Cică niște români au luat deja în serios Legea 202/2010, supranumită și „mica reformă în justiție”, și s-au prezentat azi la Starea Civilă din sectorul 4 cu cererea de divorț între dinții încleștați de ură. Procedura administrativă prevede doar o perioadă de (răz)gândire și așteptare de 30 de zile, de la depunerea cererii, apoi alte 15 zile pentru întocmirea actelor și gata, după asta primesc hotărârea de divorț și sunt liberi să mai tragă o dată. Lozul.
Așadar, vă îmbrăcați frumos, vă luați de mână, vă duceți la primărie, da, da, acolo unde ați zis DA ca guguștiucii, și de data asta vă gândiți bine și spuneți …
Actele cu care trebuie să vă prezentați la Starea civilă la care v-ați și căsătorit sau de pe raza localității în care trăiți sunt următoarele:
– certificatele de naştere,
– documentele de identitate,
– certificatul de căsătorie (original şi copie),
– declaraţie notarială cu ultima locuinţă comună.
Divorțul administrativ poate fi ales doar de cuplurile din a căror căsătorie nu s-a născut vreun copil (nici n-a fost adoptat vreunul), iar partenerii sunt de acord cu desfacerea căsătoriei.
Cererile se depun în aceeaşi locaţie în care a fost încheiată căsătoria sau în faţa unui notar public, în cazul persoanelor care nu cunosc limba română și pentru care este necesară prezenţa unui traducător, autorizat de Ministerul Justiţiei.
„Ceea ce Dumnezeu a unit, mâna omului să nu desfacă” și-a găsit astfel un dușman mai tare ca diavolul îmbrăcat în robă avocățească.
Trackbacks/Pingbacks
[…] This post was mentioned on Twitter by dollo, Ganduri Libere…. Ganduri Libere… said: Dollo: Cum divorțezi pe cale administrativă http://goo.gl/fb/YuFmj […]