Make a point pe coreeană

Azi se difuzează un film sud-coreean, la Make a point. Ceva despre o prostituată ucisă și un polițist devenit proxenet. Intrarea e liberă, ca de obicei

Azi se difuzează un film sud-coreean, la Make a point. Ceva despre o prostituată ucisă și un polițist devenit proxenet. Intrarea e liberă, ca de obicei, trebuie să luați cu voi doar curiozitatea. Pentru stimulare, uite ce zice omul care a ales filmul din seara asta:

„Ce diferentiaza cinema-ul sud-corean de restul productiilor asiatice este influenta puternica a cinema-ului hollywoodian. Dar coreeni sunt baieti destepti si nu preiau pur si simplu o reteta americana. Nu. O preiau, o comprima, o intorc cu capu-n jos, după care mai adauga de la ei. Vezi “The Host” sau “Thirst”, doua filme in doua genuri cinematografice vechi de cand pelicula, care dau peste cap complet ce inseamna preconceptiile vis-à-vis de acele genuri.

Un exemplul perfect al acestui fenomen este filmul de joia aceasta. Una din prostituatele unui fost-politist, actual proxenet, dispare. Politistul se duce in cautarea ei si prinde criminalul. Criminalul ajunge la politie si isi recunoaste vina. Suna cam ca un film american cu final fericit. Dar asta se intampla in primele 30 de minute, iar filmul are circa doua ore. Sper ca nu am dezvaluit prea mult, dar un lucru e cert: in acest moment nimeni nu intrece (sud)coreeni cand vine vorba de mestesugul cinema-ului. Chiar si cele mai proaste filme ale lor arata intr-un fel anume si sunt “croite” impecabil. Iar filmul acesta este unul dintre cele mai stralucite exemple ale cinema-ului lor si motivul pentru care ar trebui sa invatam cu totii o lectie, sau doua, de la ei in materie de film. In special cum se filmeaza o secventa de urmarire.

P.S. Filmul surpriza nu este nici “The Host” si nici “Thirst”.

Așadar, în seara asta, de la 20.00, dați buzna la Make a point, la adresa cunoscută: Postavaria Romana, Sos. Morarilor nr. 1, sector 2, Pantelimon.
Harta o găsiți aici.

Etichete: ,

No comments yet.

Lasă un comentariu

Oldies but goldies

Cât ne-a costat înflorirea sectorului 3, în campania electorală 2016

begonia1

Primarul Negoiță a cumpărat gazon la preț dublu față de piață, apoi l-a tăiat și aruncat ca să planteze în loc begonii. Cât au costat ele și de ce primarul refuză să spună?

Vinales, seva eco-bio a Cubei

vinales20

Dar ce căutași, maică, taman în Cuba? l-am întrebat noi pe albanez. Și el nu pricepea ce-l întrebăm, dar râdea la noi. Noroc că nevastă-sa mai scăpa câteva cuvinte englezești și până la urmă ne-a arătat stâlpii casei, a bătut cu mâna în ei și am priceput că albanil nu era albanez, ci zidar.

Când un gard pe mijlocul drumului e cel mai smart lucru din oraș

bucuresti

Gabriela Firea are mai multe atuuri decât au avut predecesorii ei: un buget mare, un consiliu obedient, guvernul de aceeași culoare politică și marele talent de a vorbi ca la televizor. Este un mister de ce nu reușește mai mult decât niște paranghelii jenante.

Cât ne costă să „stârpim” prostituția și cât am câștiga dacă am legaliza-o

ashley

Statul a cheltuit un milion de lei și doi ani de anchete ca să descopere că prostituția se face și prin mica publicitate. Printre „proxeneți” – o femeie de serviciu care cumpăra prezervative la un salon de masaj, o studentă care-i organiza agenda unei fete, un ziar de mică publicitate…

De ce ea? (3)

tarau-victoriei

Viața de după: reabilitarea, mai grea decât pușcăria, a muncit la negru pentru că nu o angaja nimeni, victoria de la CEDO și rejudecarea procesului în țară, pierderea și regăsirea dosarului, apariția unor „victime” noi atrase de ideea de potențial câștig, facultatea de drept, doctoratul și victoria finală.

Cum a distrus Oprescu o investiție de 14 milioane de euro, deturnând 5 milioane

oprescu_telegondola

Pentru o datorie de 5 milioane de euro a RATB către Metrorex, Primăria Capitalei preferă să arunce la coș o investiție de 14 milioane de euro, parte a unui proiect mai amplu, de 35 de milioane de euro, făcut din credite externe.