Să-l cheme Seif, ca pe bunicu…

La maternitatea Polizu: „Nu se acceptă prenume de nou născuți ciudate (Seif, Boss, Q7, Ancheta, Contesa, Dacia, Hitler) etc. Vă mulțumim!

La Maternitatea Polizu din București se naște, pe bază de noroc, din toată țara. Pe ușa biroului de „înregistrări nașteri” șade scris cu pixul, pe foaie de caiet dictando, următorul anunț: „NU SE ACCEPTA PRENUME DE NOI NOU NASCUTI CIUDATE (SEIF, BOSS, Q7, ANCHETA, CONTESA, DACIA, HITLER) etc. Vă mulțumim!”.

Maternitatea Polizu e un spital de stat, dar în interior zici că ești la privat. Un amic a rămas plăcut șocat de ambianța și personalul care i-au asistat soția la naștere, într-un moment greu pentru familie, când bebe ar fi trebuit să mai aștepte câteva săptămâni înainte să vadă lumina salonului de nașteri. Omul zice că a dat șpagă abia după patru zile de la internarea soției, și atunci a făcut-o „de drag”. Cică medicii și asistentele se purtau așa de frumos, că nu-ți venea să crezi.

Odată depășit șocul civilizației din Polizu, proaspătul tătic s-a dus să-și înmatriculeze juniorul. Pe ușa biroului de înregistrări dă cu nasul de anunțul din poză. Cu mențiunea că în loc de „nou născuți” scria „noi născuți”. Îi atrage atenția doamnei de la birou că se zice „nou născuți”, și primește un răspuns înțepat, că de vreme ce sunt mai mulți (de doi) născuți, e firesc să fie „noi”.

Totuși, ceva semne de întrebare în capul doamnei or fi rămas, că a doua zi, când a fost pozat, anunțul avea i-ul (de la noi) transformat în u.

Trecând peste aspectele gramaticale ale situației, eu aș avea două nedumeriri în legătură cu numele alea.

1. Poate că am prejudecăți, dar eu n-am auzit nume ca „facturiera”, „ancheta”, „procuror”, „seif”, „Q7” decât la țigani. E lesne de înțeles adâncul respect al acestor oameni față de autorități, de legislația fiscală și, prin urmare, de roadele de lux ale muncii lor. Prin urmare, întrebarea ar fi: să se fi născut așa mulți puradei la Polizu, încât să determine administrația spitalului să le interzică numele astea „ciudate”?

2. Și dacă așa multe pirande nasc la spitalul de stat, cu aparențe private, au ele oare asigurări medicale de sănătate? Sau se pune doar șpaga dată de drag la medici și asistente?

Apoi, despre un tată care ar dori să-și boteze fiul Hitler e deja o discuție complicată, dar unul care-și botează fiica Dacia poate fi socotit chiar patriot, că doar nu-i zice Logan sau Duster.

Voi ce părere aveți?

Am mai scris despre nașterea „în saloanele americane” de la Maternitatea Polizu aici.

Etichete: , ,

16 comentarii la “Să-l cheme Seif, ca pe bunicu…” Subscribe

  1. Ale3n 03/03/2011 at 23:54 #

    http://www.timesnewroman.ro/monden/4008-un-tigan-excentric-si-a-botezat-copilul-george
    sa il cheme george sa rada lumea de el?

    • Dollo 04/03/2011 at 10:38 #

      Ma, tiganul are o oarecare logica: decat sa se confunde cu mediul, mai bine sa sara in ochi. Marketing, frate!

Lasă un comentariu

Oldies but goldies

Restul de 60% e tăcere

deget

Portret colectiv al celor 60% absenți de la vot: Vine inspecția sanitară și o întreabă pe asistentă dacă anumite aparate de pe care trebuie să ia probe sunt dezinfectate. Asistenta zice că nu, că nu a avut timp. Inspectorul pune mâna pe soluție, dezinfectează aparatul, ia proba și pleacă mulțumit

Dacă Traian ar fi vrut să cucerească Dacia în 2013…

turnulete

… l-ar fi oprit jandarmii să urce la cetatea Sarmizegetusa Regia, pe motiv că e închisă între decembrie și februarie, și astfel geneza poporului român ar fi așteptat primăvara

Sanssouci, casa de la țară a unui rege cool

pajiste

La 1740 oricine putea să intre pe domeniul lui Frederick cel mare al Prusiei, cu condiția să fi fost îmbrăcat corespunzător. Azi intrarea costă 19 euro și îți dezvăluie un colț de rai și o poveste frumoasă.

De unde ne informăm în epoca dezinformării

informare

Câteva metode de informare alternativă și de verificare a știrilor, pentru aceia debusolați și preocupați să nu se lase manipulați de presă.

Visiting Transilvania: “Traditional roma people on the left!”

Port traditional la un copil care cersea in Sighisoara

Turul bisericilor fortificate săseşti din Transilvania a fost, pentru cei şase ziarişti, o ocazie să cunoască România reală, cu drumuri proaste, cu monumente dărăpănate, cu prea mulţi “roma people” în locuri în care li se spunea că au trăit “the saxons”, dar şi cu oameni ospitalieri şi calzi, cu mâncare multă şi gustoasă, şi cu peisaje fabuloase.

Cum s-a „optat” pentru ora de religie

scoala

Curtea Constituțională îți dă, dar nu-ți bagă și-n traistă. Motive pentru care peste 90% dintre părinți au făcut cereri ca să-și înscrie copiii la ora de religie.