Cum divorțezi pe cale administrativă

Va imbracati frumos, va luati de mana, va duceti la primarie, acolo unde ati zis DA ca gugustiucii, si de data asta va ganditi bine si spuneti ...

Cică niște români au luat deja în serios Legea 202/2010, supranumită și „mica reformă în justiție”, și s-au prezentat azi la Starea Civilă din sectorul 4 cu cererea de divorț între dinții încleștați de ură. Procedura administrativă prevede doar o perioadă de (răz)gândire și așteptare de 30 de zile, de la depunerea cererii, apoi alte 15 zile pentru întocmirea actelor și gata, după asta primesc hotărârea de divorț și sunt liberi să mai tragă o dată. Lozul.

Așadar, vă îmbrăcați frumos, vă luați de mână, vă duceți la primărie, da, da, acolo unde ați zis DA ca guguștiucii, și de data asta vă gândiți bine și spuneți …

Actele cu care trebuie să vă prezentați la Starea civilă la care v-ați și căsătorit sau de pe raza localității în care trăiți sunt următoarele:

– certificatele de naştere,

– documentele de identitate,

– certificatul de căsătorie (original şi copie),

– declaraţie notarială cu ultima locuinţă comună.

Divorțul administrativ poate fi ales doar de cuplurile din a căror căsătorie nu s-a născut vreun copil (nici n-a fost adoptat vreunul), iar partenerii sunt de acord cu desfacerea căsătoriei.

Cererile se depun în aceeaşi locaţie în care a fost încheiată căsătoria sau în faţa unui notar public, în cazul persoanelor care nu cunosc limba română și pentru care este necesară prezenţa unui traducător, autorizat de Ministerul Justiţiei.

„Ceea ce Dumnezeu a unit, mâna omului să nu desfacă” și-a găsit astfel un dușman mai tare ca diavolul îmbrăcat în robă avocățească.

Etichete: ,

Trackbacks/Pingbacks

  1. Tweets that mention Cum divorțezi pe cale administrativă | Dollo zice Bine -- Topsy.com - 10/01/2011

    […] This post was mentioned on Twitter by dollo, Ganduri Libere…. Ganduri Libere… said: Dollo: Cum divorțezi pe cale administrativă http://goo.gl/fb/YuFmj […]

Lasă un comentariu

Oldies but goldies

De ce picură în Casa Poporului

casa poporului senat

Un accident umed a fost descoperit ieri, pe Facebook, în Parlament. Pentru că am apucat s-o cunosc pe mama Casei Poporului înainte să moară, vă invit să citiți un text din care veți afla și voi cum e când se sparge o țeavă în Palat, cum intră zăpada în birouri iarna, de ce unii zic că ar fi nevoie de termopane noi, câtă apă, curent și nervi consumă Casa Poporului ca să fie ceea ce este: locul în care cei mai iubiți fii ai poporului muncesc zi de zi pentru propășirea noastră, a tutulor.

Ce zice FMI de finanțarea găurii negre „biserica”, de la buget?

prefericitul Daniel arata calea

Biserica Ortodoxă Română nu vrea concurență pe piața lumânărilor și a locurilor de veci, dar vrea bani de la buget pentru salarii și catedrale. Oare FMI știe?

Povești de la capătul lumii

vapor expeditie antarctica

Fin del mundo – sau curul lumii cum îi mai zic argentinienii – e la fel de scump ca Londra. Dar au pinguini, lei de mare și balene în fața casei.

Suni la 112 și te sună înapoi niște ciocli

morturary

O întrebare pentru domnul Raed Arafat: ce comision primesc operatoarele de la 112 ca să le furnizeze firmelor de pompe funebre numerele de telefon ale rudelor celor decedați?

Nu sunt dezamăgit de România, pentru că nu m-am lăsat amăgit

Camil Petrescu fiul

Camil Petrescu fiul, despre cum se vede România de peste ocean și din mijlocul Bucureștiului. De ce a plecat acum 43 de ani, de ce s-a întors azi și de ce ar mai pleca o dată, dacă ar avea iar 22 de ani. Despre salamul cu soia de New York.

Jadranska magistrala

drum4

Este motivul care ar trebui să vă ducă în Croația, drumul cel mai frumos spre o destinație care nu face decât să confirme preludiul ăsta auto, suspendat între munte și mare.