Ziceți-i pe nume

Avem o pisică neagră, mănâncă aproape orice, și asta se vede în lădița cu nisip, trage bășini exact când ți se suie în brațe, dar în rest e amuzantă foc.

Pisica a împlinit o săptămână și 160 de grame de când e la noi. După ce i-a trecut răceala a devenit o pasionată alergătoare prin casă. Patinează pe gresie și derapează pe parchet. Se bate cu orice i se mișcă în față și miaună ca din gură de câine ori de câte ori vede pe cineva în bucătărie. Ieri a făcut cunoștință și cu Eros, un retriver Labrador imens care era la veterinar, în așteptarea stăpânului.

Când l-a văzut, pisica și-a înfipt ghearele în mine și nu s-a mai lăsat desprinsă până când n-am ajuns din nou în siguranța casei. Eros ne-a tot curtat, cu insistență chiar, pentru că e jucăuș de felul lui și ținea neapărat s-o miroasă pe negresa din brațele mele. Apogeul disperării a fost atins în același timp de amândoi: Eros a lătrat ascuțit de frustrare că n-o ajunge, ea a scâncit sfâșietor de spaimă că o va atinge.

Prin urmare, avem o pisică neagră, născută de aproximativ o lună, care ia rapid în greutate – s-a împlinit la față, nu mai seamănă cu o extraterestră slăbănoagă – mănâncă aproape orice, și asta se vede din plin în lădița cu nisip, trage niște bășini împuțite exact atunci când ți se suie în brațe, dar în rest e amuzantă foc. Intrucât am primit mai multe propuneri de apelative pentru ea, vă rog să votați care vi se pare potrivit, că noi încă nu ne-am decis. Și nici ea nu ne răspunde la întrebări.

Cum s-o cheme pe pisica?

Vezi Rezultatele

Poate vreti să citiți și cum am găsit-o pe Toshiba

Etichete: ,

20 comentarii la “Ziceți-i pe nume” Subscribe

 1. Daniel 21/12/2010 at 18:17 #

  Romania…..mica, neagra si urata, cersetoare la portile UE (bucatariei, deh….) si vesnic flamanda……..

  Sa nu comentati ca : " vai ce bou , ca avem asa o tara frumoasa cu aia si cu aia……." ca astea sunt clisee si m-am saturat pana in gat de mizeria din tara asta care nu se mai termina……….

  • Dollo 21/12/2010 at 18:57 #

   Daniel – pisica nu e urata, nici Romania nu e mica 😛
   Beranger – deci de la lapte le trage?

 2. Béranger 21/12/2010 at 18:32 #

  Băşinicile trec cu vârsta, doar că pe măsură ce creşte, trebuie să nu-i mai dai lapte!

  Am votat Toshiba, deşi eu prefer Eisăr (Acer, c'est pas cher!) sau Lenovo.

 3. michelle 21/12/2010 at 19:13 #

  matilda

 4. GeorgeL 21/12/2010 at 19:30 #

  Tantica – suna adevarat, romaneste, pentru o bashinoasa mica si urata :))

 5. Béranger 21/12/2010 at 21:05 #

  Nu ştiu exact, când e mică o fi ca şi puiul de om, cu crampe, mai ales că nu suge lapte de mâţă, ci de vacă, dar ştiu sigur că de la o vârstă încolo nu trebuie să-i mai dai lapte, că nu mai are nu-ş ce enzime, şi garantat e băşinoasă! Cum am încetat să-i mai dau lapte ălei mele, cum n-a mai tras nici o băşinică!

  Există destulă mâncare de kittens udă sau solidă, dă-i numai de-aia. Dacă găseşti de la HILL's ori de la Royal Canine — a mea preferă udă la plic de la ambele, dar şi aia solidă e bună (unii spun să-i dai numai solidă, dar cum ştii dacă bea suficientă apă?). Pateul este câh pentru a mea!

  • Dollo 21/12/2010 at 21:15 #

   Da, HILL’s la plic prefera si asta, de grauntele alea uscate se atinge doar tangential. In schimb a gustat si peste, si orez cu lapte, si lapte simplu, si crenwurst. Cred ca daca m-as pune la mintea ei ar manca si friptura de porc… 🙂

 6. Béranger 22/12/2010 at 02:45 #

  Cum adică «Purcela (1%, 0 Votes)», s-a stricat sondaju'?!

  • Dollo 22/12/2010 at 14:31 #

   La mine nu se vede ce zici tu. E 0% si la Purcela și la Schijă. Deocamdata Toshiba conduce, dar vine tare din urma Tănțica…

 7. Béranger 22/12/2010 at 15:08 #

  Acuma scrie bine, dar când dădui eu copiază-lipeşte…

 8. itterapia 23/12/2010 at 00:43 #

  ori e alba , ori e neagra!

  deci sau biafra sau tantzica!

  • Dollo 23/12/2010 at 01:34 #

   E Toshiba, dupa votul popular 🙂

 9. mai nimeni 23/12/2010 at 22:47 #

  Si a mea se basea la inceput. Cel mai bine e sa vorbesti cu veterinarul.

  • Dollo 24/12/2010 at 13:32 #

   Zice ca e de bine, ca mananca, deci are metabolism bun:)

 10. Andreea 27/12/2010 at 01:26 #

  E frumoasa, indiferent cum o numesti sper sa aveti parte numai de momente placute impreuna! Si eu vreau o pisica de mult timp, am mai avut cateva pana acuma si stiu cum e, (i.e. extrem de placut :))

  • Dollo 27/12/2010 at 01:47 #

   Andreea, mie mi-au deschis apetitiul pisicile de la Piatra Neamt, din casa „soacrei”. Eu sunt mai degraba iubitoare de catei, dar daca a fost sa fie o mâță, fie! Intr-adevăr, e haioasă și naște tot felul de reacții, de regulă amuzante 🙂

Lasă un comentariu

Oldies but goldies

Autorizația de construcție – când primăria e mai parolistă decât arhitectul (II)

unelte

În țara lui „așa se face”: dom profesor îți face o onoare cu forța, iar producătorul îți zice, voalat, că proiectantul tău e praf; Și se întâmplă că ne dispare din proiect și al treilea structurist

Fără dosar cu șină la Consulatul Boliviei

20180224_105612

Aventurile birocratice din lumea care nu vrea să înțeleagă avantajele renunțării la vize turistice.

Secretul Rozaliei din Criţ: “Ne-a ferit Dumnezeu de emigrare aicea, că avem mult de lucru”

Minunata ciorba ardeleneasca a adunat Europa la aceasi masa

Cu timpul oamenii au constatat că activităţi pe care noi le considerăm plictisitoare, pentru că le facem zi de zi, pot fi vândute foarte bine străinilor, care nu le-au văzut niciodată

Consilierul Victor Stan: cum să mă adoptați, doamnă, dar ce, sunt câine?

victor ion stan

În proiectul „Nu aștepta supereroi, cere-ți orașul înapoi”, orice bucureștean poate să adopte un consilier general și să-l întrebe ce face el pentru oraș. Eu l-am adoptat pe Victor Stan, unul dintre veteranii consiliului, și așa a decurs prima mea discuție cu el.

Dacă-ți iubești copilul

adam si eva

Dacă s-ar face un referendum pentru introducerea în Constituție a dreptului de a fi tras de curent, probabil mi-ar fi greu s-o conving pe mama să nu meargă să voteze. Dar pentru ăsta din 6-7 octombrie nu a trebuit să-i explic că dragostea are forme atât de diverse, încât nu e treaba omului s-o înghesuie într-un tipar alb-negru

Rulată Germania

marcela

Cum mi-am înscris mașina nemțească în România și am trăit să povestesc despre asta