Să bem o homeopată împreună!

Hai mâine la fântână la Universitate, să secăm dintr-o sorbire o supradoză de homeopate, frate!

Dacă ați consumat vreodată medicamente homeopate, dacă vă gândiți s-o faceți de acum încolo sau dacă aveți impresia că „homeopatele sunt naturale, fată!”, haideți mâine dimineață, la 10.23 fix, la fântână la Universitate, ca să aflați mai multe. O să fie acolo niște voluntari care se vor „otrăvi” cu homeopate, ca să ne demonstreze că medicamentele astea sunt doar apă chioară.

„Supradoza” de preparate homeopate este o acțiune ce urmărește să atragă atenția asupra faptului că „tratamentele” homeopate nu au efect. Evenimentul se va desfășura în Piața Universității (zona Fântână) sămbătă, 5 februarie 2011, începând cu ora 10:23 și face parte dintr-un protest global. Fiind o parte a Campaniei 10:23, acțiuni precum cea anunțată la București se vor desfășura în 10 țări și 23 de orașe. Peste 1023 de protestatari din lumea întreagă vor înghiți sticle întregi de pilule homeopate, dorind în acest fel să îndrepte atenţia către farmaciştii şi medicii care ne asigură în mod nejustificat că produsele homeopate vândute în calitate de tratamente medicale ne-ar putea vindeca.
Evenimentul de la București este organizat de Asociația Secular-Umanistă din România (ASUR) și grupul Sceptici în România.

Lansată în urmă cu un an în Marea Britanie, Campania 10:23 a strâns laolaltă peste 400 de protestatari care au luat parte la evenimentul „supradoză” realizat în întreaga țară. Evenimentul a fost urmat de declaraţia producătorului de medicamente homeopate cu vânzările cele mai mari în Marea Britanie, care a declarat că pastilele sunt comercializate doar pentru că există cumpăratori, nu pentru că ar avea vreun efect.
Campania a fost denumită după numărul lui Avogadro – o constantă ştiinţifică ce poate fi folosită pentru a demonstra că medicamentele homeopate nu conţin ingrediente active.

Mai multe detalii puteți afla accesând www.1023.ro.

Tags: ,

9 Responses to “Să bem o homeopată împreună!” Subscribe

  1. mircea 04/02/2011 at 19:13 #

    Poate-i apuca cufureala:-)

  2. Zergu 04/02/2011 at 22:19 #

    @mircea: Șansele să te apuce cufureala după ce iei un flacon/tub întreg de homeopate sunt aceleași ca atunci când mănânci o pungă de bomboane, poate chiar mai mici pentru că e mai puțin de ingerat.

  3. Dumnezero 05/02/2011 at 01:31 #

    mai degraba hiperglicemie / hipoinsulinimie

  4. victoria 05/02/2011 at 22:41 #

    Am privit mereu cu indoiala alternativele medicinei clasica, pana ce copilul meu a facut neurodermita la 3 luni. Toti doctorii au inceput sa prescrie cortizon&co.( aici vorbim de doctori din Berlin si Zurich, nu din Cucuietii din deal) si, cautand alte solutii am ajuns la homeopati si traditional chinese medicine, care, pe langa ca ne-au ajutat enorm sa trecem peste, i-au dezvoltat copilului un sistem imunitar incredibil. La spitalul de copii din Zurich se prescrie acum pentru neurodermita si pijamale din Dermasilk( google if interested) si asigurarea basic PLATESTE 2 pe an.
    Eu cred ca ar trebui sa lucreze impreuna aceste tipuri de medicina, asa cum o fac in unele tari vestice, unde asigurarea e valabila si pentru homeopatie, acupunctura, tcm si ce o mai fi. Nu inteleg nici cum un parinte sanatos la cap sau un homeopat care stie ce face ar recomanda neefectuarea unui vaccin sau tratament medicamentos pentru boli serioase, asa cum nu inteleg cum altii aleg sa isi umple copiii cu antibiotice pentru o simpla raceala. Si extremistii nu imi plac in general.
    Mi-ar placea sa explice si efectul de placebo la un copli de doi ani si mi-ar placea ca voluntarii sa ia chestii serioase, nu echivalentul vitaminei c sau ceva inofensiv.
    Si singurul mod in care m-ar convinge ar fi sa vina fiecare cu copilul personal in varsta de 2, 5 sau x ani si sa ii dea lui sa inghita pastilute, ceaiuri si tincturi, ca doar sunt apa chioara, nu?
    Sper sa nu deranjez pe nimeni cu comentariul asta, nu e asta intentia. Sanatate tuturor.

  5. Dumnezero 06/02/2011 at 00:41 #

    E cam nasol ca nu ai facut nici o clasificare… ai aruncat la „alternative” pe toate. Homeopatia este diferita de fitoterapie si altele prin simplul fapt ca produsele nu contin nimic (in afara de zahar si apa), fiind bune doar pentru…. hipoglicemie.

  6. Daniel 06/02/2011 at 18:46 #

    Dumnezeule mare cati cretini……si aia niste boi ca nu stiu sa explice ce inseamna homeopatia……

  7. Kitana 08/02/2011 at 13:56 #

    la cine anume te referi cand zici ca e cretin?

  8. Radu Vasile 08/02/2011 at 22:00 #

    @kitana, multumesc ca l-ai luminat pe ignorantul de mine.
    Acum pot sa fac o diferenta.
    Problema e insa ca, peste tot unde ma uit, toata lumea asociaza produsele naturiste cu cele homeopate, inclusiv in magazinele de specialitate, ti se vinde spre exemplu ulei de in ca produs homeopat.
    Acum m-am uitat mai bine pe el si nu scrie nimic de homeopat, sau de cantitati de apa si chiar are gust de ulei de in.
    Dar vanzatoarea de homeopat mi l-a dat si eram ferm convins ca e homeopat.

    Vezi?
    Deja distingem doua directii perverse in industria asta:
    1. Homeopatia e sarlatanie clara, cum bine spui, din cele citite, e apa chioara, dar se vinde si prinde la multi.
    2. Vezi cazul meu, cu uleiul de in:
    Deja multi au inceput sa isi vanda produsele drept homeopate, bazandu-se pe faptul ca lumea nu stie exact ce cumpara si pe faptul ca homeopatia asta a ajuns celebra totusi.
    Bine, eu nu am luat uleiul de in fiindca e homeopat, ci fiindca ii stiam exact compozitia si efectele, dar aia cu homeopatu venea asa ca un bonus:)

    Oricum, ca si formare sunt adeptul medicamentelor clasice, nici macar pe cele naturiste nu pun prea mare baza decat atunci cand nu e cazul grav.

    Inca odata multumesc. Voi prezenta si eu mai departe, celor ce inca nu au informatia.

Trackbacks/Pingbacks

  1. Nu mă îndoiesc și totuși exist | Dollo zice Bine - 06/02/2011

    […] fost ieri și la București evenimentul 10.23. Niște voluntari au luat o supradoză de medicamente homeopate, ca să arate că ele nu sunt […]

Leave a Reply

Oldies but goldies

Skopje, Macedonia: sărăcie și statui pe datorie

Prometeu, turiștii și clădirea parlamentului în plan secund

Premierul macedonean ia credite externe ca să clădească identitatea națională cu statui și clădiri impozante, în timp ce țara are 30% șomeri, iar oamenii emigrează ca să trăiască mai bine.

Cum s-a „optat” pentru ora de religie

scoala

Curtea Constituțională îți dă, dar nu-ți bagă și-n traistă. Motive pentru care peste 90% dintre părinți au făcut cereri ca să-și înscrie copiii la ora de religie.

Pe barba mea, poliția face ce vrea

barba

În era datelor biometrice, în care computerul face recunoașteri faciale chiar și sub burka, poliția română îi refuză unui bucureștean înnoirea permisului de conducere pentru că nu vrea să-și radă barba

De ce picură în Casa Poporului

casa poporului senat

Un accident umed a fost descoperit ieri, pe Facebook, în Parlament. Pentru că am apucat s-o cunosc pe mama Casei Poporului înainte să moară, vă invit să citiți un text din care veți afla și voi cum e când se sparge o țeavă în Palat, cum intră zăpada în birouri iarna, de ce unii zic că ar fi nevoie de termopane noi, câtă apă, curent și nervi consumă Casa Poporului ca să fie ceea ce este: locul în care cei mai iubiți fii ai poporului muncesc zi de zi pentru propășirea noastră, a tutulor.

De ce nu plecăm din România

Mâini de români - copiii culegători de afine din Pasul Prislop

Dacă despre curajul și nerăbdarea celor care pleacă s-a tot scris, teama, lenea, sentimentalismul și, de ce nu, curajul de a rămâne al celorlalți a fost lăsat în umbră.

Miron Radu Paraschivescu, jurnalul unui comunist fără partid

Miron Radu Paraschivescu

Cine ar ști să se roage cu adevărat pentru sufletul meu decât o curvă – însemnările unui ratat oarecare din România secolului trecut. Miron Radu Paraschivescu, Jurnalul unui cobai