vremea aia oamenii știau să-și facă provizii pentru iarnă, să se scoată singuri din rahatul alb și reușeau să îndeplinească și planul în uzină. Acum avem televiziuni de știri al căror unic rol educativ e ăla de a perpetua mentalitatea asistată a cetățeanului care în curând va aștepta să fie șters și la cur de către autoritățile incompetente.