Ce face Camera de Comerț a României

Lucreaza frenetic pentru binele economic al patriei si propasirea neamului

Ați auzit vreo voce de la Camera de Comerț și Industrie a României, în ultimii ani, vorbind de criza economică, de soluții pentru relansarea economică, de ce părere are asociația asta a firmelor din România, despre soluțiile anti-criză propuse sau implementate de guvern? Știți cine e președintele Camerei de Comerț a României și ce face el pentru impulsionarea relațiilor economice ale României cu alte state? Știți cum strânge CCIR guvernul de co..ie și-i cere măsuri concrete pentru îmbunătățirea mediului economic?

Nici eu n-am știut răspunsul la întrebările astea. Bine, nici nu-mi dădeau insomnii nopțile, dar acuma dacă tot le-am aflat, zic să vă spun și vouă să stați liniștiți, că lucrurile sunt pe făgașul lor. Pentru că acolo, în sediul impunător al Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR), în acel templu al activității economice reunite din cele 42 de județe ale țării (inclusiv Capitala), ei bine în spatele acelor geamuri, în care numai norii îndrăznesc să se reflecte, se ascunde o activitate pe cât de laborioasă, pe atât de profitabilă. Pentru economia României, firește. Și toate astea doar cu 60 de angajați. Câteodată realizezi că pur și simplu luna are prea puține zile pentru câte lucruri sunt de făcut…

Tags: , ,

3 Responses to “Ce face Camera de Comerț a României” Subscribe

  1. Gilbert 09/02/2011 at 06:52 #

    Ei şi tu de colo: fac şi ei ce fac şi alţii: o mare [cenzurat]. Pe bani frumoşi… De-aia îi doare-n cot de criză, „zona de risc” sau ce-o fi…

    • Dollo 09/02/2011 at 09:46 #

      Da, Gilbert, dar in cazul astora n-ar trebui sa-i doara in cot, pentru ca vorbim (si) de reprezentantii mediului privat de afaceri. Daca nici pe aia nu-i doare basca de propria bunastare, de la nimeni n-ar trebui sa mai avem pretentii

  2. Gilbert 09/02/2011 at 11:05 #

    Păi cum să-i doară, că au contracte asigurate şi nu se pune problema să nu fie onorate.
    Când ştii că ţie-ţi curge apa la robinet orice-ar fi, te doare la bască că e secetă şi ceilalţi mor de sete. Poţi juca liniştit o canastă…
    Îţi mai aduci aminte de cântecul ăla?… „Potop de-ar fi, de s-ar crăpa cuptorul / De-ar fi să nu am apă la chiuvetă / De ar renaşte Atlantida în Pacific / Lăsaţi-mă să merg pe bicicletă” 🙂

Leave a Reply

Oldies but goldies

Megastructuri și mini-popoare

catedrala2

Cum ne privesc turiștii care ne vizitează Casa Poporului. Ce diferență e între uimirea lor și a noastră când le vizităm catedralele lor, vechi de secole. Și la ce ne ajută clădirile astea impunătoare pe noi, oamenii de rând.

De ce nu-i prieşte Mioriţei iarba din UE

turma-alergand

Oieritul românesc supravieţuieşte cu greu, între subvenţia europeană care vine târziu, dezinteresul tineretului pentru meseria de cioban, şi supremaţia supermarketurilor care ne bagă pe gât brânză de import.

Primăria Capitalei cumpără lumina soarelui la suprapreț

panouri

Aministrația parcurilor București a cârpit sistemul de iluminat din Parcul Tineretului cu niște panouri fotovoltaice pe care le-a cumpărat cu de patru ori prețul pieței, de la o firmă care a făcut în viața ei o singură afacere: asta.

Din câte încercări reușește un nevăzător să intre la metrou

florin georgescu metrou2

Din cel puțin două, la fel ca noi ăștia care nu nimerim să băgăm cartela cum trebuie în noii turnicheți. Asta de când s-a lansat aplicația gratuită Tandem acces, care le permite nevăzătorilor să folosească metroul ca toată lumea

Cu cât ne-a botezat Samsung Biblioteca Națională

Biblioteca Națională Samsung

Statul român plătește un credit de 104 milioane de euro pentru clădirea Bibliotecii Naționale, iar firma Samsung și-a pus numele pe ea, cu câteva televizoare în valoare de 300.000 de euro. O afacere marca Ministerul Culturii și Patrimoniului Național.

Și nevaccinați, și cu sănătatea garantată de stat

vaccinare2

Dialog între doi medici la Comisia de Sănătate din Senat:
– Niciun guvern nu poate impune ca în corpul supușilor săi să fie inoculate cu forța anumite medicamente.
– Dar de ce obligăm bolnavii de sifilis să se trateze?
– Da, îi tratăm cu forța pentru că sifilisul se transmite pe cale sexuală, dar SIDA și minoritățile sunt libere…