Cum divorțezi pe cale administrativă

Va imbracati frumos, va luati de mana, va duceti la primarie, acolo unde ati zis DA ca gugustiucii, si de data asta va ganditi bine si spuneti ...

Cică niște români au luat deja în serios Legea 202/2010, supranumită și „mica reformă în justiție”, și s-au prezentat azi la Starea Civilă din sectorul 4 cu cererea de divorț între dinții încleștați de ură. Procedura administrativă prevede doar o perioadă de (răz)gândire și așteptare de 30 de zile, de la depunerea cererii, apoi alte 15 zile pentru întocmirea actelor și gata, după asta primesc hotărârea de divorț și sunt liberi să mai tragă o dată. Lozul.

Așadar, vă îmbrăcați frumos, vă luați de mână, vă duceți la primărie, da, da, acolo unde ați zis DA ca guguștiucii, și de data asta vă gândiți bine și spuneți …

Actele cu care trebuie să vă prezentați la Starea civilă la care v-ați și căsătorit sau de pe raza localității în care trăiți sunt următoarele:

– certificatele de naştere,

– documentele de identitate,

– certificatul de căsătorie (original şi copie),

– declaraţie notarială cu ultima locuinţă comună.

Divorțul administrativ poate fi ales doar de cuplurile din a căror căsătorie nu s-a născut vreun copil (nici n-a fost adoptat vreunul), iar partenerii sunt de acord cu desfacerea căsătoriei.

Cererile se depun în aceeaşi locaţie în care a fost încheiată căsătoria sau în faţa unui notar public, în cazul persoanelor care nu cunosc limba română și pentru care este necesară prezenţa unui traducător, autorizat de Ministerul Justiţiei.

„Ceea ce Dumnezeu a unit, mâna omului să nu desfacă” și-a găsit astfel un dușman mai tare ca diavolul îmbrăcat în robă avocățească.

Tags: ,

Trackbacks/Pingbacks

  1. Tweets that mention Cum divorțezi pe cale administrativă | Dollo zice Bine -- Topsy.com - 10/01/2011

    […] This post was mentioned on Twitter by dollo, Ganduri Libere…. Ganduri Libere… said: Dollo: Cum divorțezi pe cale administrativă http://goo.gl/fb/YuFmj […]

Leave a Reply

Oldies but goldies

Visiting Transilvania: “Traditional roma people on the left!”

Port traditional la un copil care cersea in Sighisoara

Turul bisericilor fortificate săseşti din Transilvania a fost, pentru cei şase ziarişti, o ocazie să cunoască România reală, cu drumuri proaste, cu monumente dărăpănate, cu prea mulţi “roma people” în locuri în care li se spunea că au trăit “the saxons”, dar şi cu oameni ospitalieri şi calzi, cu mâncare multă şi gustoasă, şi cu peisaje fabuloase.

Cum s-a întors ţurcana în Haţeg, în loc să emigreze

iovaneasa

Şapte tineri de la poalele Retezatului s-au apucat să crească oi când alţii ca ei voiau să emigreze. În câţiva ani au adunat în jurul lor peste o sută de crescători şi speră să fie urmaţi şi de consătenii care acum stau la poartă şi-i bârfesc.

Ce înseamnă să fii cioban

cioban

În pofida unei potenţe proverbiale, datorată chipurile cărnii de oaie, ciobanii nu mai au căutare la fete, iar o viaţă de celibat şi mizerie la oi nu mai e pe placul tinerilor.

Când un gard pe mijlocul drumului e cel mai smart lucru din oraș

bucuresti

Gabriela Firea are mai multe atuuri decât au avut predecesorii ei: un buget mare, un consiliu obedient, guvernul de aceeași culoare politică și marele talent de a vorbi ca la televizor. Este un mister de ce nu reușește mai mult decât niște paranghelii jenante.

Pentru Dan. Și pentru toți cei care au murit „ca fraierii” la Revoluție

O bunică de pe strada care-i poartă numele lui Dan

Azi e doar un nume de stradă în Berceni. Pe ea locuiesc oameni. Probabil unii dintre ei s-au enervat acum câțiva ani când au fost nevoiți să-și schimbe buletinele pentru că primăria le schimbase numele străzii.

Casa Becali, fostă Groza, fostă Auschnit, fostă Manu

casa becali

“Intrați, bey, fotografiați ce vreți voi, vizitați tot, mi se rupe! O să văd eu ce-o să scrieți după aia, dacă sunteți cu sufletul curat… Intrați, faceți ce vreți, numa’ să nu furați!”. Așa ne-a primit Gigi Becali în curtea casei sale din Aleea Alexandru nr.1