Crucea roșie versus crucea ortodoxiei

N-avem un ambulator, dar ocupăm curtea spitalului cu ditamai biserica. În sfârșit un protest coerent al personalului medical de la Spitalul Cantacuzino

H alate albe contra patrafire. N-avem un ambulator, dar ocupăm curtea spitalului cu ditamai biserica. Asta în timp ce în jurul Spitalului Cantacuzino sunt vreo patru biserici. În sfârșit o poziție corectă, coerentă și articulată a personalului medical:

Etichete: , , ,

13 comentarii la “Crucea roșie versus crucea ortodoxiei” Subscribe

 1. Ana 27/01/2011 at 23:13 #

  Si in jurul spitalului mai sunt 4 biserici… 😐

  Genial. Inca un spital in curtea caruia creste o biserica. Ca si la Colentina, ca si la Spitalul Tractorul din Brasov… In spitale nu-s medicamente, pansamente, etc. In schimb inca se gasesc anestezice interzise de ceva vreme in alte tari europene, iar pe pereti se pot admira paianjeni, gandaci, mucegai si icoane (si cred ca am mai zis la ce ma gandesc eu atunci cand vad icoane in spital: ca e o modalitate subtila de a transmite un mesaj de genu’ „Dumnezeu sa va ajute ca noi nu avem cu ce…”).

  PS – Azi am dat peste un alt fel de exemplu de „sanatatea mana-n mana cu credinta”

 2. sintetc 28/01/2011 at 00:47 #

  E o decizie buna. Sistemul sanitar este oricum in pragul colapsului si nici nu se vede vreo speranta la orizont. Propun construirea unui cimitir in vecinatatea bisericii si a unei benzi rulante care sa le lege pe cele trei.

 3. Daniel 28/01/2011 at 04:52 #

  Frateeeee…..blonda tot blonda……e mortal de incoerenta…….bine ca a intrerupt-o reporterizda (am scris bine, da ? ) aia !!
  Minutul 1.50……”biserici care ar putea sa presteze servicii medicale la cererea pacientilor”…..s-o fi emotionat imbecila cand s-a vazut cu microfonu` langa gura……..iar utilizarea cuvantului „canceros” de catre ea, care inteleg ca e doftorita, spune tot despre competenta ei in ale medicinei……..

 4. Daniel 28/01/2011 at 04:57 #

  …..Si scuza-ma , pozitia lor, nu e nici pe departe nici coerenta, nici corecta……
  Au iesit in curtea spitalului si au chemat presa si au rezolvat, ce ??? Nici macar un purtator de cuvant competent n-au avut…….
  Rezolvarea problemei trebuia pusa in biroul directorului si al lui Oprescu, pt ca spitalele sunt la primarie, deci de-aia zic ca nu e corect, nu ca demersul lor n-ar fi laudabil, dar din pacate egal cu zero……

  • Dollo 28/01/2011 at 10:43 #

   Ana – pe aia din curtea spitalului Colentina am făcut-o și eu de râs pe blog 🙂 Și da, cam asta spun și doctorii, de multe ori, din pacate. Poza e genială!
   Sintetc – mai propusese cineva să se demoleze chiar spitalul, ca să încapă mai bine biserica și cimitirul 🙂
   Daniel – comparativ cu lipsa totală de reacție a personalului medical din celelalte spitale în curțile cărora au crescut biserici, ăștia măcar s-au revoltat. E un prim pas extrem de important în situația dată. Iar pozitia celei de-a doua vorbitoare a fost foarte coerenta, tu te-ai oprit la blonda, deh, ca orice barbat:P

 5. Ana 28/01/2011 at 16:40 #

  Acum ca sa lovesc si eu cu parerea, nici mie nu mi s-a parut deloc desteapta turuiala blondei. Pe de alta parte, hai sa zicem ca am cunoscut acum cativa ani un nene, medic, face omu’ chestii care par chiar SF avand in vedere cat de dotat e spitalu’ care lucreaza. Ca medic mie mi-a parut competent. Dar… o aparut nenea intr-o zi la postu’ ala tv care fura de la o bloaga amarata (:P) Hmm, balbaieli, ceva probleme cu acuzativul, foarte rigid (si mie imi lasase o cu totu’ alta impresie, foarte relaxat, lipicios, prietenos). Asta una. A doua surpriza a venit in fata unui calculator. Nu-s io chiar din generatia cu tastatura la biberon, dar am ramas socata de faptul ca era convins ca intr-un document nu e scrisa o chestie (trebuia sa faca scroll si ar fi vazut ca era). Si repet, nenea ala chiar se pricepe la ceea ce face, adica medicina…

  (Ah, si referitor la farmacie… am uitat sa precizez ca in fata ei era un Peugeot mov pe care scria Milka. Complet echipat cu coada de vaca.)

 6. Daniel 28/01/2011 at 22:39 #

  „Extrem de……”……totul a devenit in tara asta „extrem de……” Si daca tot e un pas asa de „extrem de” important, hai sa vedem ce impact va avea revolta lor in halate in curtea spitalului…………am comentat de blonda pt ca ea a monopolizat interviul, daca tu crezi alceva, inseamna ca ai fost „extrem de” atenta la interviu……..

 7. Ale3n 29/01/2011 at 01:23 #

  sa se uneasca vracii din spitale cu dracii din biserici

 8. Ale3n 29/01/2011 at 01:25 #

  update
  astia sunt ofticat ca ia popa din cota parte alocata spagilor

 9. Daniel 29/01/2011 at 05:46 #

  Good posting Ale3n !!!

  • Dollo 29/01/2011 at 11:02 #

   E, uite ca mi-a scapat si mie, de exaltare 🙂 oricum suntem o tara a extremelor, de ce sa nu recunoastem. Raman la parerea ca e un prim pas bun, protestul astora, cu sau fara blonda, cu sau fara extremitatea aia 🙂 Poate ca n-o sa rezolve nimic acum, dar ia sa se apuce mai multi sa protesteze ca se construiesc aiurea atatea biserici, in loc sa se faca altceva cu banii aia, sa vezi ca BOR ar mai pierde din aplomb, chiar si atunci cand cere bani de la buget. Si da, Ale3n a descoperit un motiv bun pentru protest :))

Trackbacks/Pingbacks

 1. Tweets that mention Crucea roșie versus crucea ortodoxiei | Dollo zice Bine -- Topsy.com - 27/01/2011

  […] This post was mentioned on Twitter by Andrei Kiper, dollo. dollo said: Crucea roșie versus crucea ortodoxiei: N-avem un ambulator, dar ocupăm curtea spitalului cu… http://goo.gl/fb/2Vw1r […]

Lasă un comentariu

Oldies but goldies

Cât ne costă să „stârpim” prostituția și cât am câștiga dacă am legaliza-o

ashley

Statul a cheltuit un milion de lei și doi ani de anchete ca să descopere că prostituția se face și prin mica publicitate. Printre „proxeneți” – o femeie de serviciu care cumpăra prezervative la un salon de masaj, o studentă care-i organiza agenda unei fete, un ziar de mică publicitate…

Biblioteca națională s-a deschis, dar nu funcționează

Biblioteca Națională Samsung

Biblioteca te păcălește că-ți face legitimație online, dar nu ți-o face decât la sediu, îți zice pe site că are anumite cărți, dar în depozit ele nu există, și nu împrumută cărți acasă. Niciodată. Avem un sediu ultracentral și modern de 100 de milioane de euro, doar ca suport pentru o reclamă Samsung deocamdată.

Miron Radu Paraschivescu, jurnalul unui comunist fără partid

Miron Radu Paraschivescu

Cine ar ști să se roage cu adevărat pentru sufletul meu decât o curvă – însemnările unui ratat oarecare din România secolului trecut. Miron Radu Paraschivescu, Jurnalul unui cobai

Povești de la capătul lumii

vapor expeditie antarctica

Fin del mundo – sau curul lumii cum îi mai zic argentinienii – e la fel de scump ca Londra. Dar au pinguini, lei de mare și balene în fața casei.

Ce înseamnă să fii cioban

cioban

În pofida unei potenţe proverbiale, datorată chipurile cărnii de oaie, ciobanii nu mai au căutare la fete, iar o viaţă de celibat şi mizerie la oi nu mai e pe placul tinerilor.

Pedeapsa norvegiană, cum s-a ajuns la ajutor și n-au rămas la răzbunare

opera2

Zicătoare norvegiană: cu ce fel de fost deținut ai vrea să te întâlnești seara, pe o alee pustie? Aplicată în România, zicătoarea ar suna așa: cu ce fel de ziarist sau politician ai vrea să ai de-a face într-o campanie electorală?