Despre prostie

România, o scenă pe care se bat două forme de prostie: a guvernanților și a opoziției. Un echilibru din care Plesu&Liiceanu nu stiu cum se iese. La TVR

„România arată ca o scenă pe care se bat două forme de prostie: a guvernanților și a opoziției. Niciodată nu m-am gândit că scena politică se poate afla într-un asemenea echilibru.Toată lumea stă și se uită năucă. Suntem publicul unui spectacol care e prost de toate părțile. Cum se poate ieși din acest spectacol prost nu pot să spun. Sunt și eu destul de stupid!” – Andrei Pleșu, într-o emisiune excelentă, despre prostie, de la TVR.

Liiceanu și Pleșu au, se pare, în fiecare duminică, 50 de minute de „faimă” pe TVR, în care discută despre ce vor ei. Deși urmaresc TVR de regulă, asta mi-a scapat, așa ca am aflat de pe Facebook. Duminica asta au luat la definit prostia. Dacă aveți 50 de minute de „cheltuit”, vă recomand călduros emisiunea, pe care o găsiți aici.

Printre definiții și tipare de prostie, cei doi au căzut de acord că la baza prostiei în care băltește națiunea română stau și: televiziunea (cu excepția emisiunii lor, firește), ziarele sau internetul, care țin oamenii prea ocupați și departe de ideea benefică de a „cădea pe gânduri”.

Iar concluzia – deși și asta e un semn de prostie, cică – celor doi a fost „să începem să gândim cu mintea noastră. Prostia nu e bună!”

Tags: , , , ,

3 Responses to “Despre prostie” Subscribe

  1. mircea 31/01/2011 at 21:22 #

    Prosti, da’ multi! Asta sintem 🙂

    • Dollo 01/02/2011 at 01:12 #

      E, nici așa mulți incepem sa nu mai fim 🙂 Natalitatea scade de 20 de ani, se pare ca nici mama prostilor nu mai e vesnic gravida…

  2. nikuelektriku 19/02/2013 at 10:54 #

    mdea!

    era de asteptat sa nu mai functzioneze linku, dovada ca serverele de la tvr au considerat ca neesentzial sa fie pastrate plicticoseniile cu plesu&liiceanu, si asta inca dinaintea iepocii austeritatzii elwis saftoiene.

    eu, ca un „vizionar” vizuinar, ma gindisem c’asa o sa se ‘ntimple, asa ca ma sacrificasem „urcind” pe utub o parte din emisiile astea, lucru care n’a scapat, bine’ntzeles, vigilentzii teveriste, in baza carei vigilentze am fost in mod repetat „lacramat” la goagal, care goagal, absolut legitim, mi’a sters contu de tub, de parca n’ar fi tubu plin de chestii piratate.

    cum nu’mi trebuia alt motiv in plus ca sa ma conving ca afacerea de bine tot utere de mama ramine, m’am consolat sa strecor p’in strungareatza un sanatos ” ‘r’atzi ai draku cu melcii vostri!”!

Leave a Reply

Oldies but goldies

Cum a salvat Vodafone caii din Deltă

Cai din Letea

Ca un violator care promite să ia fata de nevastă, ca să nu facă pușcărie, Vodafone promite să hrănească cu 20.000 de euro caii salvați de alții anul trecut. După ce le-a folosit imaginea fără să-i întrebe, ca să-și facă publicitate.

Meșterul român: manualul sunt eu! (IV)

turnare placa

În care se face, în sfârșit, fundația casei și se vorbește despre hachițele meșterului român, despre cât de priceput e și cât se cere plătit. La final, un scurt video demonstrativ.

Viața și moartea într-un sat românesc. În 2012

Ale lor mâini bătrâne

Despre mutarea clasei muncitoare de la oraș la sat, înmormântarea organizată de firma de pompe funebre a preotului, despre UE care ne obligă să nu mai ținem mortul în casă, dar noi vrem să facem economie. Și despre politicieni.

Povești de la capătul lumii

vapor expeditie antarctica

Fin del mundo – sau curul lumii cum îi mai zic argentinienii – e la fel de scump ca Londra. Dar au pinguini, lei de mare și balene în fața casei.

Zen and the Art of Marcela Maintenance*

marcela

Calitatea service-urilor din București: prețuri europene, servicii făcute românește, pentru că „așa facem noi și n-am avut niciodată probleme”. Avatarurile unui șofer care se încăpățânează să citească manualul mașinii.

Moarte chiaburilor din sănătate!

Rares Nechifor, embolizare uterina

Care n-a plecat din țară până acum – ca să se trateze sau să profeseze într-un sistem civilizat – e invitat s-o facă de la 1 martie 2013. România nu-și permite să mai încurajeze existența unei alternative private în sănătate.