„Controlul veniturilor nedeclarate se va face pe baza a trei metode indirecte: metoda cheltuielilor efective, metoda fluxurilor financiare si metoda patrimoniului. Legea se va aplica pentru veniturile care au fost obtinute incepand cu 1 ianuarie 2011, iar primele controale ar putea fi realizate dupa primul trimestru”, a precizat ministrul finanțelor Gheorghe Ialomitianu” – sursa Hotnews.
„Va fi infiintat un departament in cadrul ANAF, care va avea un singur rol, de monitorizare si verificare pe un grup tinta de contribuabili (…) Avem multe firme sarace, multe firme cu datorii in Romania, dar patroni foarte bogati care au omis in mod deliberat in decursul ultimilor ani sa isi inregistreze veniturile pe societate, sustragandu-se de la plata impozitelor. Iar cu acei bani din evaziunea fiscala si-au construit case, si-a platit excursii de sute de mii de euro, si-au cumparat bijuterii, iahturi sau elicoptere, avioane de lux. Acesti oameni sunt tinta noastra, pe acesti oameni intentionam noi sa ii impozitam in perioada urmatoare, utilizand metode de control indirect, oameni care niciodata nu au ridicat dividende, care niciodata nu au avut firme in profit, care niciodata nu au avut salarii mari, dar care au un nivel de trai mult peste media europeana”, a declarat presedintele ANAF.
Deci tot ce s-a furat până acum se legalizează prin această lege pe care România o s-o adopte abia acum, de ochii UE. Cum ar veni, noi am furat până acum, cine s-a trezit să fure de acum în colo, nașpa, zice UE să-l prindem! Zilele astea vor apărea pe la TV niște Șorici care ne vor explica de ce nu poate o lege să fie retroactivă, și de ce „organele statului” nu pot să verifice din urmă cine s-a îmbogățit necinstit, pentru că, nu-i așa, nici cămătăria nu era ilegală, după cum nici interlopii niște oameni răi, ingineriile financiare au fost expresii peiorative, jocurile piramidale au fost cursuri intensive de educație financiară pentru popor, iar privatizările strategice niște binefaceri pentru națiune. A, și uitasem de moștenirile strategice, dar alea cred că se pot practica și sub noua lege, că nu e ilegal să ai o mătușă bătrână și bogată care a trăit numai ca să te scoată pe tine din foame.
Dimpotrivă, furtul nu este ilegal, tocmai acum devine legal, după plata a 16% taxă de protecţie!
Ce ne-ar fi trebuit era o lege precum Legea 18/1968, care specifica la Art. 2:
«Valoarea bunurilor a carei provenienta nu se justifica este supusa unui impozit de 80%»
Eu oricum ma indoiesc ca ii vor prinde pe marii smecheri, vor prinde cate un patronaș care nu-și trece prin casa de marcat toată marfa…
In tarile mai serioase averea nejustificata se confisca. La noi nu are ce sa ajute, pentru ca bugetul va fi drenat in continuare de firme care au protectie politica…
Bineinteles ca vor prinde cativa pestisori iar rechinii cei mari vor ramane neatinsi
Kitana, bine ai venit printre noi! 🙂
S-a omis metoda "dau si eu o cinste daca ies bine la control"
Smile, asta se intampla deja 🙂